Matin blogi

Myötätunnosta Krishnaan

Lauantai 24.12.2011 klo 11:13 - Matti Kuusela

Flensburgilaisten luonnonhenkikirjojen sarjassa  numero 16 katselin jälleen tänä aamuna myötuntoa. Myötätunnon henki on nimeltään Martta ja hän sanoo olevansa syntynyt pyhästä kolminaisuudesta, eli enkelihierarkioita korkeammalta tasolta.

Hän kertoo, ettei hän ole vielä tullut kokonaan tähänangels-song200.jpg maailmaan, sillä ihmiskunta ei ole vielä valmis ottamaan vastaan hänen koko voimaansa ja läsnäoloaan. Me emme yksinkertaisesti kestäisi täyttä myötätuntoa kaikkia elollisia olentoja kohtaan. - Toinen asia on se myötätunto, jota me jokainen yksilöllisesti voimme oppia kokemaan.

Kolminaisuus on maailmankaikkeuden Kristus-linjaa ja Kristus oli Martan mukaan ensimmäinen minä-ihminen, jolla oli täysi myötätunnon voima.

 

Idän vihityt

Myötätuntoa valmistelivat jo korkeat itäiset vihityt, mutta heille myötätunto ei ollut vielä niin henkilökohtainen asia vaan enemmänkin objektiivinen.

Kristus oli itse kokonaan sisällä myötätunnossa, mutta Martan mukaan suuret itäiset vihityt olivat myötätunnosta tietoisia, mutta he eivät varsinaisesti menneet siihen itse sisään, he paremminkin aavistivat sen. Heille myötätunto ei ollut vielä laskeutunut sydämen asiaksi, vaan he kokivat sen pääasiassa korkeammissa olemuspuolissaan.

Itse tahdon lisätä tähän, että jos ajattelemme Äiti Ammaa, niin hän on tässä mielessä puhtaasti Kristus-vihitty, sillä hänessä myötätunto on todella tullut henkilökohtaiseksi asiaksi, sydämen voimaksi ja lähtökohdaksi kaikkeen siihen mahtavaan sosiaaliseen työhön, jota hän tekee.

 

Bhagavad Gita

Tässä tulee mieleen myös suuri itäinen jumalallinen laulu, Bhagavad Gita, josta Taavi Kassila on tänä syksynä tehnyt uuden suomennoksen. Bhagavad Gita oli myös Rudolf Steinerin toisen Suomen vierailun aiheena vuonna 1913, jolloin tuosta jumalallisesti laulusta oli jo olemassa ensimmäinen suomennos.

Minulle on kautta vuosien ollut suuri arvoitus, mistä Steiner tuossa esitelmäsarjassa oikein puhuu. Ja vasta nyt kun olen alkanut tehdä itse meditatiivisia hartaus-harjoituksia, pääsin sisälle tuon esitelmäsarjan rytmiin.

Hän puhuu siis Krishnasta, joka opettaa vaunujenaja Arjunaa. Arjuna on ihmissielu tai henki, joka on juuri alkanut tulla tietoiseksi omasta tekemisestään - vaunujen, siis oman fyysisen kehonsa ajajana.

Ja jumala Krishna on sama suuri sielu, joka kaksituhatta vuotta sitten syntyi ensimmäisen kerran fyysiseen kehoon Luukkaan evankeliumin Jeesus-lapsena, tarjotakseen sitten tuon kehon Jordanin kasteessa Kristukselle hänen ihmiseksi tulemisen inkarnaatiotaan varten.

 

Krishna

Krishna opetti Arjunalle minä-ihmiseksi tulemista. Palestiinassa hän syntyi lapseksi, jota juuri paimenet enkelten kutsumana tulivat tervehtimään.

Tämä jouluaattoilta on erityisesti meidän paimen-sydänvoimiemme ilta ja yö. Sydänvoimat ja paimenet ovat myös vahvassa sisäisessä yhteydessä koko Maan ja maaäidin olemukseen.

Älykkyyttä meiltä ei puutu, mutta se tunne, joka auttaa ymmärtämään ja kokemaan joulun asioita, on hartaus. Vaikka se ei ole mitenkään muodikas tunne, niin se on ratkaisu meidän moniin suuriin ongelmiimme ja kysyksiimme.

Meillä on valtavasti henkistä tietoa, mutta usein se lepattaa kuin ihanana perhosparvena ilmassa, juurtumatta konkreettiseen todellisuus. Alan tajuta, miten tärkeää juuri tuo henkisen tiedon juurtuminen on, ja se näyttää tapahtuvan juuri hartaudentunteiden meditoimisen kautta. Se vahvistaa ja juurruttaa, ja alamme ymmärtää, mitä tiedämme.

Nyt tajuan syvemmin myös sen, mitä Steiner tarkoitti sanoessaan, että meditaatio on sen muuntamista hartaudeksi, mitä tietää. Se on erinomaista meditaatiota.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Myötätunto, myötätunnon henki, Krishna, meditaatio, hartaus, Bhagavad Gita, Steiner, paimenet, Jeesus-lapsi

Hartauden merkitys

Keskiviikko 14.12.2011 klo 20:00

Nyt seuraavaksi kirjaksi on tulossa uusi työstetty versio Rudolf Steinerin kirjasta, jonka ensimmäiset suomennokset olivat nimeltään Miten saavutetaan tietoa korkeammmista maailmoista ja uusimmat Henkisen tiedon tie.

Vanhoissa suomennoksissa, joista tietenkään ei ole enää painoksia saatavissa, ongelmana on kielen vanhahtavuus. Uudemmat ovat taas niin kieleltään niin filosofisia, että niistä puuttuu vanhojen Johannes Leinon suomennosten hieno henkisyys sekä kielen elävyys ja melodisuus.

Lisäksi niissä on sellainen hankaluus, että kappaleet ovat nykymenoon aivan liian pitkiä ja harjoitukset erottuvat hankalasti tekstistä.

 

Henkisen tien kulkeminen

Niin teen kirjasta uuden toimitetun suomennoksen, jossa soi Leinon suomenkielen sujuvuus, mutta kaikki nykyihmiselle tarpeeton perustelu jää pois, väliotsikoita tulee lisää ja harjoitukset ja luettelot ovat selvästi esillä, niin että kirjasta on helppo löytää uudelleen se, mitä etsii.

Tämä kirja on aivan mahtava. Ostin oman kappaleeni aikoinaan antikvariaatista vuonna 1969, ja tein aivan saman erehdyksen kuin moni muukin. Hyppäsin suoraan yli ensimmäiset harjoitukset ja aloitin sieltä, missä mielessäni oli ihan oikeita harjoituksia. Ja niinhän siinä kävi, että harjoitukset eivät sitten ottaneet edetäkseen.

Ja mikä on ensimmäinen harjoitus? Se on hartauden tunne! Kaiketi jokainen nykyään ajattelee, että kyllähän tuon osaa, jos vain viitsii, ja menee eteenpäin.

 

Tunteen tunteminen

Ei tosiaan kestänyt kuin vähän yli neljäkymmentä vuotta tajuta, mistä Steiner puhuu. Kysymys ei olekaan siitä, mitä jo osaa, vaan siitä, että harjoituksiin pitää lähteä oikeasta kohdasta.

Hartauden tunne on kuin polttoainetta moottoriin. Ellei tankissa ole bensaa, sitä voi kokeilla käynnistää autoa vaikka kuin monta vuosikymmentä, mutta ei se vaan käy, vaikka osaa kääntää starttinappulaa aivan oikein, ja starttimoottorikin pelaa.

Hartauden harjoittelu on yllättävän hauskaa. Tunnen heti miten se täydentää sisäisiä energiavarastoja ja tuo täyteläisen olon, ja elävöittää.

Nykytietoisuus ei oikein ymmärrä, miten tunteita tunnetaan. Me osaamme kyllä ajatella tunnetta, mutta tunteen tunteminen on eri asia. Useimmiten me vältämme tunteita, koska ne menevät niin syvälle, ja koskettavat.

 

Miten tuntea?

Kirjoitan torstaina erikseen meditaatio-ohjeen tälle tuntemiselle, mutta yksinkertaisesti se lähtee näin.

Istu ja sulje silmäsi.

Lähetä tietoisuudestasi kevyesti olemuksellesi viesti: hartaus - se että tahdot sitä.

Anna tälle hartauden tunteelle itsessäsi tilaa. Anna sen tulla aivan niin kuin se tulee, pienenä tai suurena, sillä ei ole väliä.

Voi käydä niin, että se herättää esiin monia muita tunteita, jopa kipuja. Anna niiden olla vapaasti, älä työnnä niitä pois.

Keskity vain hartauden tunteeseesi, vaikka se olisi miten pieni ja heikko.

Sillä tavoin se vähitelleen kasvaa ja löytää itsensä, ja muut hankalat energiat ja tuntemukset hoitavat itsensä vähitellen kuntoon sen vierellä ja vapautuvat.

Nauti tästä tunteesta. Hartauden tunne on yllättävänä miellyttävä, kunhan ensin voittaa siihen liittyvän uskonnollisuuden ennakkoluulon.

Tästä sitten jatketaan eteenpäin. Aina jos joku elämässä tai meditaatiossa ei suju kunnolla, on hyvä palata tähän nykyajan sielun perusvoimaan.

Sillä ihmeellistä kyllä, nykyajan tietoisuussielu perustuu juuri hartaudelle. Ilman hartauden mehevää multaa tietoisuussielulla ei ole mihin juurtua ja millä ravita itsensä, ja se käy voimattomaksi ja ohueksi.

Hartauden tunne luo chakrojen kasvulle niiden tarvitseman perustan. Chakroja voi yrittää avata ja puhdistaa muutenkin, mutta ilman juuria ja varsia niiden ihanat lootukset jäävät lyhytikäisiksi. Ja siitä on kysymys: aletaan kasvattaa uusia voimakkaita ja terveitä chakroja, joiden avulla elämä muuttuu aivan uudenlaisen vahvaksi ja selkeäksi!

Rakkaudella
Matti

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hartaus, meditaatio, kunnioitus, chakrat

Kimmoisuus ja henkiset energiat

Keskiviikko 23.11.2011 klo 19:03 - Matti Kuusela

11:11:11 -päivänä eli 11. marraskuuta 2011 käsittelimme meditaatiossa huolellisesti siirtymää sekä kymmenestä yhteentoista että yhdestätoista kahteentoista.

Viesti oli selvä. On hyvä oppia tunnistamaan ja lepäämään lukuenergioissa, mutta varsinaiseksi uudeksi asiaksi on tulossa se, miten siirrytään lukuenergiasta toiseen.

Jos aivan tunnepohjaisesti tunnustelee lukua 10, niin huomaa valtavan eron lukuun 11 verrattuna. Parillinen kymppi on tasainen ja se sulkeutuu itseensä. Toisaalta siinä on ykkösen itsenäisyysvoima ja sitten nollan kosminen laajuus. Luja ja vakaasti itsessään pysyvä luku.

Yksitoista on siitä erikoinen luku, että se on pariton, eli se ei ole jaollinen kahdella. Mutta siitä huolimatta siinä on mitä voimakkain ykköspari, kaksi ykköstä. Parittomuus tekee siitä dynaamisen ja muutosvoimaisen lukuenergian, mutta nuo kaksi ykköstä seisovat lujasti porttina - johonkin uuteen. Yksitoista on mitä selvin porttiluku.

 

Siirtymän dynaamisuus

Tässä numerologisessa tai oikeastaan lukuenergioiden tarkastelussa tärkeää onkin, mitä tapahtuu, kun siirtyy kympistä yhteentoista. Meille nuo siirtymät eivät ole mitenkään luonnostaan selviä. Kun siirrymme huoneesta toiseen oven kautta, me tuskin koskaan koemme sitä hetkeä, vaan valmistaudumme jo uuden huoneen energioihin. Vaivumme siirtymäkohdalla jonkinlaiseen tajuttomuuteen tilan suhteen.

Salaisuus onkin siinä, että näissä siirtymäkohdissa meidän tietoisuutemme hieman irtoaa fyysiseltä tasolta ja nousee eetterimaailmaan - jossa me emme vielä ole itsenäisesti tietoisia. Sama tapahtuu puheessa esimerkiksi nimessä Mat-ti, jossa tietoisuus kahden t:en välillä katoa hetkeksi henkiselle alueelle.

Tuo hyppy on hyvin alkuvoimaisen kielen merkki ja hyvin vaikea esimerkiksi englantilaisille, jotka ääntävät nimeni jotenkin Ma-thii. Tuo hyppy eetterimaailmaan tapahtuu myös musiikissa kahden sävelen välillä, ja on sanottukin, että tärkeintä eivät ole sävelet itsessään, vaan se mitä niiden välillä tapahtuu.

