Matin blogi

Voiman meditaatio

Perjantai 11.8.2017 - Matti Kuusela

Olen tosi iloinen tästä Rudolf Steinerin nyt julkaistusta voiman meditaatiosta, vaikka en ole vielä ehtinyt edes kokeilla sitä. Steiner antoi tällaisia sekä aamu- että iltameditaation käsittäviä meditaatio-ohjeita henkilökohtaisesti ja pyydettäessä lähinnä esoteerisen koulunsa oppilaille.

Meditaatio on annettu Englannissa ja englanniksi, englantilaiselle. 

AAMULLA

Kuvittele itsesi kosmiseen tilan keskelle. Valo ympäröi sinut ja sinulle kaikuu ääni neljästä ilmansuunnasta, pohjoisesta, idästä, etelästä ja lännestä. Ääni lausuu sinulle:

"Ole vahva minässäsi. Anna sydämesi maailmanhengelle."

"Be a strong I. Give thy heart to the Spirit of the World."

Ole sielussasi hyvin hiljaa tämä meditaation jälkeen.

ILLALLA

Käy mielessäsi läpi päivän tapahtumat päinvastaisessa järjestyksessä, illasta aamuun. Kuvittele olevasi kosmisen tilan syvyyksissä, Pimeyden ympäröimänä, ja että puhut Idässä olevalle Täysikuulle.

"Tulen Minässäni vahvaksi. Annan sydämeni maailmanhengelle."

"I will be a strong I. I will give my heart to the Spirit of the World."

Ole sielussasi hyvin hiljaa tämän meditaation jälkeen.

- Rudolf Steiner

Minä ja minuus

Meditaation asetelma on tuttu monista Steinerin antamista esoteerisista meditaatioista. Aamulla maailmankaikkeus puhuu unesta heräävälle ihmissielulle. Ja illalla ihmissielu vahvistaa maailmankaikkeudelle oman päätöksensä. Luonnollisesti maailmankaikkeus tässä tarkoittaa enkeliolentoja, jotka ovat aina kanssamme.

Maa on erikoinen paikka. Aurinko ja kuu pitävät maan tasapainossa niin, että meillä on täällä sopivalla vauhdilla kehittyvä keho ja mahdollisuus vapaaseen ajatteluun.

Nykyaikana minuus sekoittuu usein egoismiin. Ego on alkuperäinen kreikan minää tarkoittava sana. Egoismi merkitsee minän heikkoutta niin, että se ei kestä omassa itsessään vaan samaistuu joihinkin muihin ilmiöihin, sielulliselta aina aineelliselle tasolle saakka.

Siksi minän tai minuuden vahvistuminen oikealla tavalla merkitsee egoismista vaautumista. Se merkitsee yleisemminkin vapautumista. Ja jos kysymme, mihin ihminen pohjimmiltaan vapautta tarvitsee, niin vastaus voi lopulta olla vain - mahdollisuuteen tehdä hyvää maailmassa.

Tässä meditaatiossa englanninkielisellä ja suomenkielisellä meditaatiolauseella on yksityiskohdissaan huomattavan erilaisia sävyjä. Se ei johdu pelkästään kielestä, vaan siitä että eri kansoilla ja kielilla on omat tapansa ymmärtää ja katsoa asioita. Henkisemmin ilmaistuna se merkitsee, että eri kansoilla on omat kielen-, ajattelun- ja kansanhenkensä, jotka ovat aivan todellisia enkeliolentoja, persoonallisuuksia, joilla on omat tapansa hahmottaa maailmaa.

Orion_nebula2.jpg

Päivän taaksepäintarkastelu

Taaksepäintarkastelu on yksi Steinerin antamia perusharjoituksia. Katsomalla päivän tapahtumat päinvastaisessa järjestyksessä me ikäänkuin kelaamme päivän filmin takaisin rullalle. Se auttaa myös unen saavuttamisessa ja lopettaa päivän tapahtumien turhan pyörimisen mielessä.

