Matin blogi

Mantelipuu - Kristuksen puu

Keskiviikko 16.5.2012 klo 18:03 - Matti Kuusela

Tiedänhän minä, ettei mantelipuita kasva Suomessa. Mutta siitämandelbaum-blueten_22677.jpg onkin jo pitkä aika, kun puista viimeksi kirjoitin. Mantelipuu on Kristus-puu, niin kerrotaan Flensburger Heften luonnonhenkikirjassa nro 9. Ja kertojana on suuri puunhenki Theabrox. Ellet ole koskaan aikaisemmin lukenut näitä puukirjoituksia, niin tiedoksi, että kaikella maailmassa on tietoisuus. Ei ole mitään sellaista, jossa jokin tietoisuus ei olisi kehittymässä. Ja tämä maailma on rakentunut niin, että se, millä on tietoisuus, voi myös puhua yhteistä kieltä kaikkien muiden kanssa.

Tietenkin on selvää, että useimmilla meillä ihmisillä yhteys tuohon sisäiseen kieleen on katkennut, mutta silti se olemassa meillä jokaisella. Jos vain kykenemme rentoutumaan riittävästi ja laskemaan erillisyytemme suojamuureja, voimme keskustella kaiken kanssa. Todellakin kaiken, puiden ja pensaiden, lintujen ja hyönteisten, jopa esineiden kanssa. Niilläkin on mukana tietoisuus, joka niissä kehittyy.

Mantelipuu

Mutta mennään takaisin mantelipuuhun, ja nyt jatkaa yksittäisen mantelipuun henki, joka nimittää itseään Hannaksi. - Olen ymmärtänyt niin, että nämä henkiset olennot esittäytyvät sellaisille nimillä, jotka muistuttavat heidän todellista nimeään mahdollisimman hyvin, mutta ovat ihmisten tajuttavissa.

Mantelipuu on vanha kulttuurikasvi, joka antaakseen ihmisille mahdollisuuden tavoittaa hedelmiään, ei kasva kovin korkeaksi.

Mantelinkukkien kaunis roosa muistuttaa Kristuksen kärsimyksistä, kertoo Hanna. Tämä väri on yhteydessä Kristuisen vereen, joka virtasi ristillä, vaikka sen sävy onkin herkempi. Lisäksi siihen sekoittuu valon valkea laatu.

Näin Kristuksen veri on tehty valoisemmaksi. Se ei ole enää raskasta ja tummanpunaista, vaan maasta vapautettua ja taivaalle avautunutta. Se on mantelipuun ele.

 

Mantelipuun tuoksi

Kysymykseen mantelipuun kukkien tuoksusta Hanna vastaa lainaamalla ensin Steineria. Kun ihmiset onnistuvat luomaan omasta vapaasta tahdostaan rakkautta käytännössä koko tämän maanaikamme loppuun saakka, niin silloin maan seuraavassa inkarnaatiossa - jota nimitetään Jupiteriksi - tämä rakkaus tuoksuu maaperästä. Tämä rakkaus tuoksuu koko seuraavan maan inkarnaation luomistyöstä.

Tätä maan seuraavan inkarnaation rakkauden tuoksua ennakoi mantelinkukkien tuoksi, rakkauden tuoksu.

Tällä tavoin mantelipuu muistuttaa meitä ihmiskuntaa meidän suuresta tehtävästämme täyttää maa rakkaudella. - Vastaavasti maan edellisen inkarnaation aikainen ihmiskuntaa vastaava kehitystaso täytti maan sillä ihmeellisellä viisaudella, joka meille tulee vastaan kaikkialta luonnosta.

Hanna kertoo pitävänsä manteliöljyä kaikkein kallisarvoisimpana öljynä, joka etenkin marsipaanin muodossa nautittuna, yhdessä ruusun kanssa pääsee täysin oikeuksiinsa. - En oikein tunne, mitä marsipaanilla tarkoitetaan, mutta mahtavaa olisi, jos Suomesta voisi saada aitoa keskieurooppalaista marsipaania, jossa tämän mukaan on siis ainakin mantelia ja ilmeisesti ruusuöljyä!

 

Kova kuori

Mantelin kova kuori ilmentää sitä, miten aineellisuuden kovuus on ensin särjettävä, jotta voidaan päästä mantelin jalon sisäisen muodon yhteyteen. Tietyssä mielessä mantelin hedelmä on munanmuotoinen, millä on yhteytensä maan ensimmäisen inkarnaation alkuvoimiin, saturnusvoimiin.

Kristillisessä mytologiassa ja taiteessa manteli on ollut aina Kristuksen vertauskuva. Yhä uudelleen voimme nähdä taiteessa Kristuksen mantelinmuotoisen auran ympäröimänä. Ihmisen vihkitoimituksessa (tai jumalanpalveluksessa) voimme yliaistisesti kokea tuon muuntumisen alttarin äärellä olevan papin ympärillä. Minä - sanoo Hanna - ruumiillista jotain aivan alkuperäisen pyhää.

Katkeranmakuisista manteleista Hanna kertoo, miten Kristuksen olemuksessa ilmentyvät sekä makea että katkera manteli, hänen katkerassa kärsimystiessään ja toisaalta hänen kuninkaallisessa rakkaudentiessään.

Hanna jatkaa vielä manteliöljyn korkeasta parantavasta vaikutuksesta. Öljylläni on se vaikutus, koska Kristus on kulkenut kuoleman läpi ja siinä täydellisesti kirkastunut, koska Kristus on muuntanut aineellisen kehonsa täydellisesti ylösnousemuskehoksi. Silloin korkeampi terveys, henkinen terveys jää jäljelle.

 

Mantelin hedelmä

Hanna kertoo, miten mantelia syödessään ihminen ensin kokee sen hyvän maun, ja liittyy sitten mantelin edustamiin Kristus-voimiin - jotka vaikuttavat jokaiseen ihmiseen uskonnosta tai uskonnollisuudesta riippumatta.

Tämä kaikki on mahdollista, koska Kristuksen Golgatalla läpikäymien kolmen päivän aikana mantelipuu liittyi erityisellä tavalla Kristuksen ylösnousemusvoimiin. Ylösnoussut Kristus valaisi ja täytti koko maan, mutta mantelipuuhun hänellä oli vielä aivan erityinen pieni lisäyhteys Hannan mukaan.

Siksi mantelipuu on juuri Kristuksen kuva kaikkien puiden joukossa ja erityisen tervehdyttävä ihmisille.

Sisäisesti mantelia vastaa ihmisen tietoisuus omista korkeammista olemuspuolistaan, jotka liittyvät pyrkimykseen puhtauteen ja sisäiseen kuninkuuteen. Oikeastaan olen pääsiäishedelmä, sanoo Hanna.

Ja koska manteliin sisäistyy myös Kristuksen kulku maanmaailman läpi, on manteli myös ylösnousemushedelmä.

Hanna kehottaa ihailemaan mantelinkukkia pääsiäisaikaan, sillä silloin ihmisen on myös helpompi ymmärtää ylösnousemusta. Liittykää Kristuksen voimiin kohottaessanne fyysistä maailmaa sen hyvien puolien nauttimisen kautta. Silloin te kristillistätte fyysistä maailmaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kristus, manteli, mantelipuu, ylösnousemuskeho