 

Yhdestätoista kahteentoista

Toista hyppyä harjoittelimme meditaatiossa yhdestätoista kahteentoista. Yksitoista on dynaaminen, liikkuvainen ja siinä on vahva jännite noiden kahden ykköspilarin välillä.

Kaksitoista on jotain aivan muuta. Se on kyllä myös luova, mutta korkealla henkisellä tasolla: yksi ja kaksi, joista tulee yhteensä kolme. Mutta muuten kaksitoista on kerubien muodostama Eläinradan enkelipiiri, astraalipiiri.

Kahdessatoista on valtava kosminen tasapaino. On ihmeellistä kokea, miten vaikea on meditaatiossa löytää mitään yhteistä kymmenen ja yhdentoista tai yhdentoista ja kahdentoista välillä. Ne ovat niin eri maailmaa jokainen.

Siirtymän lukujen välillä voi kuitenkin meditoida elävästi kokemalla, miten kymmenen piiri luo harmonisoituessaan keskustaansa uuden yhteisen ykkösen. Ja kun sitten siirrämme tuon uuden ykkösen mukaan ympäryspiiriin, saamme yksitoista.

Samalla tavalla yhdentoista piiri synnyttää keskuudessaan uuden ykkösen, joka ulkokehälle siirtyessään luo kaksitoista.

Tälla tavoin voimme harjoitella eetteri- eli elämänmaailman lainalaisuuksia ja sävyjä. On jännittävää huomata, miten myös noissa kymmenen ja yhdentoista piirin synnyttämissä uusissa ykkösissä on kummassakin aivan oma sävynsä.

Vastaavasti voimme luoda siirtymän suuremmasta luvusta pienempään, kun yksi piirin jäsenistä uhrautuu ja siirtyy piirin keskelle ja - minne se häviää? Todella suuri salaisuus! Piiri pienenee yhdellä, kun yksi sen jäsenistä palaa takaisin henkiseen maailmaan.

Piiri kasvaa yhdellä, kun sen keskukseen inkarnoituu henkisestä maailmasta uusi ykkösluku.

Nämä ovat myös suuria luomisen salaisuuksia, joita on oikein hyvä harjoitella mielessään ja tunnustella eri lukujen sävyjä. Kun tähän pääsee sisälle, luvut alkavat kertoa kukin omia tarinoitaan ja lukuyhdistelmät näyttelevät suuria maailmandraamoja.

 

Kimmoisuus

Mutta se, mikä näissä siirtymissä oli varsinainen opetus, oli sisäinen kimmoisuus, joka nyt on tullut esiin useammissa yhteyksissä. Hyppy luvusta toiseen, tai lukunenergiasta toiseen antaa meille sisäisten voimiemme kimmoisuutta ja lujuutta, jos sitä harjoittelemme.

Aivan samalla tavalla voimme ajatella, miten fyysinen hyppy askeleesta toiseen lisää voimiamme kun teemme sen tietoisesti, sen sijaan että vain laahaisimme jalkojamme askeleesta toiseen.

Myös meditaatioissa tämä kimmoisa hyppy tilasta toiseen on tärkeä. Nyt vasta alan oikein ymmärtää, mitä Steiner jossain meditaatio-ohjeessa tarkoittaa puhuessaan siitä, miten meditaation jälkeen ei saa jäädä uinailemaan meditaatiotilaan.

Ei, vaan siitä on tultava selkeästi ulos, kimmoisasti noustava arkitajuntaan. Kun harjoittelee näin, tajuaa miten meditaatio todella vahvistaa myös arkielämää, ja miten tapahtuu tuo suuri jakautuminen: meditaatiotilan antama fyysinen vahvistuminen ulospäin - samalla kun sen henkisen hedelmät vapautuvat toimimaan sisäisessä maailmassa.

Ellei tee tuota kimmoisaa eroa meditaatiotilan ja arkitietoisuuden välillä, meditaation henkisen hedelmät jäävät roikkumaan tilaan, josta ne eivät pääse kunnolla rakentamaan uutta sisäistä maailmaamme.

Kaiken tämän opetus siis: harjoittele kimmosia energiasiirtymiä tilasta toiseen, työstä toiseen, tietoisuudesta toiseen, askeleesta toiseen. Silloin jokaisessa siirtymässä eetterikehosi ja fyysisen kehosi suhde uudistuu ja elpyy!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommenttia . Avainsanat: 11:11, 12, 10, numerologia, lukuenergiat, meditaatio, eetterikeho, henkinen kehitys, lukujen energiat, eetterimaailma

Plejadit eli Seulaset sekä vuosi 2012

Keskiviikko 19.10.2011 klo 21:52 - Matti Kuusela

Plejadien tähtisisarten ilmestymispäivä lähenee. Kirjalaatikoiden pitäisi tulla ensi viikolla ja sitten postitetaan ne Sinikan kanssa ennakkotilaajille. Melkein kaikki kuoret ovat jo odottamassa valmiiksi kirjoitettuina.

Olen nyt itse elänyt näiden Plejadiystävien kanssa jo melkein vuoden, ja helposti unohtuu, että aina ei olekaan niin selvää, mistä siinä on kysymys.

Plejadit ovat sellainen mitä kaunein ja pienehkö taivaalla kimmeltävä tähtiryhmä, jolla on aivan oma tunnelmansa. Suomeksi niitä kutsutaan yleisimmin Seulasiksi, mutta koska Uuden ajan kirjallisuudessa niistä käytetään yleisesti kreikkalaispohjaista Plejadi-nimeä - ja Suomessakin yhä useamminm - olen minäkin käyttänyt sitä kirjassani.

Erikoista Plejadeissa on se, että alkuperäiskansat kaikkialla maapallolla kunnioittavat näitä Seulasia niin paljon. Monet pitävät niitä kulttuurinsa alkulähteenä, mutta monet jopa oman heimonsa kotipaikkana. Ja tälla tavalla kokevia kansoja ja heimoja on todellakin kaikkialla Amerikan intiaaneista Australian alkuasukkaisiin ja Etelämeren kansoihin. (Jatkuu)

 

Plejadien kokonaiskuva ja 2012

Kun kokoaa yhteen kaiken Plejadeita
koskevan tiedon, alkaa väistämättäkrishna_nandi_big.jpg
kokea että se muodostaa yhtenäisen tarinan. Ja yhtäkkiä huomaa, että Maan ja Plejadien välillä on syvä yhteys. Tätä yhteyttä käsittelevät Plejadi-kirjan harjoitukset, jotka lähtevät ajattelun elävöittämisestä ja päätyvät oikeastaan Kristuksen sanomaan: rakkauteen kaikkien ihmisminuuksien ja kaikkien olentojen välillä.

On oikeastaan hassua, että tuo tieto on kuin palapeli. Kun asettelee ja koettelee eri puolilta Maata ja eri henkisistä lähteistä tulleita tiedonpalasia yhteen, kuvio alkaa vähitellen paljastua, ja lopulta se, mikä on ensin näyttäytynyt vain aavistuksena, alkaakin muodostaa aivan selvän kokonaisuuden.

Ja se kokonaisuus on, että Plejadien taivaalliset tanssijattaret - kuten heitä usein kutsutaan - ja ihmiskunta ovat samaa alkujuurta, he ovat meidän kosmisia sukulaisiamme.

Vuosi 2012 on virstanpylväs Plejadien ja Maan yhteisessä elämässä - ja siitä myös Robert A. Powell kertoo lisää omassa osuudessaan kirjasta. Plejadilaisilta tulleiden kanavointien perusteella näyttää myös mahdolliselta, että on lisäksi kosmisia karmallisia syitä, joiden takia Plejadilaiset joutuvat tulevaisuudessa umpikujaan oman kehityksensä kanssa, elleivät he nyt kykene oikaisemaan meidän kehitystämme.

Sen perusteella näyttää siltä, että (ainakin tietyssä osassa) Plejadeilta tullutta informaatiota on aivan keskeistä aineistoa meidän oman kehityksemme suunnalle. Aivan ihmeellistä oli kokea, että se on esimerkiksi Barbara Hand Clow'n ja Barbara Marciniakin kirjojen mukaan täysin yhdenmukaista sen kanssa, mitä Rudolf Steiner opetti satakunta vuotta sitten.

Se on todella suuri asia, koska pinnalta katsoen tulee helposti vaikutelma, että Steiner ja Clow puhuvat täysin eri asioista, mutta sitten ne liukuvatkin yhteen ja huomaa, että kysymys on vain näkökulmasta. Tämä on tietenkin yksinkertainen esimerkki, mutta jos katsot omalta puoleltasi katua oikealle menevää autoa, se toiselta puolelta katua katsottuna meneekin vasemmalle. Ja kuitenkin se on sama auto. - Joskus kannattaa oikein hartaasti miettiä näitä elämän ja tilallisen maailman ihmeellisyyksiä, joihin totumma normaalissa elämässä aivan liikaa.

 

Kosmiset ystävämme

Plejadien tähtisisaret on mielestäni oikein kauniisti kirjoitettu kirja, sikäli kuin ymmärrän ihanat Plejadi-ystävämme voivat kertoa sen rivien välistä paljon enemmän niille, jotka ovat halukkaita kuuntelemaan enemmän näitä vanhempia ja yhtä hyvin nuorempia sisariamme, jotka ovat säilyttäneet elämässään paljon enemmän kosmista tietoa, kun taas me ihmiskuntana olemme lähteneet jo kauan sitten myrskyisälle uudismatkallemme aineen maailmoihin.

Me tarvitsemme toinen toisiamme ja 2012 kertoo tällaisesta ajasta, jolloin me voimme vaihtaa kokemuksia keskenämme. Eräässä mielessä maya-kalenteri on tienviitta paitsi galaktiseen kokonaisuuteen, myös yhteyteemme yhteiseen alkukotiimme Plejadeihin. Ja Robert kertoo tarkemmin siitä, miten tämä on yhdenmukaista myös yhtä ikiaikaisen hindukalenterin kanssa.

Nämä yhteydet ovat kutoutuneet syvälle ihmiskunnan historiaan, ja Robert puhuu myös esimerkiksi Krishnan ja Jeesus Nasaretilaisen yhteydestä.

 

Rakkaudella
Matti

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Plejadit, Seulaset, 2012, vuosi 2012, Plejadi-meditaatio, maya-kalenteri, hinduajanlasku, Jeesus Nasaretilainen, Krishna, Rudolf Steiner, plejadimeditaatiot, Plejadien tähtisisaret, taivaalliset tanssijattaret, kirja

Hengen ja Tiedon terveisiä

Maanantai 10.10.2011 klo 20:20 - Matti Kuusela

seraf_140.jpgHei Kaikki Ystävät,

Suunnattoman paljon kiitoksia kaikille, jotka olitte tavalla tai toisella mukana Hengen ja Tiedon messuilla Helsinigissä. Messujen yleisaiheena oli Sydäntietoisuus, ja se oli messujen järjestäjiltä hieno yritys kohottaa messujen energiaa yhtenäisempään ja korkeampaan suuntaan.

Itselläni oli tuosta aiheesta esitelmä ja miniseminaari, ja pidimme Sinikan kanssa myös omaa myyntipöytää. Meillä ei nyt ollut uutta kirjaa, mutta cd-meditaatioita myytiin mukavasti. Uusi yllätys-cd oli Serafit ja kerubit -meditaatio. Sitä meni nyt useampia. Tiedättehän, että pidän kovasti siitä, että voin kokeilla energeettisesti mikä meditaatio kullekin sopii, ja Serafi-meditaatiota meni juuri sellaisille ihmisille, jotka kaipasivat uutta voimaa uupumukseen.

Siihen serafien korkeat rakkaudentulen voimat ovatkin aivan paikallaan, ja serafitason voimina ne todella vaikuttavat syvällisesti ja tasaisesti koko olemukseen. Serafithan ovat kaikkein korkeimman tason enkeliolentoja, ikuisen rakkauden enkeleitä.

Sinikka kertoi, että minulla tämä sopivan meditaation valinta on nopeutunut, ja totta se taitaa olla. Kun aikaisemmin annoin värähtelyjen ohjata käden oikean cd:n luo, niin olen alkanut yhä useammin nähdä sen välähdyksenä jo suoraan. Ja myös Sinikka on oppinut tekemään samaa, joten tulevaisuudessa voitte kysyä hyvää meditaatiota meiltä kummalta vain.

 

Rakkauden sydänlahja

Saan vahvasti sellaisen sisäisen viestin, että kaikki te, jotka tätä luette, voisitte sisäisillä sydänvoimilla "noutaa" messuilta oikein hyvin näin jälkeenpäinkin juuri sellaista, mikä on jokaiselle itselleen hyväksi ja vie eteenpäin. Se onnistuu aivan helposti, kunhan ei ala kummemmin miettimään, että miten se tehdään. Sen idea on nimittäin tässä nyt läsnä, ja saadaksesi sieltä sen, mikä on juuri sinua varten, sinun ei tarvitse oikeastaan tehdä mitään muuta kuin myönteisesti sallia se.