Taaksepäin tarkastelu vahvistaa myös mielikuvitusvoimia ja auttaa niitä vapautumaan aistimaailman sidonnaisuudesta. Se taas vahvistaa kykyä havaita mikä on totta ja todellista, ja mikä ei. Vapaa mieli on herkempi ottamaan vastaan hengen aitoa opastusta.

Lisäksi taaksepäintarkastelu valmistaa yön tapahtumiin, sillä astraalimaailmassa aika virtaa päinvastaiseen suuntaan kuin fyysisessä maailmassa. Kun harjoittelemme tätä toista suuntaa jo päivätietoisuudessa, silloin olemme valmiimpia ymmärtämään sielunmaailman tapahtumia.

Taaksetarkastelun voi hyvin aloittaa yksinkertaisesti. Voi valita aivan vapaasti jotain pieniä tapahtumia, ja kun pystyy seuraamaan mitä tapahtuu esimerkiksi kulkiessasi oven kautta tai juodessasi vettä, voit vähitellen laajentaa tapahtumia. On turha yrittää liikaa. Parempi on pysyä harjoituksissa siellaisella tasolla, jossa ne ovat mielenkiintoisia ja vahvistavia.

Voima

On hyvä tietää, että tällainen voiman meditaatio on olemassa. Yksi etenkin nuoremmille hankala asia henkisessä kehityksessä on, siihen tarvitaan aikaa, eikä kannata tehdä harjoituksia joihin ei ole valmis. Tilanne on sama kuin urheilussakin: kuntoa ja suorituskykyä on rakennetteva perusteista lähtien.

Meditaatiossa se merkitsee esimerkiksi sitä, että jos aivan hirmuisesti haluat lisää voimaa tai olet ahdistunut, niin sinun kannattaa vielä tehdä töitä perusteiden kanssa. Näitä perustavia harjoituksia Steiner kuvaa kirjansa Henkisen tiedon tie alussa. Ne ovat myös harjoituksia, jotka mielellään jättää syrjään, kun haluaa kiirehtiä eteenpäin. Mutta palaan tähän kysymykseen myöhemmin.

Jos sinusta siis tuntuu, että tämä meditaatio on liian vaativa, niin luultavasti niin on. Jatka etsimistä, jatka perustyötä, ole aina valmis löytämään uutta. Mutta jos vaikka vain muistat tämän meditaation olemassaolon, se vaikuttaa sielussasi hyväätekevänä voimana.

Jos koet meditaation sopivan sinulle nyt. Onnittelen.

Sain tämän meditaation tietooni vasta tänään, joten en ole kokeillut sitä itse. Ennakolta kuitenkin tuntuu, että tämä on juuri sitä, mitä olen kauan etsinyt.

Ja jos sinä alat tehdä tätä meditaatiota, niin olen iloinen jos kirjoitat siitä. Tehdään töitä yhdessä :)

Matti

6 kommenttia . Avainsanat: voima, oma voima, esoteerinen, meditaatio, Steiner

Oman voiman luominen - uusi CD

Tiistai 21.6.2011 klo 7:34 - Matti Kuusela

Eilen sain voimakkaan impulssin hallitus-meditaation tekemiseksi. Ennenvanhaan oli luonnollista, että kirkoissa rukoiltiin esivallan puolesta, ja saattaa olla että se tapa on edelleenkin jatkunut joissakin palveluksissa. Nyt tuo tapa on selvästi vanhentunut. Olin sitä kuitenkin hiljalleen ihmetellyt. Jos tahdomme itsellemme hyvän hallituksen, olisi aivan luonnollista meditoida sen puolesta.

Mediasta virtaa kuitenkin
hallituksen ja eduskunnan
harteille runsaastipower_200.jpg kielteistä informaatiota, että nuo ihmiset ovat kovassa paineessa, kuten mekin heidän suhteensa. Jos meditaatiotyöllä helpotamme päättäjiemme ja edustajiemme paineita, eikö se koidu meidän kaikkien hyväksi!

