Matin blogi

Suuri ihminen

Lauantai 10.5.2014 klo 21:14 - Matti Kuusela

Kun mietti ihmisen seitsemää voimakeskusta, chakraa, niin nehän vastaavat seitsemää aurinkokuntamme klassista planeettavoimaa. Kaikki nämä seitsemän luomisen planeettaa loistavat ihmisessä sisäisesti.

Ja kun ajattelee samaa toisinpäin, niin voi kokea miten ihminen alkukuvallisesti laajenee kaikkien seitsemän planeettapiirin yli, koko aurinkokuntamme alueelle. Siitä on helppo oivaltaa, miten jossain suuressa kosmisessa kehitysvaiheessa tämä planetaarinen alkuihminen tiivistyi ilman pitkiltä pihoilla tänne alas, pohjalle, maan aineellisuuden pariin

Kosminen ihminen

Mutta ihmisen voi kosmis-henkisesti ymmärtää vieläkin laajemmin. Oikeastaan suuri ihminen ei ole kuin levittäytyneenä vaakasuoraan aurinkokuntamme planeettapiirien yli, vaan hän seisoo kohtisuoraan sitä vastaan.

Luo nyt uusi kuva, jossa ihmishahmo seisoo uljaasti suuressa maailmankaikkeudessa ja planeettapiirit ympäröivät häntä rintakehän korkeudella, sydämen ympärillä. Voit nähdä planeettavoimat kukin omalla värillään, mutta sen lisäksi ne soivat ihmisen rintakehään, hänen keuhkojensa liikkeeseen ja sydämensä sykkeeseen. Tässä kuvassa vallitsee liike ja elämä, minuus liikkuvana ja luovana.

Rintakehän yläpuolella pään kupolin yllä loistavat suuret kiintotähdet, jotka säteilevät ihmisen päähän hänen henkisen alkuperänsä loistoa ja valoa ja läsnäoloa. Pään kosmista perua olevien ajatusvoimien ytimessä ihminen voi lausua, että hän on, minä olen.

Ja kolmas kosminen yhteys suuntautuu alaspäin. Se ei ehkä tunnu ensin niin kosmiselta, koska tällä kolmannella tavalla ihminen juurtuu maahan, syviin maan voimiin. Mutta toisaalta kun ajattelee syvemmin, niin tässä maan yhteyssä avautuu ihmisen tahto, ja sen kautta avautuu myös syvä yhteys kosmokseen ja maailmankaikkeuteen, aivan kuin maan keskipisteen polttopisteestä. Tämä on kaikkein syvin yhteys kosmiseen olemassaoloomme, niin syvä, että siitä me toistaiseksi ymmärrämme voi hyvin vähän.

Soiva ihminen

Luo kuva, kosminen tunne. Harjoittele tämän meditaatiokuvan kolmea vaihetta niin, että saat niistä yhtenäisen kuvan. Värikkään, liikkuvan ja elävän ja soivan. Ja etenkin soivan. Liitä kuvaan näiden kolmen eri tason tunteet ja koeta saada lisäksi mukaan sointi.

Enkelikunnat

Tässä olemme jo aivan lähellä enkelikuntia. Maanantaina enkelikurssilla jatkamme siitä, miten enkelit ovat mukana tässä suuressa kuvassa. Tulemme suurten enkeleiden, troonien, kerubien ja serafien alueelle.

Matti

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ihminen, kosmos, kosminen ihmiskuva