Kaikkihan tietävät, että tuollaisilla messuilla on tavattoman paljon monenlaista, paljon hyvää yritystä, ihmettelyä, uusia kontakteja. Mitä enemmän messuilta voi säteillä sellaista, mikä on todella hyödyllistä ja vie asioita eteenpäin, sitä paremmaksi messujen energia muodostuu, ja sitä enemmän niistä on iloa sekä osallistujille että kaikille muille.

Aika on aivan selvästi vapautumassa - yhä useammalle meistä - tilan kahleista, ja se merkitsee käytännössä sitä, että me voimme muuntaa tapahtua ja niiden energioita paremmiksi myös jälkeenpäin. Kaikki nämä kiitollisuus, anteeksianto, valo ja rakkaus auttavat, ja vielä syvemmällä karmallisella tasolla vaikuttaa se, millä tavoin messut voivat olla hyödyksi.

 

Messuenkelit

Hengen ja tiedon messuillakin on oma enkeli, ja mitä enemmän hyviä odotuksia tai siunausta hänelle osoitetaan, sitä voimakkaammaksi ja tasapainoisemmaksi hän voi tulla. Itse asiassa hän kertoo nyt, että järjestäjien uusi sydänrakkauden teema näille messuille mahdollisti tämän uuden enkelin asettumisen paikalleen, ja hän odottaa mielellään apua, tukea ja huomiota - ja kaikkia mahdollisia kauniita energioita - aivan kaikilta halukkailta. Hän näyttää, että hän on yhteydessä kaikkiin vastaavanlaisiin messuihin ja niiden enkeleihin Suomessa, ja koska tämä uusi impulssi alkoi nyt hänen kauttaan, saatte myös oman paikkakuntanne tai seutunne henkisille messuille tukea häneltä.

Kun meissuilla oli useammankin kanssa puhetta siitä, millaisia suurempia mahdollisuuksia näillä messuilla on, millaisia ne voisivat olla, niiin meillä on suurenmoinen mahdollisuus näyttää se tälle enkelille. Nyt etenkin ideat, kuvat ja tunne ovat hyviä, ja jos niiden voima kasvaa tarpeeksi suureksi, messujen enkeleille voi avautua suora yhteys vielä korkeampaan AJAN tehtävään.

 

Kirjat

Ho'oponopono-kirjoja (Vitale: Ilman rajoja) meni messuilla hyvin kaupaksi, ja omaa & Robert Powellin kirjan Plejadien tähtisisaret - 2012 ja ihmiskunnan tulevaisuus -ennakkotilauksia on nyt tullut lähes sata kappaletta. Vuosi sitten Enkelikirjan ennakkotilauksia tuli enemmänkin, mutta tottakai enkelit ovat paljon tunnetumpi asia.

Se minkä taju alkaa itsessänikin kirjan kirjoitusprosessian valmistuttua vapautumaan yhä enemmän, on se, että Plejadien tähtisisaret taitavat tosiaankiin olla meille Maan ihmisille kaikkein lähimpiä kosmisia sisaria ja veljiä. Alan kokea heidän kauniin vaaleansinisen läsnäolonsa yhä läheisempänä ja ystävällisempänä. Ja alan todellakin tajuta, että me olemme ihmiskuntana avautumassa läheisemmälle yhteistyölle tähtisisartemme kanssa.

Herkät ihmiset saavat varmasti tuon yhteyden aivan suoraankin, mutta kirja sisältää sellaisia elämänvoimien rakenteita, joilla voi - miten sen nyt sanoisin. Jos suorat oivallukset ovat kuin valokuvia, niin kirjan eetterienergioiden välityksellä nämä kuvat lähtevät liikkeelle ja voi katsoa aivan kuin video-otteita.

Siihen suuntaan vaikuttavat myös kirjassa olevat harjoitukset, että me voimme sisäisesti oppia kulkemaan ja elämään elävien ajatusten ja havaintojenb virrassa, ei ainoastaan näppäilemään yksittäisiä kuvia.

Rakkaudella
Matti

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hengen ja Tiedon messut, ho'oponopono, Vitale, serafit, voimattomuus, cd-meditaatiot, rakkauden tuli, messuenkeli, sydänrakkaus, plejadilaiset, Plejadien tähtisisaret,

Seitsemän tähtisisarta

Torstai 15.9.2011 klo 21:12 - Matti Kuusela

Iloinen uutinen. Uusi kirja on nyt mennyt taittajalle. Kuvat vielä ja sitten ollaankin jo hyvässä vaiheessa.

Lähes heti kun olin lähettänyt aineiston sähköpostilla, tajusin että kirjan nimi on muutettava. "Seitsemän taivaallista tanssijaa" on kaunis mielikuvana, mutta nimenä se jää turhan avoimeksi. Ja uusi nimi nousi mieleen saman tien: Seitsemän tähtisisarta - Plejadit ja 2012.

Seitsemän tähtisisarta myös kuulostaa hyvältä ja siinä on mukavaa tuiketta. Äänteellisesti se on myös lämpimämpi.

 

Auringon tähtilaulu

Kirjaan tulee seitsemän harjoitusta ja meditaatiota, joista olen tosi tyytyväinen. Mielestäni olen nyt onnistunut tekemään harjoituksia, jotka ovat sekä tehokkaita että miellyttäviä tehdä. Ja niistä kykenee aina jatkamaan eteenpäin kun on edistynyt.

Ensimmäiset harjoitukset ovat ajatusvoimaharjoituksia. Ne auttavat luomaan siltaa sanasta toiseen, niin että useammasta sanasta muodostuu ajatuksen eteerinen virta, jonka avulla voi ymmärtää samoista sanoista paljon enemmän kuin aikaisemmin. Se on melkein taianomaista, mutta se on mahdollista. Ja näillä uusilla harjoituksilla myös tosi miellyttävää. Ne sopivat hyvin tehtäväksi myös ryhmissä valipaloina puhumisen ohella.

Ja sitten tullaan tähtimeditaatioihin. Plajadien tähtichakrameditaatiossa on yksi tähti jokaista chakraa kohden. Ja kun tämän harjoituksen energiat alkavat nousta esiin ja harmonisoitua, voi edetä seuraavaan vaiheeseen, jossa on vielä kolme korkeampaa tähtichakraa. Ja niistä meidän Aurinkomme on keskimmäinen - sydänvoima!

Nyt on tullut aika, jolloin meille aletaan paljastaa myös oman rakkaan Aurinkomme todellista tähteyttä!

Seitsemän on aivan ihastuttava rakkauden kosmisen laulun meditaatio.

 

2012

Vuodesta 2012 tulee paljon asiaa, minulla mutta erityisesti ystävälläni Robertilla, joka on huippuastrologi ja etenkin sideerisen astrologian ja astrosofian kehittäjä.

Oma osuuteni kirjassa päättyy huikean kauniiseen Etelämeren myyttiin Pikkusilmistä, kuten Plejadeita siellä päin paljon nimitetään. Sekin on itse asiassa maailmansyntymyytti, mutta se on niin kaunis, että sitä ei helposti huomaa.

Plejadit ovat siis suomeksi yleisesti Seulaset, mutta kirjassa kuvaan myös lukuisia muita suomenkielisiä nimiä, niin kuin kaikkialta maailmasta.

Seulaset ovat yksi keskeisimpiä tähtialueita kontaktikertomuksissa, mutta mielenkiintoista on että niin new age -näkijät kuin kristilliset näkijätkin ovat olleet ihmeellisen yhtä mieltä Plejadien suuren suuresta merkityksestä ihmiskunnan kehitykselle.

Jo tosiaan, saat Seitsemän tähtisisarta upeaan ennakkohintaan 20 euroa postimaksuineen Enkelimaan nettikaupasta! Kannattaa tilata nyt, myös joululahjaksi, sillä vakuutan, että henkisyydestään huolimatta Seitsemän tähtisisarta on sujuvalukuinen ja ymmärrettävä!

 

Enkelimaapuotiin

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Seitsemän tähtisisarta, Plejadien tähtisisaret, Plejadit, Seulaset, 2012, meditaatio, Plejadi-meditaatio, tähtimeditaatio, chakrameditaatio

Seitsemän taivaallista tanssijatarta

Keskiviikko 24.8.2011 klo 4:13 - Matti Kuusela

Hei Rakkaat ystävät, iloisia uutisia. Uusi kirja Seitsemän taivaallista tanssijatarta alkaa olla hyvässä vaiheessa. Käsikirjoituksen valmistelu on viimeisillä sivuilla. Monta kierrosta teksti on käynyt läpi ja yhä uudelleen henkiset ystävät ovat punoneet siihen lisää henkistä sisältöä.

Seitsemän taivaallista tanssijatarta - Plejadit ja 2012 kertoo tuosta ihmeellisestä tuikkivasta tähtiryhmästä, jonka me useimmiten tunnemme Seulasina, ja jota monet alkuperäiskansat kaikilla mantereilla pitävät joko kotinaan tai ainakin kulttuurinsa lähteenä.

Kirja lähti liikkeelle kun luin viime
talvena Robert A. Powellin
kirjoitustaplejadit_200.jpg Plejadien merkityksestä
Amerikan alkuperäiskansoille. Se oli niin miellyttävä, että aloin saman tien suomentaa sitä. Saatuani sen valmiiksi, huomasin että se kaipaa ohelleen myör Robertin edellisen vuoden kirjoitusta maya-kalenterin ja hindukalenterin ajoituksista suhteesta vuoden 2012 suuriin tapahtumiin ja siihen, jota Rudolf Steiner on kutsunut maailmanhelluntaiksi, eli henkisyyden suureen aaltoon, jonka kosminen mahdollisuus joskus kilahtaa paikoilleen.

 

Plejadien ihanat sisaret

Useimmiten kaikissa kulttuureissa Plejadeita on pidetty nuorina neitoina, yrttejä keräävinä neitoina tai jumalattarina, suurten saagien puolisoina...

Kymmenkunta vuotta sitten pidimme kymmeniä tähtitietoisuusiltoja, joissa Plejadit olivat usein tärkeässä osassa. Suomentaessani Robertin tekstiä tunsin, että minulla on myös täydennettävää tähän Plejadikysymykseen.

Niin ryhdyin työhön ja kuvittelin jälleen kerran, että suhteellisen nopeana kirjoittajana työ on pian valmis, koska minulla oli jo vanhoilta ajoilta valmiina yli kaksikymmentä liuskaa tiuhaan kirjoitettua aineistoa.

Niin kävi, että päivä päivältä pystyin kirjoittamaan vain pienen kappaleen ja sitten oli taas levättävä. Koko ajan tunsin, miten enkelit ja plejadilaiset työskentelevät ja samat kohdat saivat yhä uutta henkistä sisältöä, vaikka tekstin määrä ei varsinaisesti kasvanutkaan.

Työn aikana oli useita suuria yllätyksiä. Se, miten koskettavaksi plejadilaisten tähtisisarusten mukanaolo muodostui, miten heidän insopiroimansa harjoitukset kehittyivät, miten valtavia ihmiskunnallisia kehityskuvia he ovat inspiroineet yhtä hyvin new age -piireissä kuin kristittyjen näkijöiden töissä, ja mitä sellaista Robert kertoi Steinerin sanoneen Plejadeista, mitä en ollut aikaisemmin tiennyt.

 

Kristus-tähdet

Muutama viikko sitten kirjaa työstäessäni alkoi mielessäni avautua Kristuksen Uudessa testamentissa kertovia vertauksia. Sitten aivan hänen ydinopetuksensa alkoivat kohota uudelle ymmärtämisen tasolle. Nyt aivan ihana sisäinen kosminen kuva muodostuu Kristuksen siitä yhdestä käskystä, jonka hän antoi: Rakastakaa toisianne!

Kun ihmiset rakastavat toisianne, siitä muodostuu valtava säteilevä tähtiverkosto! Kerron kirjassa siitä lisää, ja tällaisia suuria henkisiä kuvia ruusurististä tähtiristiin tuli mukaan, Kalevalasta Johanneksen ilmestykseen.

Myös havaijilaisen ho'oponoponon avautuminen tuntuu liittyvän Plejadi-sisarten tanssimaan Sofia-viisauteen. Kun ho'oponopono-sisäisen puhdistuksen menetelmä on luotu juuri toisella puolella maapalloa, niin meidän tietoisuutemme vahvistuminen Maata ja Äiti Maata kohtaan on tässä mukana.

Kun me puhdistamme ja vapautamme itseämme tällä havaijilaisella menetelmällä maapallon vastakkaiselta puolelta, koko Maa alkaa elää uudella tavalla meidän kanssamme.

Kun me elämme Maan kanssa, meissä juurtuu uusi mahdollisuus avautua myös Plejadien eli Seulasten henkisille voimille, jotka eivät ole vain jossain tuolla kaukana, vaan ne ovat henkisesti läsnä tässä ja nyt.

