Matin blogi

Plejadien tähtisisaremme

Tiistai 1.5.2012 klo 23:51 - Matti Kuusela

Uudessa Ultrassa on Marko Palojärven
kirjoittama arviointi minunpts_150.jpg ja
Robert Powellin Plejadien tähtisisaret kirjasta. Mukavasti kirjoitettu ja mukavaa on sekin, että Tähtisisaret ovat ehdokkaana vuoden 2011 rajatietokirjaksi. On hienoa jos käyt äänestämässä sitä Ultra-lehden sivuilla www.ultra-lehti.com. Varsinainen äänestyskohta on hieman hankalasti löydettävissä ellei heti oivalla klikata vasemman palstan otsikkoa Uusi kilpailu, jonka alta se löytyy.

Hyvä kilpailija on Hannu Piekkolan Kalevala - Matkaopas tähtiin, mikä kertoo siitä, että me olemme henkisesti heräämässä tähtimaailmojen yhteyteen. Kiintotähtien maailma on kauan ollut ihmeen suljettu, mistä kertoo sekin, että normaaleissa syntymäkartoissa ei juuri milloinkaan oteta kiintotähtiä mukaan, vaikka ne ovat aivan olennaisen tärkeitä. Yksi kiireellisiä uudistuksia astrologiaan onkin ottaa läheiset kiintotähdet mukaan, ja toinen on tietenkin luopuminen vanhentuneesta trooppisesta eläinradasta ja siirtyminen uuteen eläinratamalliin, joka vastaa todellista havaintoa tähtitaivaasta.

 

Seulaset

Seulaset eli Plejadit ovat yksi näitä tähtiryhmiä, jotka vaikuttavat maahan ja ihmiskuntaan voimakkaasti, ja joilla on vielä paljon suurempi merkitys: mitä ilmeisintä on, kuten kirjassa olen kuvannut, että me ihmiskuntana ja aurinkokuntana olemme kotoisin Seulasten tähtipiiristä. Me olemme vain kauan ennen noita muita tähtisisariamme astuneet alas fyysisen kehityksen piiriin.

Monet viime vuosisadan lopun kanavoinnit ovat kertoneet plejadilaisten suuresta huolesta ihmiskunnan kehityksen suhteen: me olemme liian pelokkaita, me emme uskalla etsiä emmekä edustaa sitä totuutta, mikä meidän olisi mahdollista löytää.

Nyt kuluva vuosi 2012 on plejadilaisten mukaan aika, jolloin ihmiskunta astuu kosmisesti noin 2000 vuoden pituiseen jaksoon, jotä he kutsuvat kosmiseksi päiväksi. Se on aika, jolloin me olemme sisäisesti monisointisessa yhteydessä koko Linnunrata-galaksimme kanssa - olimmepa me siihen kypsiä tai emme. Maailmankaikkeus ei voi odottaa. Tai toki se on paljon meitä odottanutkin, mutta se ei voi tehdä sitä määrättömästi.

Hyvin vakuuttavalta näyttää se, että astuminen läheisempään yhteyteen sekä koko Linnunradan että Seulasten tähdistön kanssa on suuren maailmojen suunnitelman mukaan luotu tapahtumaan samanaikaisesti myös Kristuksen - ja Sofian - toisen tulemisen kanssa.

 

Minuus

Me olemme kohdassa, jossa hyvin syvällisesti ratkeaa meidän oman minuutemme kehityksen suunta. Hyvin eettisesti monet kokevat nykyaikana ihmisen minuuden egona, josta on luovuttava sen itsekkyyden tähden.

Mutta niin kaunis kuin tuo ajatus onkin, siinä piilee myös suuri vaara. Henkisten opetusten mukaan koko maan nykyisen inkarnaation suurin lahja ihmisille on juuri minuus. Meidän on kehitettävä minäämme, ei hyljättävä sitä. Siinä on valtava ero. Sillä jos me voisimme kokonaan jättää minuutemme syrjään, meille ei jäisi lopulta mitään, minkä voimalla ohjata elämäämme.

Nykyisessä muodossaan suuret uskonnot ovat jo melkoisen vanhoja, eivätkä nekään ole osanneet kertoa meille selvästi, miten Kristus tai Kristus-minä on se kaikille maan ihmisille yhteinen henkinen perusta, joka tukee jokaisen ihmisen henkistä kehitystä kohti oman minuutensa täyttä avautumista.

 

Ihmiskunta ja Plejadit

Yksi ihmiskunnan ja plejadilaisten suuri yhteisiä teemoja on juuri vapaan ja eettisesti vastuullisen sekä taiteellisesti joustavan ja luovan minuuden kehittyminen, sillä näyttää siltä, että karmallisista syistä plejadilaiset opettajamme joutuvat tosi suureen pulaan, jos ihmiskunta menetetään.