Yksi näkökohta oli eräänlainen voimattomuuden tunne. Rukoileeko vähempiarvoinen tai ainakin vähätuloisempi kansalainen hyvätuloisen puolesta, jolla on mitä monenlaisempia etuja? Vahvistaako vai heikentääkö se kuulijaa?

 

Meditaatio hallituksen tueksi

Eilen tajusin vahvasti, että oikealla asenteella meditaatio hallituksen puolesta on hyvin vahvistava asia. Se liittyy myös vastuuseen. Tukiessani hallitusta asetun myös itse vastuuseen. Se on vahvistavaa. Asetun omalta osaltani vastuuseen. Silloin energeettisesti asetun tilaan, jossa työstän kohdalleni tulevia energioita huomattavasti voimakkaammin ja laajemmalta alueelta.

Niinpä ryhdyin lausumaan medimaatiota sanelimeen. Muutama lause meni suunnitellusti, sitten meditaatio syventyi ja syventyi. Se otti oman suuntansa ja lähtikin vahvistamaan meditoijaa itseään runsaasti yli sen rajan, jota alkuperäinen suunnitelma olisi edellyttänyt. Huomaan että meditaatio pysyy edelleen vahvistavassa valohengityksessä, ja vähitellen siirrytään vahvistaviin energiayhteyksiin Maan energioiden kanssa.

Annan sitten meditaation vain rakentua uudella tavalla. Tajuan että tästä ei vielä tulekaan odottamaani hallitus-meditaatiota, vaan vasta sen ensimmäinen vaihe. Tästä on tulossa jotain paljon suurempaa. Jokainen joka tulee tähän mukaan, lähtee upealle matkalle kohti omaa voimaa ja oman elämäntehtävän syvempää täyttämistä.

 

Maansisäinen Sirius

Meditaatiossa kuljemme hyvin voimallisille alueille. Maan sisäinen voima alkaa loistaa - Siriuksena. Olen varmaan jo aikaisemminkin kirjoittanut siitä, miten Rudolf Steinerin ja kreivi Carl von Keyserlingkin keskusteluissa Siriuksella ja Maan ytimellä oli merkittävä sija. Steiner vahvisti Keyserlingkille tämän kysymykseen, että Sirius on Maan keskustassa. Mitä se voi merkitä?

Tähän suureen henkiseen mysteeriin meidän on palattava uudelleen. Se liittyy kuitenkin kysymykseen olemisesta. Silmillemme Sirius on meitä suhteellisen lähellä avaruudessa, vain kahdeksan valovuoden etäisyydellä. Mutta henkisesti Sirius on myös tässä, välittömästi. Miksi ei Sirius voisi siis aivan todellisesti OLLA myös Maan sydämessä?

Ei tuohon tarvitse heti vastata. Olen itse miettinyt ja tuumaillut sitä vuosia, ja nyt ensimmäisen kerran Siriuksen läsnäolo Maan sydämessä tuli aidoksi kokemukseksi. Siriuksen kultavalo nousi Maan keskuksesta yhä ylemmäksi, aina kehoihimme saakka pehmeän lujana, lämmittävän voimakkaana, tahtovana substanssina.

 

Tahdon meditaatio

Ilmeisesti kävi myös niin ihmeellisesti, että hallitukset ovat myös erään enkelikunnan nimitys. Meidän yläpuolellamme, kuten kuvaannollisesti voimme sanoa, ovat enkelit, jotka yksinkertaisesti ilmaistuna elävöittävät ja henkistävät meidän ajattelevaa tietoisuuttamme.

Enkeleiden yläpuolella ovat arkkienkelit, jotka suhteessa ihmiseen työskentelevät voimakkaammalla tunteen alueella - vaikka se ihmiselle on vähemmän tietoista kuin ajattelu. Silti kosmisesti tunne ulottuu todellisuuteen paljon syvemmälle ja kauemmaksi kuin ajattelu.