 

Taivaallisten sisarten ennakkotilaus

Plejadikirjan ilmestymiseen saakka - tai niin kauan kuin tarjous jatkuu - sinulla on nyt mahdollisuus tilata se edulliseen ennakkohintaan vain  20 euroa postimaksuineen! Samalla tuet sen valmisumista.

Se onnistuu Enkelimaan nettikaupasta, jossa voit maksaa tilauksen verkkotunnuksilla tai kortilla (ja tilaus onnistuu edelleen myös vanhaan tapaan sähköpostivietillä). Voit tilata kirjoja tällä hinnalla useampiakin, jos tahdot.

Suosittelen edelleen lämpimästi myös ho'oponoponosta kertovaa kirjaa, Joe Vitale: Ei rajoja, josta tuli ilahduttavasti tilauksia ja ensimmäiset kirjat ovat matkalla. Ihmeellisesti tuntuu, että nämä kaksi kirjaa täydentävät toisiaan.

Tilaa nyt!

Enkelimaapuotiin.

Rakkaudella, Matti

Kirjat:

Matti Kuusela & Robert A. Powell: Seitsemän taivaallista tanssijatarta - Plejadit ja 2012, Hopeasulka 2011

Joe Vitale & Ihaleakala Hew Len: Ei rajoja, taikaisin nollatilaan. Taivaankaari 2011

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Plejadit, Seulaset, ho'oponopono, Ei rajoja, seitsemän taivaallista tanssijatarta, Kristus, meditaatiot, rakastakaa toisianne, Kristuksen käsky, Rober A. Powell, 2012

Avautuminen omalle tielle - Kristus-totuus

Keskiviikko 17.8.2011 klo 5:06 - Matti Kuusela

Hei ystävät, hyvää huomenta teille, jotka jo aamulla olette täällä ja oikein hyvää keskiviikkoa kaikille. Keskiviikon Merkurius-voimat pitävät asioita liikkeellä ja luovat tasapainoa.

Keskiviikon arkkienkeli on ystävämme Rafael, joka tuo parantavia hengitysvoimia. Muistathan tuon vanhan kuvan Hermeksen sauvasta, jossa on pystysuora sauva ja kaiksi voimavirtaa vaihtelee sen ympäri niin kuin pullapitkossa. Voi ne käärmeiksi ajatella, jolloin nuo kaaret ovat täynnä energiaa ja se on selkärangan kolmen voiman kuva.

Mutta se kuva, jota nyt ajattelin, on elämäntie. Valtavan moni meistä ihmettelee elämäntiellä vielä viidenkymmenenkin molemmin puolin, mitä oikein tehdä. Paljon on takana, mutta jotain uutta kaipaa ja vanha työ ei enää oikein kanna.

Pitäisikö vaihtaa työtä?

No pitäisi. Jos tuo kysymys nousee esiin, se on melko varmasti merkki siitä, että vaihtamisen aika on tullut.

 

Merkuriuksen sauva

Merkuriuksen sauva on hieno symboli voimille, jotka voivat silloin auttaa. Harvoin me tiedämme aivan tarkasti mitä haluamme. Harvoin me uskallamme kulkea suoraan sitä kohti, mitä haluamme, vaan aika usein yritämme hieman hämätä itseämme olemalla muka tietämättömiä siitä, mitä haluamme ja tahdomme.

Monasti tuo tietämättömyys on hyvin todellista. Nuorena on upeaa, jos elämä kantaa ja ohjaa eteenpäin, mutta vanhempana epäröinti johtuu usein siitä, että olemme keränneet olemukseemme ja kehoomme vanhoja kielteisiä kokemuksia ja energioita, jotka ovat tietyllä tavalla älykkäitä.

Ne osaavat pitää puoliaan ja usein ne pyrkivät kaikin voimin estämään meitä sellaisilta uusilta asioita, jotka ne kokevat vaarallisiksi.

Niillä on siis tiettyä älyä - no ei kaikilla, jotkut ovat hidasvärähteisiä ja tyhmänlaisiakin energioita - mutta ne, jotka ovat älykkäitä, eivät kuitenkaan ymmärrä kokonaiskuvaa. Ja tuo oman kokonaiskuvan ymmärrys onkin se uudistava voima, joka liittyy meissä elävään henkeen ja minuuteen.

Voit keventää tällaisia energioita hengittämällä mielikuvana vasemman ja oikean välillä. Oikea tie kulkee niiden keskellä, mutta vapauttamalla sen kummallakin puolella olevia voimia, ne lähtevät jälleen liikkeelle.

 

Uskallin jälleen unelmoida

Kun luemme lehdistä julkkiksista, yksi mainittuja lauseita on tuo "Uskalsin jälleen unelmoida". Se ei ole mitenkään yleisin, mutta sen kuuleminen herättää aina jotain.

Milloin sinä viimeksi unelmoit?

On ihanaa, jos olet unelmoinut. Hoitavalta kannalta unelmien liike sielunmaailmassa vapauttaa myös vanhoja kiinni jääneitä energioita. Ja se on erittäin hyvä asia, etenkin jos uskallamme olla samalla luottavaisia sitä kohtaan, että kaikki menee hyvin.

Kun unelmoit, voit kuvitella että luot sisäisen elokuvateatterin, johon kutsut kaikki kehosi eri energiat, toimivat ja vähemmän hyvin toimivat, kaikki ne nauttivat sisäisten kuviesi esityksistä ja saavat uutta intoa ja väljyyttä töihinsä.

 

Kristus-totuus

Avautuminen Kristus-totuudelle (DS47) on meditaatio, joka auttaa syvällisesti oman vapauden ja oman tien löytämistä. Kristus on se suuri rakkaus ja viisaus, joka ei pakota, vaan auttaa sinua hyvin ymmärtäväisesti asettamaan elämäsi energioita ja suuntia kohdalleen.

Ajattele keventävää ja harmonisoivaa S-liikettä, vaikka mutkittelevana jokena. Unelmoi ja kutsu sisäiset energiasi mukaan katselemaan. Näytä mielessäsi näin syntynyttä kuvaa Kristukselle. Saat varmasti vastauksen, heti tai myöhemmin.

Kristuksella on myös paljon apulaisia. Voit näyttää sisäistä kuvaasi myös omalle enkelillesi, mestarillesi, Christian Rosenkreutzille, joka auttaa käytännön elämän kysymyksissä.

Tässä Kristus-totuus on se, joka vapauttaa sinut löytämään itseäsi ja tietäsi ja omaa maailmaasi, sillä tässä yhteisessä maailmassa meillä on jokaisella myös oma maailmamme. On onnellista luoda siihen yhteys

Rakkaudella
Matti

 

 

1 kommentti . Avainsanat: oma tie, oman tien löytäminen, Kristus-totuus, Rafaelin sauva, Christian Rosenkreutz, meditaatio, mielikuvaharjoitus, Kristus, keskiviikon enkeli

Energiat virtaavat jälleen - yhteys omaan enkeliin ja kansanenkeliin

Tiistai 26.7.2011 klo 18:53 - Matti Kuusela

Energiat virtaavat jälleen tänään. Eilen ne olivat vielä aivan jumissa. Saman olen huomannut aikaisemmin suurten onnettomuuksien ja järkytysten yhteydessä. Mitä nopeammin saamme autettua värähtelyjä avautumaan, sitä parempi.

Huomaan nyt, että ei se aina ole niin. Tuntuu että joskus tarvitaan myös tuollaista hautumis- ja valmisteluaikaa, jossa juuri mitään ei tapahtu. Se auttaa joitakin ihmisiä käymään läpi omia kokemuksiaan kuin hidastetussa tilassa. Silloin myös enkeliystävämme pääsevät tekemään toisenlaisia huoltotoimia kuin kaiken ollessa normaalia.

 

Kansanenkelin apulaiset

Onnettomuuksien yhteydessä
ihmiset, jotka ovat tavalla tai
toisellaangel_sounding.jpg lupautuneet kansanhengen tai -enkeleiden apulaisiksi, saattavat kokea energiat hyvin raskaina, koska he ovat mukana niiden puhdistamisessa, suurelta osin näkymättömillä tasoilla. Silloin kun on jotain erityisen tärkeää, monet meistä osallistuvat energiatyöhön korkeamman itsemme tasolle, ja se voi vaikuttaa hyvin väsyttävästi. Joskus tuollaiset korkeamman itsen yön aikaiset seikkailut voivat tuntua kehossa hyvinkin selvästi.

Ne, jotka tuntevat kutsua korkeampitasoiseen työhön, ovat tervetulleita ilmoittamaan siitä omalle enkelilleen. Hän järjestää sitten yhteyksiä edelleen niin, että jokaiselle löytyy juuri oikea tehtävä katastrofin sattuessa.

Mietiskelin juuri päivällä, miten kansanenkeli järjestää kaikki töihin haluavat oikeille paikoilleen, mutta vastaus selkeni jo päivän mittaan: on tärkeää, että jokainen on yhteydessä oman enkelinsä kautta korkeammille tasoille.

Tuntuu tärkeältä lisätä tähän jo omankin kokemukseni pohjalta, että meillä on suuri taipumus vähätellä omaa enkeliämme. Tuntee, että arkkienkelit ovat niin paljon suurempia ja arvokkaampia, ja koska minä olen jo näin kehittynyt, voin olla yhteydessä suoraan heihin.

Se on mahdollista, mutta tuo yhteyden ottaminen liian korkealla eräällä tavalla ohentaa meidän henkisyyttämme. Siitä tulee abstraktia, sen sijaan että oman enkelimme kanssa elämästä tulee täyteläisempää ja mukavampaa.

 

Oman enkelin kanssa

Ryhdy siis mielellään kansanenkelin apulaiseksi. Töitä on paljon silloin, kun jotain suurempia katastrofeja tai tragedioita tapahtuu.  Monista ihmisistä on pidettävä huolta, kuolleita on ohjattava eteenpäin, vainajien läheisiä on tuettava, luonnonenergioita on puhdistettava, luonnonhengille pidettävä koulutusta (eräissä asioissa) ja sitten kohotettava koko järjestelmä entistä ehommalle taholla.

Niin surullisia kuin suuret onnettomuudet ovatkin, me emme saa milloinkaan jättää henkistä ympäristömme tilaan, joka on huonompi kuin aikaisemmin. Jokaisessa tragediassa tarjoaa mahdollisuuden energioiden puhdistamiseen ja ihmisten korkeamman näkemisen edistämiseen sekä korkeamman tahdon lujittamiseen, kirkkaamman tulevaisuuden näkemiseen.

Nämä ovat asioita, joissa todella jokainen voi auttaa - oman suojelusnenkelinsä, omien oppaittensa ja kaikkien omien näkymättömien tasojen ystävien kanssa.

Ja mitä enemmän me tällaiseen työhön osallistumme, sitä nopeampaa ja turvallisempaa on myös oma kehityksemme. Mutta hyvä on aina tunnustella sisäisesti, mitä todella haluan tehdä ja minkä koen itse oikeaksi. On hyvä auttaa toisten mukana - ja joskus niin on tehtävä - mutta ehkä vielä parempi on joillekin löytää juuri oma tehtävänsä. Vaikka tosiaan se oma tehtävä voi olla joidenkin ryhmien tukeminen ja rohkaiseminen, vaikkapa omalla esimerkillä.

Enkelit kehottavat vielä sanomaan, että lukekaa ja opiskelkaa heistä, mutta kuunnelkaa sitten omaa sisimpäänne ja omaa enkeliänne.

Tähän liittyy vielä toinen tärkeä neuvo: Kuunnelkaa enkeleitä, älkää yrittäkö pakottaa heitä vastaamaan omiiin kysymyksiinne. Omia kysymyksiä voi kyllä esittää, mutta tehkää se niin hienovaraisesti, että niihin liittyvät mahdolliset arkitason energiat eivät tulvi enkelten maailmaan ja peitä heidän näkyvyyttään.

 

Enkelien tunnistaminen

On nimittäin mahdollista, että jos yrität saada yhteyttä enkeliisi liian konkreettisella tasolla, työnnätkin hänet energeettisesti itsestäsi kauemmaksi. Hankalimmassa tapauksessa voi kanssasi tulla juttelemaan joku toinen olento, joka viihtyy matalammissa värähtelyissä ja kertoo mielellään sinulle sellaisia vastauksia, joita odotat.

Näkymättömissä maailmoissa onihmisiä lähellä olevilla tasoilla paljon olentoja, jotka leikkivät mielellään ihmistä ja enkeliä kanssasi.

Jos sinulle syntyy pieninkin epäilys, että se olento, jonka kanssa olet sisäisessä yhteydessä, ei ole enkeli tai juuri se enkeli, jota odotit, silloin se ei ole hän. Se on niin yksinkertaista. Mikään muu keino kuin oma hiljainen sisäinen varmuus ja hyvänolon tunne ei voi antaa varmuutta.