Sillä ihmiskunnan suurena tehtävänä on ei ole ainoastaan passiivisesti palata takaisin jumalan luo, vaan luoda uusi vapaaseen minuuteen pohjautuva kulttuuri, joka tulee vanhan jo kehitysvoimansa menettäneet jumalluomisen tilalle, ja alkaa nyt viedä kehitystä eteenpäin uuteen suuntaan, maailmankaikkeutta uudistaen.

Ja se on valtava ajatus: kosmoksen kehitys on nyt meidän eli ihmiskunnan valintojen ja kehityksen varassa. Ellemme me nouse henkisesti itsenäisen ja luovan rakkauden minuuden voimaan, sitä tuskin voi tapahtua missään muuallakaan universumissamme.

Tästä siis on kysymys. Ja tosiaankin, Plejadien tähtisisarissa olen kuvannut seitsenvaiheisen meditaatiotien oman voiman elvyttämisestä rakkaudentäyteiseen kosmiseen kansalaisuuteen saakka.

Ja Plejadisisaret saat käikkein kätevimmin hankittua Enkelimaan nettikaupasta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Plejadien tähtisisaret, seulaset, plejadit, mediaatio, ihmiskunta, tulevaisuus, Kristus, vuosi 2012

Ajattele tuoreesti - väittely on vanhanaikaista

Tiistai 22.2.2011 klo 1:25 - Matti Kuusela

Hei taas kaikki,

Tänään jälleen pieniä parannuksia Enkelimaahan. Yhä selvemmäksi alkaa käydä, että me voimme kokonaisuutena sitä paremmin, mitä enemmän jaksamme ajatella yhteisiä asioitamme. Siihen on vain paljon esteitä.

Oma kokemukseni, jos muistelen menneitä, on että yhteiskunnalliset tai poliittiset asiat ovat vaikeita ja monimutkaisia, kuivia tai sitten niin vain poliitikko- tai virkamiestyyppien hallussa, että niitä ei kannata tavallisten ihmisten edes ajatella. Ehkä joskus hieman omaa etuaan puolustaa, tai sitten maapallon etua.

Nyt asia alkaa näyttäytyä aivan päinvastaiselta. Ajattelu on energiaa. Ajattelu on myös voimaa. Jos meillä on hiukankin ylimäärästä ajatusenergiaa, sillä on voimakas merkitys yhteisen kokonaiskuvan luomisessa.

Steiner on neuvonut henkisen tien oppilaista ajattelemaan aina jokainen asia oikeaksi. Olen ehkä tästä jo kirjoittanut, mutta se on niin tärkeää, että sitä kannattaa käsitellä uudelleen.

 

Tuore ajattelu

Kannattaa ajatella tuoreesti sitä, miten kokee, että asioiden pitäisi olla. Mitä vapaammin ja innokkaammin sen tekee, sitä suurempi merkitys ja voima sillä on. Ovelaa on se, ettei tuon oman ajatuksen kanssa tarvitse lähteä maailmalle saarnaamaan. Niin voi tehdä, mutta tärkeintä on, että mahdollisimman moni vain ajattelee, luo uusia ajatuksia, omia ajatuksia, tuoreita ajatuksia, voimakkaita ajatuksia, juuri sen mukaan minkä itse kokee oikeaksi.

Ajatuksen vaikka verotuksesta ei tarvitse olla ehdottoman superhieno, eivät poliitikkojen ja kansanedustajienkaan ole. Poliitikot miettivät ja valtavat voimat jylläävät päätöksentekokoneistossa päätyen erilaisiin kompromisseihin.

Nuo kompromissit ovat aina sellaisia, joilla on tavalla tai toisella täytyy olla yleisön voima takanaan. Ne voivat olla rehellisiä tai juonikkaita, mutta mitä enemmän yksityiset ihmiset ovat niitä ajatelleet aivan perille saakka, sitä oikeampia ja parempia noista ajatuksista täytyy väistämättä tulla.

En tiedä miten paljon äänestämällä on mahdollista saada aikaan todellista muutosta, mutta kun moni ihminen tahtoo, sillä on todellista merkitystä.

 

Iltapäivälehdet

Iltapäivälehdillä on meidän yhteiskunnassamme valtava uudistava voima. Aamulehdet ovat yleensä konservatiivisia, mutta iltapäivälehdet tarttuvat sellaisiin epäkohtiin, joihin ne kokevat olevat yleisön ymmärrystä. Koska lehtien täytyy myydä, niiden on vaikea tuoda esiin sellaista, mille ne eivät koe olevan laajaa ymmärrystä.

Mitä useampi miettii ja tuumii avoimesti ja puhuu vapaasti kokemuksistaan, sitä laajemmaksi tuo mystinen epäkohtien ymmärtäminen ja uudistustahto tulee.

