Matin blogi

Seison oman maailmani keskellä

Perjantai 20.1.2017 klo 19:00 - Matti Kuusela

On ihmeellisen lohduttavaa saada kuulla, että myös Kristuksella on oma historiansa. Minusta on aina ollut vaikea kuvitella Kristusta todellisena ihmisten veljenä tai ystävänä, jos hän vain yhtäkkiä olisi tullut jostain korkeuksista.

Mutta kun hänellä on historia, ja hän on osallistunut ihmisen ja maan kehitykseen aivan alusta saakka. Hän ei ole ollut mukana ainoastaan nykyisen maaplaneettamme kehityksessä, vaan on ollut täysin mukana myös myös niissä kolmessa aikaisemmassa maassa tai aurinkokunnassa, jotka ovat edeltäneet tätä nykyistä todellisuuttamme. Kun sitä miettii, kokee kaiken paljon ymmärrettävämpänä kuin ennen.

Antroposofia_olento.jpg

Ensimmäinen maailma

Olen tästä ensimmäisesestä maailmasta kirjoittanut jo aikaisemminkin, mutta asioilla on valtavan paljon näkökohtia. Ensimmäinen maailma oli siis kosmos tai aurinkokunta, jossa kaikki oli lämpöä. Kaikki oli lämmön erilaisia sävyjä ja liikettä. Tuo alkulämpö sisälsi kaikki nykyiset planeetat, kuun ja auringon ja jopa pyrstötähdet silloisessa alkulämpömuodossaan. Ja sillä planeetalla oli myös oma ihmiskuntansa, joka luonnollisesti kävi ihmisvaiheensa läpi hyvin erilaisessa muodossa kuin me nyt täällä fyysisessä ja aistillisessa maailmassa. 

Tuon ajan ihmiset ovat nyt suurenkeleitä. Yksinkertasiesti esitettynä kaikki enkelikunnat kohoavat yhden maan elämän aikana yhden askeleen ylöspäin. Ensimmäisen maan ihmiskunta nousi toisessa vaiheessa enkeleiksi, kolmannessa vaiheessa arkkienkeleiksi ja neljännessä eli nykyisessä vaiheessa suurenkeleiksi. Heitä nimitetään myös alkuhengiksi juuri sen takia, että heillä on omakohtainen kokemus ihmisenä olemisesta aivan alussa, eli siis maan ensimmäisessä elämässä.

Kivikunnan tietoisuus

Tuona vanhana aikana ihmiskunnan tietoisuus vastasi suunnilleen nykyistä kivikuntaa. Jotain tapahtui, jotain liikkui, mutta mistään ei oikein tiennyt minne mikin ankkuroituu. Siksi ei oikeastaan voi puhua edes tietoisuudesta. Ehkä tajunta on parempi ilmaisu.

Jo silloin Kristus oli se luova voima, joka oli kaiken kehityksen taustalla. Jotta tajunnasta saattoi kehittyä tietoisuutta, oli tapahtumille luotava keskus. Siihen ei kukaan niistä valtavan monista enkelikuntien jäsenistä, jotka tähän luomistyöhän osallistuivat, kyennyt. Sen saattoi tehdä vain Kristus itse, hän joka oli kaiken pannut myös alkuun.

Kristuksen oli asetuttava luomisensa sisään. Hänen oli asetuttava alkuperäisen lämpöliikkeen keskelle, täysin liikkumatta. Ja täysin ilman lämpöä, jääkylmän olemisen tilaan.

Tuossa tilassa Kristus loi pystysuoran yhteyden maasta tai sen syvyydestä Isä-jumalaan. Se oli ristin pystypuu.

Ja tällä pystysuorassa liikkumatta seisomisella oli valtavat seuraukset koko ihmiskunnan kehitykselle. Kun lapsi ensimmäisen kerran nousee seisomaan omille jaloilleen, hän toistaa tämän Kristuksen ensimmäisen suuren teon.

Ja kun me katselemme ympärillemme ja näemme aisteillamme tarkkaan, mitä ympärillämme on, sekin mahdollisuus perustuu tähän Kristuksen alkutekoon. Myös koko pään muodostuminen erilleen maasta on siitä seurausta.

Omilla jaloilla

Kun me siis seisomme omilla jaloillamme, me tukeudumme tähän Kristukseen ensimmäiseen suureen kehityslahjaan maan ensimmäisessä inkarnaatiossa, vanhassa Saturnuksessa.

Tämä psytysuorassa omilla jaloillaan seisominen on edelleen meidän itsetietoisuutemme perusta. Se on se asento, jossa voin kokea, että tässä olen minä itse.

Minä olen oman maailmani keskus.

Kokeile sitä. Nouse ylös ja asetu seisomaan huoneesi keskelle. Asettele itsesi niin, että tunnet yhteyden ylös ja alas, eteen ja taakse, vasemmalle ja oikealle. Kokeile millä tavoin tunnet parhaiten voimasi ja vapautesi, omassa itsessäsi. Seiso siinä hetken aikaa ja seuraa mitä tapahtuu. Tämä on hyvä ja voimista harjoitus.

Rakkaudella
Matti

Kuva: Maalaus henkisestä olennosta, jota voimme nimittää Ihmis-Sofiaksi, maailmanviisaus Sofian inhimilliseksi ulottuvuudeksi. Hän on myös se olento, joka toimi Luukkaan evankeliumin Jeesus-lapsen äitinä, tai olento joka lapsen äidin sielun täytti.