 

Norjan tukeminen

Jos vielä haluat, voit nyt sulkea silmäsi ja hiljaa kysyä oman enkelisi kautta, miten juuri sinä voi nyt auttaa.

Huomaa, että enkeleiden vastaukset ovat jotain, minkä saavuttamiseksi sinun on hieman kohottauduttava. Enkelien kieli on laajempaa, avarampaa, liikkuvampaa ja tunnetäyteläisempää - kuin ihmisten kieli.

Myös enkeleiden ohjeiden ei tarvitse olla lainkaan niin konkreettisia kuin me odotamme. Esimerkiksi nyt enkeleiden ja etenkin pohjoisten kansanenkeleiden tukemiseen saattaa kaikkei paras keino olla, että suljet silmäsi, ilmoitat sisäisesti tarkoituksesi olla mukana, auttaa, olla käytettävissä.

Ja saattaa olla, että paljon muuta ihmeellistä ei tapahdukaan. Tai siltä tuntuu, mutta vähitellet alat kokea miten suunnattoman paljon sisältyy siihen hiljaisuuteen ja hiljaisen rukkauden tunteeseen, jossa olet. Silloin enkelien kieli alkaa avautua sinulle.

Rakkaudella
Matti

4 kommenttia . Avainsanat: Norjan tragedia, energiat, enkelit, suojelusenkeli, meditaatio, kansanenkeli, yhteys omaan enkeliin

Kesän cd-meditaatiosuositukset

Keskiviikko 20.7.2011 klo 10:08 - Matti Kuusela

Upeita kesäpäiviä teille kaikille!

Kun energeettisesti ja henkisellä avulla valitut CD-meditaatiot ovat saaneet niin suuren suosion, tuli mieleeni kokeilla, mitä nousee esiin, jos kysyn yleissuosituksia kesäajan meditaatioista. Ajattelin teitä kaikkia Enkelimaan lukijoita kysyessäni.

Keksin kysyä kolmea eri meditaatiota, ja tällaiset vähän yllättävätkin suosituksen tuli:

 

KESÄLOMAILIJAN MEDITAATIO: "Olen voimakas".

LISÄPOTKUA TYÖELÄMÄÄN JA RAHA-ASIOIHIN: Sydämen temppeli.

IHMISSUHTEET: Hallitusmysteeri1: Oma voima.

 

Olin todella otettu näistä vastauksista, koska ne eivät olekaan sen mukaisia, mitä loogisesti voisi odottaa.

Kaikki ovat kuitenkin hyvin ymmärrettävissä jälkeenpäin. Kesälomailijalla on hyvää tilaa nyt elvyttää omaa voimaansa, kun ei ole akuutteja suuria ongelmia painamassa. Ja toki lomallakin tarvitsee uudenlaista tuoretta voimaa osatakseen tehdä kaikkea uutta ja upeaa.

Työ- ja raha-asioissa etenkin monilla yksin yrittäjillä kesä on vaativaa aikaa. Aikaa olisi, mutta kassa kilisee hiljemmin. Nyt onkin aika katsoa syvemmälle sydämeen ja etsiä, mitä vielä voisin tehdä syvemmin ja rakastavammin kuin koskaan aikaisemmin, ja juuri nyt. Enkelien vastaus saattaa olla yllättävän nopea.

Ja ihmissuhteet. Juuri niissä me tarvitsemmekin omaa voimaa! Voin elää upeaa elämää joko ihmissuhteiden piirissä tai niitä odotellen vain silloin kun löydän oman syvemmän voimani ja rohkeuden ilmaista tunteitani ja olla aloitteellinen.

Nämä olivat hyvin minulle hyvin opettavaisia opastuksia, ja jos sinulla on ideoita vielä muihinkin kysymyksiin, niin lähetä viestiä. Niin ja alusta asti ajattelin, että nämä eivät ole ikuisuusvastauksia, vaan voivat muuttua sitten kun energiat taas muuttuvat.

Enkeliterveisin
Matti

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: cd, meditaatio, kesämeditaatio, meditaatiosuositus

Oman voiman luominen - uusi CD

Tiistai 21.6.2011 klo 7:34 - Matti Kuusela

Eilen sain voimakkaan impulssin hallitus-meditaation tekemiseksi. Ennenvanhaan oli luonnollista, että kirkoissa rukoiltiin esivallan puolesta, ja saattaa olla että se tapa on edelleenkin jatkunut joissakin palveluksissa. Nyt tuo tapa on selvästi vanhentunut. Olin sitä kuitenkin hiljalleen ihmetellyt. Jos tahdomme itsellemme hyvän hallituksen, olisi aivan luonnollista meditoida sen puolesta.

Mediasta virtaa kuitenkin
hallituksen ja eduskunnan
harteille runsaastipower_200.jpg kielteistä informaatiota, että nuo ihmiset ovat kovassa paineessa, kuten mekin heidän suhteensa. Jos meditaatiotyöllä helpotamme päättäjiemme ja edustajiemme paineita, eikö se koidu meidän kaikkien hyväksi!

Yksi näkökohta oli eräänlainen voimattomuuden tunne. Rukoileeko vähempiarvoinen tai ainakin vähätuloisempi kansalainen hyvätuloisen puolesta, jolla on mitä monenlaisempia etuja? Vahvistaako vai heikentääkö se kuulijaa?

 

Meditaatio hallituksen tueksi

Eilen tajusin vahvasti, että oikealla asenteella meditaatio hallituksen puolesta on hyvin vahvistava asia. Se liittyy myös vastuuseen. Tukiessani hallitusta asetun myös itse vastuuseen. Se on vahvistavaa. Asetun omalta osaltani vastuuseen. Silloin energeettisesti asetun tilaan, jossa työstän kohdalleni tulevia energioita huomattavasti voimakkaammin ja laajemmalta alueelta.

Niinpä ryhdyin lausumaan medimaatiota sanelimeen. Muutama lause meni suunnitellusti, sitten meditaatio syventyi ja syventyi. Se otti oman suuntansa ja lähtikin vahvistamaan meditoijaa itseään runsaasti yli sen rajan, jota alkuperäinen suunnitelma olisi edellyttänyt. Huomaan että meditaatio pysyy edelleen vahvistavassa valohengityksessä, ja vähitellen siirrytään vahvistaviin energiayhteyksiin Maan energioiden kanssa.

Annan sitten meditaation vain rakentua uudella tavalla. Tajuan että tästä ei vielä tulekaan odottamaani hallitus-meditaatiota, vaan vasta sen ensimmäinen vaihe. Tästä on tulossa jotain paljon suurempaa. Jokainen joka tulee tähän mukaan, lähtee upealle matkalle kohti omaa voimaa ja oman elämäntehtävän syvempää täyttämistä.

 

Maansisäinen Sirius

Meditaatiossa kuljemme hyvin voimallisille alueille. Maan sisäinen voima alkaa loistaa - Siriuksena. Olen varmaan jo aikaisemminkin kirjoittanut siitä, miten Rudolf Steinerin ja kreivi Carl von Keyserlingkin keskusteluissa Siriuksella ja Maan ytimellä oli merkittävä sija. Steiner vahvisti Keyserlingkille tämän kysymykseen, että Sirius on Maan keskustassa. Mitä se voi merkitä?

Tähän suureen henkiseen mysteeriin meidän on palattava uudelleen. Se liittyy kuitenkin kysymykseen olemisesta. Silmillemme Sirius on meitä suhteellisen lähellä avaruudessa, vain kahdeksan valovuoden etäisyydellä. Mutta henkisesti Sirius on myös tässä, välittömästi. Miksi ei Sirius voisi siis aivan todellisesti OLLA myös Maan sydämessä?

Ei tuohon tarvitse heti vastata. Olen itse miettinyt ja tuumaillut sitä vuosia, ja nyt ensimmäisen kerran Siriuksen läsnäolo Maan sydämessä tuli aidoksi kokemukseksi. Siriuksen kultavalo nousi Maan keskuksesta yhä ylemmäksi, aina kehoihimme saakka pehmeän lujana, lämmittävän voimakkaana, tahtovana substanssina.

 

Tahdon meditaatio

Ilmeisesti kävi myös niin ihmeellisesti, että hallitukset ovat myös erään enkelikunnan nimitys. Meidän yläpuolellamme, kuten kuvaannollisesti voimme sanoa, ovat enkelit, jotka yksinkertaisesti ilmaistuna elävöittävät ja henkistävät meidän ajattelevaa tietoisuuttamme.

Enkeleiden yläpuolella ovat arkkienkelit, jotka suhteessa ihmiseen työskentelevät voimakkaammalla tunteen alueella - vaikka se ihmiselle on vähemmän tietoista kuin ajattelu. Silti kosmisesti tunne ulottuu todellisuuteen paljon syvemmälle ja kauemmaksi kuin ajattelu.

Arkkienkeleiden yläpuolella ovat suurenkelit, joiden eräs nimitys on hallitukset. Heidän valtava voimansa ulottuu tahtoon ja Maan kiinteään aineellisuuteen saakka. Ilmeisesti tässä meditaatiossa juuri hallitus eli suurenkeli otti ohjat käsiinsä.

Itse asiassa meditaation aluksi kutsuimme heitä kutsuessamme mukaan kansansielua ja kansanhenkeä. Kansansieluiksi nimitämme yleensä arkkienkeliä, joka on ottanut tuon tehtävän hoitaakseen, ja korkeampana kansanhenkenä voi joskus toimi suurenkeli eli hallitus.

 

Suurenkelit

Suurenkeleiden tehtävät ovat jo äärettömän laajoja, mutta kansojen ohjaamisen lisäksi heille kuuluu suurten aikakausien ajanhenkinä toimiminen. Samoin he ohjaavat ihmisiä oikeille karmallisille paikoilleen elämässä, he ohjaavat suuria keksintöjä ja uudistuksia.

He työskentelevät tahdon alueella, sellaisen tahdon, jonka yhtenä suurimmista tehtävistä on juuri kansakuntien elämän ohjaaminen. Siihen he tarvitsevat ihmisiä, jotka tahtovat työskennellä heidän kanssaan. He tarvitsevat ihmisiä, joiden kautta he voivat vaikuttaa.

Osan tehtävistään, oikeastaan vain hyvin pienen osan kaikista tekojensa mahdollisuuksista suurenkeleit voivat hoitaa sellaisten ihmisten kautta, jotka eivät ole tietoisia heistä eivätkä omista henkisistä mahdollisuuksistaan.

Jotta kansa voi todella täyttää oman henkisen ja ajan tehtävänsä, on oltava ihmisiä, joiden kautta ajanhenki / kansanhenki / suurenkeli voi toimia. Siitä on nyt kysymys uudessa Hallituksen mysteeri 1: Oma voimistuminen -meditaatiossa. Suurenkelit kutsuvat meitä työhön!

Suurenkelien kutsu on myös sikäli merkittävä, että he ovat myös niitä enkeleitä, jotka kykenevät asettamaan ihmiset karmalliseen tehtäväänsä. Heidän kannaltaan - ja tietystä samalla meidän kaikkien kannalta - ongelma on nykyaikana siinä, että me ihmiset olemme kasvamassa vapaiksi hengiksi. Meidän on löydettävä itsestämme tahto, impulssi ja rohkeus osallistua korkeampiin tehtäviin.

 

Rohkeuden koulutus

Suurenkeleiden rohkeuden koulutus on kuitenkin nykyaikana lempeää, koska tarkoituksena on samalla löytää meidän jokaisen ihmisen sisäisyyden kaunein graal-voima, yhteys henkiseen minuuteemme.

Meillä saattaa olla vielä syviä muistoja menneiltä ajoilta, jolloin henkiseen tehtävään astuvien ihmisten tahtoa koulutettiin dramaattisellakin tavalla. Nykyajan tahto on sitä, mikä kumpuaa kauneimmasta ja henkisimmästä aloitteellisuudesta. Enkelit ohjaavat, mutta aloitteellisuus on meillä.

Nyt voit hankkia tämän ihmeellisen tahdon meditaation Enkelimaan nettikaupasta. Meditaatiothan ovat siellä aakkosjärjestyksessä, ja tämän nimi on nyt tuo:

Hallituksen mysteeri 1: Oma voima

Tästä tuotteisiin pääsee suoraan.

Ja niin olen käsittänyt, että Hallituksen mysteeri -sarja tulee jatkumaan ja siitä tulee merkittävä meitä jokaista ja samalla Suomea vahvistava kurssi, ja uusi seikkailu oman voimamme ja elämäntehtävämme löytämiseksi.

4 kommenttia . Avainsanat: Oma voima, henkilökohtainen voima, hallitus, meditaatio, vahvistava voima,

Nettikauppa nyt avoinna!