 

Väittely on vanhanaikaista

Ennen vanhaan politiikasta piti väitellä, ja varmaan esimerksiksi YLE:n toimittajat pitävät edelleen siitä kiinni. Ikävä kyllä, väittely oli uutta ja hienoa joskus keskiajalla, mutta nykyään se on täysin vanhentunut menetelmä. Mitä enemmän yhteisistä asioista väitellään, sitä suuremman sumuverhon taakse todellinen päätöksenteko jää.

Väitän, että väittely nykyaikana on kaikkein heikoin mahdollinen tapa viedä asioita eteenpäin. Jos joku järkevä tapa olisi, se on todella kysyä ihmisiltä heidän näkymystään ja ajatuksiaan siitä, mikä on oikein, mikä on hyvä ratkaisu. Ja sellaisiin kysymyksiin voi vastata vain rauhassa.

Politiikan kielestä puuttuu tällä hetkellä hetkellä sellainen puhuminen, jossa ihminen todella itse puhuu, ihmisenä. Sellaisia ihmisiä minä tahdon eduskuntaan ja päättämään yhteisistä asioista. Se muutos voi lähteä vain meistä kaikista.

On myös aivan selvää, että todellinen muutos ei voi lähteä äänestämisestä, vaan sen täytyy alkaa siitä, että yhä useampi ihminen irtaantuu kollektiivisista näkemyksistä ja alkaa ajatella itse.

Se merkitsee:

Kannustakaamme jokaista esittämään omia ajatuksiaan ja näkemyksiään.

Kuunnelkaamme mitä toisilla on sanottavaa. Meidän ei tarvitse väitellä, vaan parasta on, että kukin esittää oman näkemyksenä vaatimatta että toisten pitäisi heti hyväksyä se.

Uskaltakaamme ajatella ja esittää myös aivan uusia näkemyksiä. Juuri se ajatus voi olla enkelin sinulle vihjaama, ja kun sen kerran esität, se lähtee maailmalle ja enkelit voivat kantaa sitä eteenpäin.

Maan päällä jokainen uusi ajatus tai kokonaiskuva on aina ensin jonkun ihmisen ilmaistava. Siksi jokainen ihminen ja jokainen ajatus on niin tärkeä.

Alkakaamme totuttaa itseämme ajatukseen, että yhteisistä ajatuksista tulee nimenomaan puhua.

Totuttautukaamme ajatukseen, että yhteiset ajatukset ovat mielenkiintoisia. Totta kai ne ovat, ne tuntuvat meidän jokaisen rahapussissa, ajankäytössä, terveydessä ja monissa muissa asioissa.

Tottukaamme kokemaan, ettei tarvitse olla vihainen tai hyökkäävä tai puolustautuva yhteisistä asioista puhuttaessa.

Kuunnelkaamme enkeleitämme, ja toisen ihmisten enkeleitä. Mitä aidommin kuuntelen, sitä viisaammin ja rauhallisemmin opin itse puhumaan, ja sitä viisaammin annan toiselle mahdollisuuden puhua.

Nämä muutokset ovat kaikkia varten. Ne ovat meidän yhteisöämme varten, mutta mitä suurimmassa määrin ne ovat myös jokaisen omaa yksilöllistä kehitystä, kasvua ja voimistumista varten.

 

Muista tunne

Muista myös tunteet. Tunteet ovat meissä se sydänalue, joka kertoo meille ajatusten todellisen käytännöllisen merkitykset.

Poliitikot ja virkamiehet pitävät usein suurena heikkoutena tunnepohjaisuutta päätöksenteossa, mutta todellisuudessa tunne on se, jonka kautta rakkaus, viisaus ja tasa-arvoisuus voi päästä mukaan yhteisten asioiden hoitoon.

Ne ovat meidän asioitamme. Puhukaamme niistä kauniilla tunteilla, niin annamme edustajillemme voimaa tulla myös aidoiksi ihmisiksi omassa työssään.

Muistathan, ettei ole ketään tärkeämpää ja aidompaa ihmistä kuin sinä!

Kyllä, toisetkin ihmiset ovat tärkeitä, mutta jos haluat auttaa niin heitä kuin itseäsi, sinun on ensinnä tuettava itseäsi voimaantumaan, uudistamaan, huomaamaan että taivas ei putoakaan niskaani, jos rauhallisesti kerron sen, mitä todella ajattelen.

Vie Enkelimaan viesti eteenpäin!

Tehdään tästä Enkelimaa.

Yhteiskunnallinen ajattelu on yksilön ajattelua.

 

 

1 kommentti . Avainsanat: yhteiskunnallinen ajattelu, tunne, kansanedustajat, media, päättäjät