Arkkienkeleiden yläpuolella ovat suurenkelit, joiden eräs nimitys on hallitukset. Heidän valtava voimansa ulottuu tahtoon ja Maan kiinteään aineellisuuteen saakka. Ilmeisesti tässä meditaatiossa juuri hallitus eli suurenkeli otti ohjat käsiinsä.

Itse asiassa meditaation aluksi kutsuimme heitä kutsuessamme mukaan kansansielua ja kansanhenkeä. Kansansieluiksi nimitämme yleensä arkkienkeliä, joka on ottanut tuon tehtävän hoitaakseen, ja korkeampana kansanhenkenä voi joskus toimi suurenkeli eli hallitus.

 

Suurenkelit

Suurenkeleiden tehtävät ovat jo äärettömän laajoja, mutta kansojen ohjaamisen lisäksi heille kuuluu suurten aikakausien ajanhenkinä toimiminen. Samoin he ohjaavat ihmisiä oikeille karmallisille paikoilleen elämässä, he ohjaavat suuria keksintöjä ja uudistuksia.

He työskentelevät tahdon alueella, sellaisen tahdon, jonka yhtenä suurimmista tehtävistä on juuri kansakuntien elämän ohjaaminen. Siihen he tarvitsevat ihmisiä, jotka tahtovat työskennellä heidän kanssaan. He tarvitsevat ihmisiä, joiden kautta he voivat vaikuttaa.

Osan tehtävistään, oikeastaan vain hyvin pienen osan kaikista tekojensa mahdollisuuksista suurenkeleit voivat hoitaa sellaisten ihmisten kautta, jotka eivät ole tietoisia heistä eivätkä omista henkisistä mahdollisuuksistaan.

Jotta kansa voi todella täyttää oman henkisen ja ajan tehtävänsä, on oltava ihmisiä, joiden kautta ajanhenki / kansanhenki / suurenkeli voi toimia. Siitä on nyt kysymys uudessa Hallituksen mysteeri 1: Oma voimistuminen -meditaatiossa. Suurenkelit kutsuvat meitä työhön!

Suurenkelien kutsu on myös sikäli merkittävä, että he ovat myös niitä enkeleitä, jotka kykenevät asettamaan ihmiset karmalliseen tehtäväänsä. Heidän kannaltaan - ja tietystä samalla meidän kaikkien kannalta - ongelma on nykyaikana siinä, että me ihmiset olemme kasvamassa vapaiksi hengiksi. Meidän on löydettävä itsestämme tahto, impulssi ja rohkeus osallistua korkeampiin tehtäviin.

 

Rohkeuden koulutus

Suurenkeleiden rohkeuden koulutus on kuitenkin nykyaikana lempeää, koska tarkoituksena on samalla löytää meidän jokaisen ihmisen sisäisyyden kaunein graal-voima, yhteys henkiseen minuuteemme.

Meillä saattaa olla vielä syviä muistoja menneiltä ajoilta, jolloin henkiseen tehtävään astuvien ihmisten tahtoa koulutettiin dramaattisellakin tavalla. Nykyajan tahto on sitä, mikä kumpuaa kauneimmasta ja henkisimmästä aloitteellisuudesta. Enkelit ohjaavat, mutta aloitteellisuus on meillä.

Nyt voit hankkia tämän ihmeellisen tahdon meditaation Enkelimaan nettikaupasta. Meditaatiothan ovat siellä aakkosjärjestyksessä, ja tämän nimi on nyt tuo:

Hallituksen mysteeri 1: Oma voima

Tästä tuotteisiin pääsee suoraan.

Ja niin olen käsittänyt, että Hallituksen mysteeri -sarja tulee jatkumaan ja siitä tulee merkittävä meitä jokaista ja samalla Suomea vahvistava kurssi, ja uusi seikkailu oman voimamme ja elämäntehtävämme löytämiseksi.

4 kommenttia . Avainsanat: Oma voima, henkilökohtainen voima, hallitus, meditaatio, vahvistava voima,