Perjantai 27.5.2011 klo 20:35 - Matti Kuusela

Hei kaikki,

Iloisia uutisia. Ahkeroinnin jälkeen Enkelimaan nettikauppa on nyt avoinna ja voit ostaa kaikki Enkelimaan tuotteet verkkopankin kautta. Tilaaminen on nyt helppoa kun voit tehdä tilauksen ja maksun samalla kertaa.

Nyt saat AVAJAISTARJOUKSENA kaikki listalla toistaiseksi olevat cd-meditaatiot tosi edullisesti, vain 10 euroa / cd postikuluineen. Kaikki hinnat ovat siis postikuluineen, eli maksat aina vain kyseisen tuotteen hinnan ja saat postiluukusta mahtuvat lähetykset suoraan kotiisi.

Valittuasi tuotteet ostoskoriin pääset kassalle klikkaamalla oikeassa yläkulmassa olevaa tuotekoria, ja kaiken pitäisi sujua hienosti.

 

Parantava Kristus-meditaatio

Uusi Kristus-meditaatio, josta jo kerroin, toimii
loistavasti. Sen idea on omenankukka_130.jpgyksinkertainen mutta vallankumouksellinen. Se perustuu tuttuun lauseeseen: Antakaa kaikkien lasten tulla luokseni!

Kuvittele että sinä olet tuo Kristus, joka annat kaikkien oman olemuksesi lasten tulla luoksesi. Tämän meditaation kulke vaihtelee paljon tilanteen mukaan, mutta se on valtavan parantava ja vahvistava, koska se sallii kaikkien olemuksessasi olevien asioiden päästä sinun huomiosi piiriin, niin plussien kuin miinustenkin.

Vapauta siis itsesi tarpeesta valita, vaan anna aina sen mitä koet, olla täyden huomiosi, rakkautesi ja myötätuntosi kohteena. Huomaat nopeasti miten itsessäsi alkaa tapahtua uusia ja parantavia prosesseja.

Uskon että pian myös yhä enemmän kadoksissa tai vähällä käytöllä olleita hienoja asioita alkaa kohota esille, kunhan suurimmat ongelmat on ensin hoidettu.

Huomaa siis, että annat todella jokaisen vaikutelman, olkoon se ajatus, tunne, kipu, muisto, haave - aivan mitä vain - päästä esiin jos se on tullakseen. Sillä tavoin asiat tulevat hoidettaviksi tasapainoisesti. Näin jokainen hoitokerta voi olla hyvin erilainen.

Joskus voi tuntua, että nyt edistyminen on hidasta. Mutta jos tunnet niin, anna silloin rakkauttasi tuolle tunteelle!

 

Uusi seminaaripäivä syksyllä

Tänään teimme seminaarisuunnitelmia Seija Aallon ja Seppo Ilkan kanssa syyskuuta varten. Kerron aivan pian lisää. Iloista viikonvaihdetta - ja muistathan käydä nettikaupassa!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nettikauppa, Enkelimaan nettikauppa, meditaatio, parantava Kristus-meditaatio

Minä itse - ja meditaatio

Keskiviikko 25.5.2011 klo 11:35

Huomenta kaikki ja tervetuloa tähän keskiviikkoon eli Merkuriuksen päivään!

Heräsin tänään erilailla, luulin nukkuneeni paljon kauemmin ja olo tuntui kehossa raskaalta mutta myös voimakkaammalta kuin tavallisesti.

Mielessä oli eilisiltaiset puhelinkeskustelut. Minulla on syksyn Hengen ja Tiedon messuilla (8.-9. lokakuuta) esitelmä Sydämen tiestä lauantaina klo 16 ja heti sen perään miniseminaari samasta aiheesta klo 17. Kutsun sinua jo nyt kuuntelemaan ja osallistumaan.

Näistä syksyn messuista on nyt hyvä olo. Niistä näyttää tulevan entistä eheämpi kokonaisuus teemoiltaan ja energioiltaan. Minusta tuntuu tosi hyvältä, että järjestäjillä tuntuu olevan uutta puhtia ja näkemystä.

 

Kirjat

Hieman myös jännittää miten omat kirjat ehtivät mukaan. Jäin kevään sairastelussa loppujen lopuksi kuukauden tai pari aikatauluistani jälkeen, ja työstän vielä seuraavan kirjan käsikirjoitusta. Se on Plejadeista ja vuodesta 2012 ja siihen tulee yksi oma ja kaksi Robert A. Powellin kirjoitusta. Sen ennakkotilauksia voi tehdä aivan pian, kunhan vielä tarkistan tuota nettikauppaa, että kaikki toimii. Periaatteessa siellä pitäisi jo kaikki osaset olla paikalla.

Enkelit kanssamme -kirjan viimeisestä tuhannen kappaleen painoksesta on vielä yksi hyllyssä, mutta sekin on jo tilattu. Siitäkin uusi painos pitäisi saada aikaan mahdollisimman pian. Hieno kansikuva on jo olemassa ja taitto menee kokonaan uusiksi.

Sydämen tie -kirja, jota kirjoitin viime vuoden lopulla, on myös saatava valmiiksi ainakin messuille mennessä.

 

Meditaatio ja hoidot

Mutta meditaatio. Aamun suuri oivallus oli istua meditaatiossa
aivan omalta pohjalta. Tavallistahan on toimia jonkin ohjeen tai opetuksen mukaan. Ja jos haluaa jotain tiettyä tulosta, alkaa miettiä sen saavuttamiseksi jotain välinettä.

Tänä aamuna siis koin tarvetta istua vain itseni kanssa. Ja tein juuri päinvastoin kuin yleensä opetetaan. Annoin jokaisen ajatuksen tai energian tulla vapaasti ja kiinnitin siihen kaiken huomioni, hyväksyvästi ja myötätuntoisesti.

Se tuntui tosi hyvältä.

Ymmärsin, että kun antaa voimien tulla vapaasti luo, silloin ne, joilla on jotain tärkeää sanottavaa tai selvitettävää, pääsevät tulemaan juuri omalla vuorollaan tai sen mukaan, mikä kulloinkin on vahvimmin tulossa.

Tämä tuntui hyvin vahvistavalta ja energisoivalta. Ja tajusin sitten, että myös hoidoissa olen jo kauan sitten hylännyt kaikki ohjelmat. Hoidoissa toimin juuri niin, että kuuntelen energioita ja kohtaan ne täsmälleen sillä tavoin kuin ne kohoavat esiin.

Olen myöskin jättänyt kaiken turhan velvollisuudentunnon. Aikaisemmin ajattelin, että jos olen aloittanut jonkin tietyn alueen hoitamisen tai tietyn tekniikan, minun on hoidettava se loppuun ennen siirtymistä seuraavalle alueelle. Jossain vaiheessa uskalsin luopua tuosta ajatuksesta, ja tulokset paranivat heti. Sisäisillä tasoilla ei ole samanlaista järjestystä kuin fyysisellä tasolla, vaan asiat lomittuvat keskenään, virtaavat, vaikuttavat toisiinsa mitä moninaisemmilla tavoilla. Jokainen kosketus luo aina jotain, mikä vaikuttaa laajalti myös ympäristöön ja silloin tasapainoista ja tehokasta on kohdata aina se energia, joka kulloinkin ilmoittautuu.

 

Liikemeditaatio

Kulkiessani tällä tavoin omien sisäisten tuntemusteni kera tahdoin nousta seisomaan, ja niin teinkin. Ensimmäinen asento oli suuri X käden ojennettuina, ja se tuntui virkistävältä ja vahvistavalta.

Hiljalleen kädet ottivat uusia asentoja ja vähitellen laskeutuivat alemmaksi. Samalla tuli voimakkaita muistoja lapsuudesta ja lukemistani kirjoista. Tämä kaikki tuntui todella vahvistavalta. Minä itse - aivan, oppiakseen on hyvä lukea ja tehdä suurten opettajien tuomia harjoituksia, mutta minä itse olen kuitenkin oman elämäsi keskus.

Antautuminen omille muistoille ja niiden voimille tuo yhteyttä myös niihin näkymättömien maailmojen olentoihin, enkeleihin, haltijoihin, tonttuihin ja muihin, joihin on ollut aikaisemmin kosketuksissa.

Me saatamme menettää itsemme, jos omaksumme kovasti kaikkea sitä mitä meille opetetaan. Etenkin silloin jos on jokin hätä, epävarmuus tai heikkostila, etsii mielellään apua itsensä ulkopuolelta. Ja oikeinhan se on. Meitä hoitajia tarvitaan juuri siksi, että itsen parantaminen ei olekaan niin helppoa, ja usein apu on aivan välttämätöntä.

Mutta kaikki hoito kuitenkin tähtää siihen, että ihminen jälleen löytää oman itsensä ja oman voimansa.

Luulen, että tällainen oman itsensä kuuntelun meditaatio tulee yhä tärkeämmäksi. Ja sehän on myös sitä, mitä itsekin olen niin usein korostanut: paluu itseen!

Kun olen tasapainossa itseni ja tunteitteni ja energioitteni kanssa, voimat virtaavat vapaina kauttani. Silloin yhteistoiminta maailmankaikkeuden kanssa ja kaikki luominen onnistuu.

 

Hollola

Kuvaa on Hollolan kirkko, jossa kävimme lauantain Hollolan seminaarin jälkeen. Hienot energiat.

Tämähän on ollut tulossa. Hollolan kurssissa puhuin jotenkin enemmän sen mukaan, minkä koin tärkeäksi ja mikä astui esiin puhuttavaksi. Ja näyttää siltä, että tuosta kurssista on tullut enemmän palautetta kuin pitkään aikaan. Ilmeisesti se osui kohdalleen ja herätti enemmän asioista kuin alemman velvollisuudentuntoinen opetus. Ehkä tässä on kysymys korkeammasta velvollisuudesta.

Ehkä väsymys on myös paljolti sitä, että unohtaa itsensä ja alkaa toimia alemmasta velvollisuudesta kuin puhtaasta velvollisuudesta henkeä ja omaa korkeampaa itseä kohtaan.

Tätä kun kirjoitan, tuntuu että vieressä seinällä oleva Johanna Loukusan tekemä henkilökohtainen voimakuvani Korkein Pyhä Minuus, Ylin Sielutietoisuus nyökkäilee tytyväisenä. Kiitos.

Matti

6 kommenttia . Avainsanat: Minä, meditaatio, Hengen ja Tiedon messut, sydämen tie, Enkelit kanssamme, healing, energiahoito, aura healing

Uusi meditaatio & Graalin veren juhla

Torstai 12.5.2011 klo 11:54 - Matti Kuusela

Hyvä ja erinomaisesti suomenkielen voimiin sopiva meditaatio on käyttää kieliopin persoonia rakkauslauseen yhteydessä. Seuraavasti:

Minä rakastan
Sinä rakastat
Hän rakastaa
Me rakastamme
Te rakastatte
He rakastavat

Tämän hienous on siinä, että se ylittää kaiken erillisyyden ja ryhmäkuntaisuuden. Kun sanon, että minä rakastan, niin en jätäkään sinua ulkopuolelle, vaan jatkan välittömästi, että myös sinä rakastat.

Kun minä ja sinä rakastamme, kohoaa väistämättä kysymys, miten on hänen laitansa. Silloin lisäämme, että hän rakastaa.

Ja kun meitä jo on noin monta, jotka rakastamme, huomamme, että me kaikki rakastamme, jolloin nousee taas esiin välttämätön täydennys, muistaa ja vahvistaa, että tekin rakastette. Silloin ovat jäljellä enää nuo hieman tuntemattomat ja oudot 'he'. Ja kun lisäämme, että myös he rakastavat, on ympyrä sulkeutunut.

Mutta kun rakastan, nousee kysymys kosmoksesta, eikö vielä jää ulkopuolelle olentoja, jotka eivät ehkä ole niin persoonia. Silloin lausumme hyvin juhlallisesti ja kunnioittavasti:

Se rakastaa.

Herkkätunteinen ihminen huomaa, että kun lisää tämän seitsemännen, niin energia virtaa takaisin 'minälle', ja silloin syntyy koko oktaavi, jossa minun rakkauteni on kohonnut korkeamman minän asteelle. Mutta ehkä me jätämme sen lausumatta ääneen, ja kuuntelemme tuon kahdeksannen vain hiljaisuudessa, sisäisti.

 

Variaatioita

Tämän meditaation verbiä voi hyvin vaihdella ja muunnella oman tuntemuksen mukaan. Voi sanoa vaikka:

Minä olen rakkaus
Sinä olet rakkaus
Hän on rakkaus
Me olemme rakkaus
Te olette rakkaus
He ovat rakkaus
Se on rakkaus

Lausuessaan on hyvä kuunnella jokaisen lauseen luomaa sisäistä tunnelmaa, koska se on itse asiassa jo yliaistinen kokemus alkumuodossaan.