3 kommenttia . Avainsanat: Kristus, pystysuoruus, vanha Saturnus, tietoisuus, suurenkelit

Hallitukset eli suurenkelit

Perjantai 13.5.2011 klo 16:09 - Matti

Nyt hallitusneuvottelujuen aikaan muistin jälleen vanhan kirkollisen tavan rukoilla hallitusten ja virkamiesten puolesta. Nyt kun olen selvittänyt itselleni ajatuksellisesti, miten tärkeää on meditoidessa (tai rukouksessa) antaa apua niille, jotka päättävät meidän yhteisistä asioistamme, joudun jälleen kerran toteamaan, että ei se helppoa ole.

Miksi siis meditoida tai lähettää valoa ja hyväksyntää valtaa pitäville. Tietenkin sen takia, että näillä ihmisillä, joilla on kovat paineet ja jotka ovat tekemisissä suurten energioiden kanssa monella tasolla, on suuri vaara ja houkutus lipsahtaa pois oman tai kansan korkeimman tarkoituksen tieltä.

On helppo kuvitella, että keskeisten päättäjien viiteryhmäksi voi muodostua virkakunta, samalla tasolla olevat kollegat, puolue, EU, jokin kansainvälinen piiri, rahoittajat ja tukijat, suuryritykset ... niitä riittää, ja vaikka ihminen olisi täysin rehellinenkin, kuka tahansa meistä tarvitsee apua oman todellisen henkisen ja eettisen näkemyksensä edustamiseksi ... pienemmissäkiin piireissä.

 

Hallitukset

Sanoisin, että jos on äänestänyt tai
jättänyt äänestämättä, niin nytsuurenkelit.jpg kannattaa olla yhteydessä hallituksiin. Hallitukset ovat yksi suurenkelien monista nimistä.

Meidän yläpuolellamme ovat enkelit, joita ovat myös yksityisten ihmisten suojelusenkelit. Seuraava taso on arkkienkelit tai ylienkelit, jotka hoitavat ihmisryhmien, kansojen ja erilaisten luonnonrytmien asioita. Ja heidän yläpuolellaan vielä yhtä porrasta vanhempina ovat suurenkelit, joilla myös on useita nimiä eri tehtäviensä vuoksi: kansanhenget, hallitukset, persoonallisuudenhenget, yksilöllisyyden henget.

Suurenkelit ovat niitä, jotka ohjaavat ajan korkeampia tehtäviä ja asettavat yksityiset ihmiset paikoilleen tehtäviinsä. He myös auttavat meitä oman kohtalomme kudelmassa. Siis juuri oikeita enkeleitä ottaa yhteyttä myös maallista hallitusta muodostettaessa.

Kun olemme yhteydessä suurenkelien ja ajattelemme omaa hallitustamme, meidän ei onneksi tarvitse tietää, keiden sinne tulisi päästä. Riittää että olemme totuuden tahdon tilassa. Se mikä meissä on totta ja aitoa tahtoa, virtaa enkeleille ja he voivat käyttää sitä hyväkseen.

Henkisesti tärkeintä on, että kansansielun ja kansanhenget tehtävät ja tarkoitukset pääsevät toteutumaan. Meditoidessasi tulevaa hallitusta vaikutat hyvän toteutumiseen vähintään yhtä paljon - ja jopa paljon enemmänkin - kuin äänestämällä, tai nurisemalla jälkeenpäin.

 

Valittamisesta ja hyväksymisestä

Saamme ajatella kriittisesti ja saamme ajatella aivan mitä itse tahdomme, mutta sitten tulee tuo tärkeä kohta: jotta hallituksen jäsenet voivat säilyttää työssään yhteyden omaan enkeliiinsä, kansansielu-arkkienkeliin ja ajanhenki-suurenkeliin, meidän ei tule kuormittaa heitä kielteisilä ajatuksillamme, vaan sen sijaan auttaa heitä pysymään valossa.

Se on suuri tehtävä, joka on meille jokaiselle mahdollinen.

Mutta kuten alussa sanoin, myös kummallisen vaikea. Vaikka siis itse mielestäni ymmärrän tuon asian, huomaan usein siirtyneeni vähin äänin tekemään jotain muuta silloin kun meditointi edustajiemme puolesta on juolehtanut mieleen. No niin, lupaan tehdä niin heti kun olen saanut tämän blogin kirjoitutuksi!

Ja kutsun teidät kaikki mukaan. Tehdään tästä Enkelimaa. Enkelimaassa me kaikki lähetämme tietysti toinen toisillemme, mutta nyt myös edustajille rakkautta, valoa ja hyväksymistä - ja voimme varovasti tahtoa heille yhteyttä omiin enkeleihinsä.

Uskon että kun sitä teemme, meille syntyy jokaiselle paljon turvallisempi ja varmempi olo elämästämme tässä ihmeellisessä maassa, Suomessa.

 

Tuuli

Parvekkeeni ovi on auki ja upea tuuli puhaltelee tätä kirjoittaessani. Jos itse koet nyt tuulen, on hyvä hetki muistaa tuulenhenkiä, kaikkia niitä enkeleitä ja luonnonhenkiä ja haltijoita, jotka työskentelevät tuulessa, sen eri liikkeissä ja tasoilla.

Tiesitkö, että jokaisella tuulella on oma tehtävänsä. Tässä tuulessa tänään on jotain erityisen juhlallista, sellaista minkä muistan voimakkaasti myös lapsuudesta.

 

Enkelihierarkiat

Muistui mieleen, että on vielä tehtävä kunnon selvitys enkelihierarkioista tälle Enkelimaa-sivulle.

 

Rakkaudella
Matti

1 kommentti . Avainsanat: enkelit, suurenkelit, tuuli, ilmanhenget