On hyvin vahvistavaa, jos voit tehdä tämän meditaation ääneen lausuen. Lausu se silloin hyvin kauniisti. Koeta lausua se maailmankaikkeudelle ja enkeleille niin kauniisti ja todesti kuin osaat, vahvistuksena ja julistuksena.

Kun ääneen lausuessasi kuuntelet omaa ääntäsi, huomaat pian miten pienetkin sävyt vaikuttavat ja millä tavalla lausuttuna enkeleiden on helpointa tulla mukaan. Sekin on mahdollista kokea, ja myös se on toimintaa henkisen eli yliaistisen kokemuksen pohjalta.

 

Meditaatiotapoja

Voit lausua meditaation myös
kurkunpäälläsi, mutta silti
äänettömästi, taioranssi_meditaatio.jpg puhtaana ajatuksena, mikä on mielenkiintoinen kokemus. Huomioi, ettet liikuta kurkunpäätä lainkaan, vain puhtaat kehottomat ajatusvoimat työskentelevät. Se tuntuu myös hyvältä ja sisäisesti rakentavalta.

Kuten jo sanoin, tämä meditaatio puhuttelee jotain hyvin suomalaisia sisäisiä olemassaolon kerroksia. Ja se ottaa huomioon niin itseni kuin kaikki muutkin olennot, ihmiset, uskonnot ja oppisuunnat.

Mikä suurinta, se ottaa huomioon myös oman itseni eri puolet, jotka pääsevät siinä keskustelemaan keskenään. Sillä meissä ovat sisäisesti läsnä kaikki nuo eri puolelt, jotka arkipuheessa projisoimme itsemme ulkopuolelle: itsessäni on minä, mutta sisäisyydessäni on myös sinä, ja tuo merkittävä hahmo hän. Ja kaikkien näiden monikkomuodotl

Mielestäni tämä meditaatio on mitä korkeimmassa mielessä Kristus-meditaatio, jossa Kristus meissä puhuu. Mutta se on myös kansanhengen meditaatio ja se ottaa huomioon myös meidän jokaisen olemuksen elementaarisen voimat ja olennot, jotka kaipaavat ja tarvitsevat meidän huomiotamme.

Ja se on enkelten puhetta meissä.

 

Graalin veri

Pääsisäisaika jatkuu vielä, ainakin helatorstaihin saakka, joka on neljäkymmentä päivää pääsiäisestä. Ortodoksit muistavat hyvin tämän henkisten juhlien ajassa virtaavan ja vaikuttavan keston. On mielenkiintoista miten luterilaisten kirkkojuhlien aika siirtyy yhä aikaisemmaksi, ja usein on niin, että kun aaton juhlinnan jälkeen itse juhla-aika alkaa, kaikki tuntuukin olevan jo tehty.

Judith von Halle kirjoittaa
uudessa Joosef Arimatialais
-kirjassaan, mitenkalkki.jpg kaikille, jotka olivat läsnä Jeesuksen ristinkuolemassa, oli Jeesuksen kyljestä hänen kuolemansa jälkeen virtaava eterisoitunut veri "mitä suurimman toivon ja juhlan unohtumaton hetki".

Voimme kuvitella tuota tilannetta. Jeesuksen seuraajia vaivaa ääretön tuska ja ahdistus Jeesuksen tuskien tähden. Maailma oli pimentynyt, sillä tuolloin vallitsi auringonpimennys, minkä jokainen voi kohtalaisen helposti tutkia. Päivämäärä oli 3.4. vuonna 33.

Auringonpimennys, nukkumaton yö vaeltamassa Jeesuksen jäljillä kun häntä kuljetettiin kuulustelusta toiseen, ääretön tuska ja ilmeisesti myös maanjäristykset sekä Jeesuksen olemuksessa vaikuttavat suuret henkiset muuntumiset olivat kohottaneet hänen ristin äärellä olevat seuraajansa yliaistisen näkemisen tilaan, jossa näkivät eterisoituneen veren virtaavan kyljen haavasta.

Tämä henkistynyt veri on graalin verta, ja esimerkiksi Halle kirjoittaa, että läsnäolijat kokivat sen säteilevässä kirkkaudessa kuolemattoman, ikuisesti elävän voiman.

Siksi, kun nykyaikana katsomme kuvaa rististä tai ristiinnaulitusta tai ajattelemme Golgatan tapahtumaa, on aina hyvä liittää tähän kokemukseen oma ylösnousemusvoimien tai graal-symboli vaikkapa juuri seitsemän punaisen ruusun muodossa.

Kristus ei vain kuollut, vaan hän myös kävi samalla läpi sen, mitä koko ihmiskunta tulee aikojen kuluessa tekemään: henkistämään koko olemuksensa fyysistä kehoa myöten.

Se merkitsee, että tuon henkistyneen kehon me voimme kuljettaa mukanamme myös kuoleman jälkeiseen tilaan. Siitä tulee ikuinen ja meidän omamme, josta meidän ei enää tarvitse luopua.

Ja kun niin tapahtuu, myös Maan tehtävä on täytetty, ja me siirrymme vielä syvempiin tehtäviin.

Rakkaudella
Matti

 

 

 

1 kommentti . Avainsanat: meditaatio, graal, Kristus, Kristus-meditaatio

Lorna Byrne Kulttuuritalolla - Suomen kansallisenkeli - meditaatiokutsu

Torstai 17.2.2011 klo 10:40 - Matti Kuusela

Tarkistin juuri: Lorna Byrnen Helsingin tilaisuuteen on saatavilla vielä lippuja Kulttuuritalon yläkatsomosta. Hinta on näkyy olevan 26 euroa ja kympillä lisää saa simultaanikuulokkeet korvilleen, jos oma englanti tuntuu epävarmalta. Lippuja löytyy osoitteesta liput.fi.

Tästä tilaisuudesta, johon olen itsekin menossa Sinikan kanssa, minulla on hyvin lämmin tuntu. Sellainen, että enkelit ja tietysti Jumala (jolla nimellä Lorna kutsuu Kristusta) ovat voimakkaasti läsnä. Oikein lämpimästi suosittelen mukaantuloa tuolloin lauantaina 26. maaliskuuta.

Vaikka paikkoja on enää vain yläkatsomoon, niin Kulttuuritalon sali on kuitenkin niin pieni, että etäisyys ei ole pidempi kuin jonkun suuremman hallin eturiveiltä. Ja olen aivan varma, että enkelit ottavat jokaisen mukaan, istumapaikastariippumatta :)

 

Yhteismeditaatiokutsu

Ja vaikka ei itse pääsisikään mukaan Helsinkiin, voi aina
meditoida mukana omallalornabyrne2090.jpg paikkakunnallaan. Ei olisi lainkaan hassumpi idea koota silloin lauantaina 26.3. klo 14 ryhmää ja hiljentyä yhdessä enkeleiden läsnäololle Lornan ja kaikkien meidän kanssa, jotka olemme Kulttuuritalolla, ja kaikkien kanssa, jotka osallistuvat omilta paikkakunniltaan. Kokoontumisen enkeliläsnäolo tuntuu jo nyt olevan niin voimakas, että sen kanssa voi jo seurustalla sisäisesti, yksin tai ryhmissä.

 

Suomen kansallisenkeli

Minulla on tähän vielä yksi ajatus. Lorna puhuu Portaat taivaaseen kirjassaan kansallisenkeleistä, jotka "työskentelevät erityisen ahkerasti auttaakseen ihmisiä ja erityisesti johtajia löytämään ongelmiinsa ratkaisuja..." Lornan mukaan kansallisenkelit - kansanhenget - pyrkivät luomaan jokaiselle kansalle sellaiset olosuhteet, jossa ihmiset voivat työskennellä vapauden ja oikeudenmukaisuuden ilmapiirissä, jossa lapset voivat olla lapsia ja jossa vanhemmat voivat itse seurata valitsemaansa uskontoa - tai henkistä suuntaa.

Lorna jatkaa, että kansojen enkelit pyrkivät takaamaan, että kansojen johtajat ovat oikeudenmukaisia ja että heillä on sydämellään kansan paras. Nyt on hyvä  aika kutsua mukaan myös Suomen kansanenkeli tuohon 26.3. klo 14 tapahtumaan!

Enkelityöskentelyn suuri salaisuus on kantaa enkeleille omat ajatuksensa niin myötätuntoisesti ja rakastavasti kuin osaa. On aivan ok kertoa enkeleille vaikeuksistaan sillä tavoin kuin ne kokee, mutta mitä enemmän kykenemme itse kohottamaan asioita rakkauden ja myötätunnon piiriin, sitä suuremman avun me annamme enkeleille, jotka todella haluavat työskennellä kanssamme ja auttaa meitä. Mutta nykyaikana heidän on kaikissa normaalitilanteissa odotettava meidän aloitteitamme, ja silloin he voivat tulla mukaan siihen työhön, jota he niin hartaasti odottavat voivansa tehdä.

 

Kutsu enkeleitä elämääsi

Ohjelman mukaan Lornan aiheita ovat oppia kutsua enkeleitä elämäänsä, miten elää yhteydessä omien enkeleitten kanssa ja miten vastaanottaa enkeleitten viestejä.

Nyt enkelit näyttävät vielä kaunista kuvaa siitä, miten kaikki me, jotka tahdomme olla mukana, voimme jo ennakolta vaihtaa informaatiota ja olla sisäisessä yhteydessä toistemme enkeleiden välityksellä. Se auttaa enkeleitä luomaan mahdollisimman paljon hyviä kanavia valmiiksi jo ennalta.

Miten luoda tuo yhteys? Se on juuri helppoa. Sulje silmäsi, hymyile kevyesti ja tunne olemuksessasi sisäinen kosketus enkeleiden maailmaan. Se voi tapahtua sydämen seudulla, mutta yhtä hyvin muuallakin, ja riittää vaikka löytäisit tai kuvittelisit miten pienenkin enkelitunteen tahansa.

Rakkaudella
Matti


18 kommenttia . Avainsanat: Lorna Byrne, liput, enkelit, kansanenkeli, Suomen kansallisenkeli, yhteys enkeleihin, Portaat taivaaseen, Suomen henkisyys, yhteismeditaatiokutsu

Suurkiitos

Sunnuntai 30.1.2011 klo 18:38 - Matti Kuusela

Suurkiitos kaikille, joilta niin auliisti olen saanut kiitoksia näistä sivuista. Se on hauskaa kuulla, vaikka itse ajatteleekin niin paljon sitä, mitä on tulossa! Odottakaahan.

Viime viikko meni paljon syvällisiä pohtiessa. Luin paljon Steinerin esoteerisen koulun tekstejä 1910-luvulta, ja nyt tuntuu, että alan tajuta, miten meditaatio oikeasti toimii. Olenhan toki yritellyt monellakin tekniikalla jo 60-luvulta saakka, mutta jotain on aina sitten jossain vaiheessa puuttunut. Suuri oivallus, joka on ollut tulollaan jo ehkä muutaman viikonkin, on se, että jokaisella kansalla saattaa olla oma meditaatiotekniikkansa, tai: jotta meditaatio todella tekee sen, mitä sen pitäisi, se täytyy virittää jokaisen kansan omien olosuhteiden mukaan. Silloin se vaan äkkiä alkaa toimia, tulee helpoksi ja luonnolliseksi.

Toki tiedän paljon ihmisiä, jotka ovat olleet tyytyväisiä omiin meditaatioihinsa, mutta sellaista suurta ymmärrystä on silti puuttunut. Ja ymmärrystä siitä, miksi Steinerin odottamaa suurta todellisen ja aidon selvänäköisyyden avautumista, ei ole tapahtunut. Nyt tuntuu, että se on lähellä, ja tulevassa kirjassa Sydämen tie - Kuusi henkistä perusharjoitusta, olen mielestäni hyvää vauhtia avaamassa sitä, miten tuosta selvänäköisyyden portista mennään läpi.

Selvänäköisyys meditaation tavoitteena on nykyaikana melkein unohdettu, ja tuntuu siltä, että kollektiivisesti on paljolti tehty ketun pihlajanmarjapäätös: happamia, kun ei onnistu.

Juu, vaikka Steinerin ohjeet ovat niin hienoja, ne on kuitenkin tehty keskieurooppalaiselle luonteenlaadulle. Ja Steiner heille sanoo, että on harjoitelta "ankarasti", niin suomalaiselle se ei toimi: meille täytyy nyt korostaa yhä uudelleen ja vielä muutamaan kertaan joka päivä: rennosti. Tee meditaatio rennosti, ei yritystä, ei mitään väliä sillä tuntuuko meditaatio onnistuvan, helposti vai vaikeasti tai ei ollenkaan. Olennaista on, että sisäiset voimat kasvavat siitä harjoituksesta, joilla niihin sisäisiin voimiin saa yhteyden. Jos yrittää tehtä sitä hyvin tai "onnistua", energia menee väärään kohtaan.

Näin olen itse kokenut, ja huomannut monen muunkin kokeneen vuosikymmenien mittaan, vaikka syytä siihen ei ole selvinnytkään.

 

Plejadit

Mutta ennen tätä meditaatiokirjaa tuleekin pienempi työ. Innostuin suomentamaan vuoden 2011 englanninkielisestä Astrosofisesta kalenterista Powellin kirjoitus Plejadeista ja vuodesta 2012.

Plejadit eli suomeksi Seulaset toivat niin lämpimiä muistoja omista 2000-luvun alun tähtitietoisuusmeditaatioistamme, että aloin suin päin suomentaa tuota kirjoitusta. Hämmästys oli suuri, kun löysin Powellilta, että Steiner on pitänyt Plejadeita ihmissuvun ja aurinkokuntamme kosmisena kotina ja vapauden ja yhteisyyden inspiraation paikkana. Tuo avasi aivan uuden merkityksellisyyde koko Plejadeita koskevaan tutkimukseen. Miten monilla alkuperäiskansoilla onkaan ollut muistoja Plejadeista kosmisena kotinaan.

Paitsi suomalaisilla. Ja sitten eilen Ali-Seppälän tilalla, Haavanlehti ry:n kotipaikassa, jonne olin Sinikan kanssa saanut kutsun, puhuessamme Markku Maulan kanssa Kalevalasta ja Judith von Hallen tutkimuksista, löysimme äkkiä Lönnrotin Alku-Kalevalasta Maria-runoista säkeen, jossa selvästi puhutaan Plajadeista, mutta mitä ilman tätä uutta tietoa ei juurikaan olisi voinut huomata.

En nyt muista tuota kohtaa ulkoa, koska juuri nyt ulottuvillani ei ole uudempaa eikä vanhempaa Kalevalaa. Siellä oli myös toinen ilmaisu, joka saattaa tarkoittaa Plejadeita, nimittäin sorajouhen soimen päästä, tai jotain vastaavaa. Soraya on nimittäin persialainen Plejadien nimi, ja tuo kyllä kuulostaa aivan Seulaset-Sorajalta Jeesus-lapsen kosmisena kotina. Mutta tarkistetaan. Sorajouhi on selvästi sana, joka on muokkaantunut jostain vieraskielisestä ilmaisusta.

Muistammehan, että kauan lastenloruna pidetty Oli ennen onnimanni -runo, on alkujaan myös persiankielinen pyhä maailmansyntyruno, joka ihmeellisellä tavalla on kulkeautunut Suomeen ja jonka sanat ovat saaneet suomenkieltä mukailevat muodot. Kaikille onnimanneille, matikoille ja sormkintaille löytyy alkukäsitteensa aivan samalla tavoin kuin sorajouhi voisi olla Soraya.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Plejadit, meditaatio, Rudolf Steiner

Sisäiset voimat ja uutiset

Lauantai 15.1.2011 klo 8:01 - Matti Kuusela

Tervetuloa uuteen lauantaihin! Kirjoittelen tätä aamulla. Eilen oli tavattoman aktiivinen päivä ja hoidoissa ja muussa touhussa tuli monia hienoja asioita esiin, joista halusi kirjoittaa.

Tämä aamun uutisissa kuitenkin ensimmäinen asia oli Venäjän kielto myydä maata ulkomaalaisille raja-alueilla. Se koskettaa pahasta Suomen kauppaa ja teollisuutta ja kaikkia niitä yksityisiä, jotka ovat valmiita pystyttämään vaikka kesämökin Karjalaan.

Olen Sydämen tie - kuusi henkistä perusharjoitusta -kirjan omissa harjoituksissani tulossa juuri tunteiden hallinnan kohtaan. Tuo uusi kirjani siis ilmestyy vielä tämän kevätkauden aikana. Tai saa nähdä. Jos henkinen maailma haluaa siitä yhtä syvällisen kuin enkelikirjasta ... no ei, tämä kirja on niin tärkeä, että haluan sen kaikille mielellään jo pääsiäiseksi.

Siis tunteiden hallinta. Meille tulee siitä normaalisti mieleen vain kielteinen puoli, rajoittaminen. Mutta tunteiden hallintaan kuuluu olennaisen tärkeänä se, että osaa sekä itkeä että nauraa.

Itkun kipeys esimerkiksi ei tule itse itkusta, vaan siitä että yritän estää sitä. Itku sinällään on ihmeellinen puhdistava ja vapauttava voima.

Ja jos taas emme tohdi ilmaista iloa ulkoisesti, se on aivan yhtä tärkeä harjoittelun alue kuin se, että oppii ohjaamaan luovasti ja turvallisesti sitä miten tunteitaan ilmaisee. Tunteiden hallinta - ehkä olisi sittenkin löydettävä sille vielä parempi ilmaisu, joka kertoo, että kysymyksessä on myönteinen asia, joka rikastaa meidän sisäistä elämäämme ja antaa meidän kasvaa siihen sisäiseen voimaan, joka meillä jo periaatteessa on, mutta jota me olemme oppineet tukahduttamaan.

 

Suomen hallitus

Niin, kun harjoittelee sisäisten voimien kanssa, ne tulevat myös herkemmiksi ja voimakkaammiksi. Tunnustan miten ensin tunsin suuttumusta: miten on mahdollista, että Suomen pääministeri, ulkoministeri, hallitus, diplomaatit eivät ole olleet tästä ennalta tietoisia? Eikö se kuuluisi juuri näille ihmisille? Eivätkö he juuri sitä varten siellä ole, kaikissa virastoissaan?

Okei, on tärkeää hyväksyä kaikki tunteensa ja kuunnella niiden viestit. Sitten kiitollisesti antaa mennä.

Tajuan että tuo suuttumus tuli myös siitä, että itse en ole kokenut vastuutani. Mielessäni olen jättänyt Suomen Venäjän-suhteiden hoidon oman työni ulkopuolelle, kun sitä "omaakin" tehtävää on riittävästi.

Mutta nyt kun tulemme aikaan, jolloin Aurinko astuu Kauriin merkkiin ja vahvistaa yksilöllisyyttämme, koen voimakkaasti, että kaikki se mikä tulee meidän kokemuspiiriimme ja jotenkin vaivaa meitä, kuuluu meidän henkiseen vastuualueeseemme.

Emme tietenkään voi aina toimia käytännössä, mutta voimme sisäisesti ajatella, tuntea ja tahtoa asioita oikeiksi. Se antaa valtavasti voimaa ja mahdollisuuksia niille enkeliolennoille, jotka työskenkelevät eri tapahtumia, ihmisiä ja yhteisöjä ohjataakseen.

Jos siis joku elämänalue itsellä tai maailmassa ärsyttää, se on merkki siitä, että se kaipaa tulla mukaan meidän meditaatioomme tai rukoukseemme. Mitä syvemmälle henkiselle tasolle kuljemme, sitä vähemmän meidän tulee yrittää itse muuttaa mitään: sisäinen kosketus rakkaudessa, myötätunnossa riittää.

Ulkoisemmalla tasolla on hyvä esimerkiksi uutisia lukiessa myös jumpata niillä ajatuksilla ja tunteilla, joita jokin asia herättää. Sekin vaikuttaa elävöittävästi niihin yhteisiin eetterivoimiin, joiden piirissä päättäjämme työskentelevät.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: meditaatio, tunteiden hallinta, enkelit, virkamiehet

Minä ja kollektiivienergia

Torstai 13.1.2011 klo 1:57 - Matti Kuusela

Vuoden ensimmäinen Siriusryhmä alkoi vahvasti oman minävoiman teemalla. Osa omaa itseämme kuvittelee helposti, että elämä on helpompaa, kun mukautuu elämään kollektiivienergian mukaisesti. Tuntuu, että oma voima on niin pieni, ettei se tulee toimeen sen ulkopuolella, mikä on yhteisesti hyväksyttyä.

Totuus on kuitenkin päinvastainen. Kun me uskallamme palata siihen, minkä itse todella koemme oikeaksi, silloin me liitymme korkeampaan tahtoon, oman korkeammän minän, enkeleiden ja henkisten oppaiden opastukseen.

Henkisyys ei ole myöskään passiivista antautumista. Maailmankaikkeus odottaa, että meistä tulee sen uusia ja aktiivisia osia, jotka pystyvät luomaan oman vapautensa ja rakkautensa pohjalta.

 

Pyhä henki

Kolmas salaperäinen tekijä on Pyhä henki. Kun nyt puhumme Pyhästä kolminaisuudesta, on hyvä muistaa, että kosmisessa mielessä myös naisellinen kolminaisuus on aina myös mukana: Äiti, Tytär ja Pyhä sielu.

Vasta kun olemme kunnolla palanneet omaan itseemme, alamme kunnolla ymmärtää Isän olemusta, josta olemme vieraantuneet. Yleensä ajattelemme kosmisen Isän jonain etäisenä, mutta tuo varsinainen Isä on aina läsnä ja lähellä.

Kun koemme tuon läheisyyden, voimme kokea itsemme myös Lapsena - Poikana tai Tyttärenä. Uskon, että tuo kokemus Jumalan lapsena olemisesta on hyvin voimakas. Kun Kristus sanoo Uudessa testamentissa, että Isän luo voi päästä vain hänen kauttaan, se varmasti pitää paikkansa. Voidaksemme todella syvästi kokea Isän on meidän ensin löydettävä Lapsi itsessämme.

Nykyajattelulle nämä ovat vaikeita käsitteitä. Ajattelumme on vuosisata vuosisadalta ohentunut niin, että että henkisillä käsitteillä ei ole meille normaalisti enää mitään kosketusta. Myös siksi meidän on tultava lapsiksi ja lapsenomaisiksi, löytääksemme jälleen sen sisäisen voiman tuoreuden, jonka avulla henkiset käsitteet voivat jälleen elövöityä meille.

Olen yhä uudelleen ja uudelleen ihmetellyt Pyhän hengen olemusta. Nyt ymmärsin sen näin: kun löydämme itsessämme yhteyden Poikaan ja Isään, meissä syntyy henkinen luovuus, joka liittää meidät Pyhään henkeen. Pyhä henki ei ole niinkään ymmärrettävissä menneisyyden kautta, vaan hän on voima, joka tulee meitä vastaan tulevaisuudesta. Mutta me itsessämme aktivoimme tuon Pyhän hengen voiman.

Se on myös voima, jonka kanssa me kuljemme Jumalan luo paluun tietä. Tarkoitus ei ole, että me vain palaamme passiivisina, vaan todella sellaisina olentoina, jotka ovat ottaneet käyttöönsä sen rakkauteen ja vapauteen pohjaavan luovan voiman, jonka Jumalan lapsena oleminen vain voi antaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: meditaatio, Siriusryhmä, kollektiivienergia, minävoima

Enkelimeditaatio Hollolassa

Perjantai 10.12.2010 klo 2:22 - Matti Kuusela

Lämmin kiitos Johanna Tokunoville enkelimeditaatioillan järjestämisestä Hollolaan. Olimme hänen sisarensa perheen talossa, jossa oli erinomaisen hyvä tunnelma. Kiitos.

Itseni mukaanluettuna meitä oli kaksitoista. Meditaatio koettiin rentouttavaksi ja loimme erityisesti suhdetta omaan suojelusenkeliin ja ajattelun, tunteen ja tahdon kohottamiseen enkeliyhteyteen.

En tiedä huomasiko kukaan muu, mutta itselleni oli erityisen kohottava kokemus graalin enkeleiden vierailu, hyvin kauniin ja loistavat kaksi valkeaa enkeliä jokaisen edessä.

 

Cd-meditaatiot

Oli mukava taas myydä myös vanhempien meditaatioiden äänitteitä. Taukoa oli yli vuoden, kun kaikken muiden töiden ohella en millään saanut kopioitua vanhoja äänitteitä lisää. Nyt se taas onnistuu, ja se tuntuu oikein mukavalta.

Olin myös ilahtunut kuullessani, miten yksi mukanaolijoista oli kuunnellut puolitoista vuotta sitten ostamaansa peruschakrameditaatio lähes päivittäin. Ja sen vaikutuksen todella huomasi. Suosittelin hänelle siirtymistä ja sakraalikeskusmeditaatioon, jotta energiat pääsevät paremmin kohoamaan ylöspäin, ja niin tapahtuikin.

Yksi hauskimpia asioita kirjojen ja cd-meditaatioiden myynnissä on etsiä energian pohjalta kullekin sopiva meditaatio. Usein tiedän sen jo intuitiivisesti, mutta kädellä tunnustellen se on varmempaa. Tuntuu hyvältä antaa yksilöllistä apua. Ja tiedän hyvin miten vaikeaa usein on itse äkkiä valita sopivaa meditaatiota useista kymmenistä vaihtoehdoista.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Enkelimeditaatio, cd-meditaatiot, luonnonhenget, enkelimaa

« Uudemmat kirjoitukset