Matin blogi

Jupiter ja Sirius

Perjantai 22.3.2013 klo 3:06 - Matti Kuusela

Tänä iltana myöhäiskävelyllä ilma oli sen verran kosteaa, että taivasta ei juuri näkynyt. Mutta muutamina iltoina täällä Helsingin Länsi-Pasilassakin on ollut mahdollista kokea tähtien syvä loisto.

Koko talven on Jupiter leimunnut korkealla taivaalla valtaisan
kirkkaana. Ja siitä vinosti vasemmalle alaspäin loistaa nyt huomattavasti himmeämpänä Härän silmä, Aldebaran. Jupiter on viisauden planeetta, mutta suuressa viisaudessaan se on myös hyväntahtoinen, joviaalinen, kuten vanhat roomalaiset sanoivat. Sana joviaalinen tulee juuri latinan Jupiteria merkitsevästä sanasta jove.

Yhä enemmän alamme jälleen kokea, miten elämme tähtien voimakentissä. Kaikki kiertotähdet vaikuttavat meihin voimakkaasti. Tunnemme tietysti auringon vaikutuksen. Valo ja lämpö tulevat sieltä sekä valtavasti informaatiota, joka esiintyy esimerkiksi revontulien muodossa. Me ihmiset emme enää - tai vielä - ymmärrä revontulien kieltä, mutta maaäiti monine olentoineen lukee siitä auringon viimeisimmat viestit.

Kuva: Isis, jonka tähti Sirius oli egyptiläisille. Kuva Sinikka Laurikainen, Tampere.

isis2.jpg

Taivaan voimat

Tiedämme miten voimakkaasti kuu vaikuttaa meihin auringon lisäksi. Vetovoimallaan kuu saa koko maapallon meret aaltoilemaan vuorovesi-ilmiössä.

Energeettisesti katsottuna me olemme myös eräiden taivaankappaleiden sisällä. Uloimmat planeetat, Mars ja Jupiter, kiertävät auringon ympäri maata laajempaa rataa ja henkis-energeettisesti planeetta itse asiassa on se linssinmuotoinen eetterivoimien koostuma, joka ulottuu auringosta aina fyysisen planeetan kiertorataan saakka. Näin me "maalaiset" olemme näiden    henkis-energeettisten planeettojen sisällä.

Lähempänä aurinkoa kiertävät Venus ja Merkurius ovat vastaavasti maan kiertoradan sisällä.

Nämä ovat asioita, joita on hyvä ajatella, sillä ne ovat niin läheisessä yhteydessä meidän eetterikehoihimme, että jokainen tällainen planeettoja ja niiden ratoja koskeva ajatus antaa samalla jumppaa meidän eetterikehoillemme. Ne tulevat joustavammiksi ja voimakkaammiksi ja samalla tässä ajatustreenissä eetterikehon lukkiutumia avautuu..

Kiintotähdet ja maa

Nykyinen tähtitiede ja astrofysiikka ovat avanneet mahtavia kuvia planeettoje, auringon ja kiintotähtien dynaamisesta rakenteesta. Uudelle tähtitiedolle tähdet eivät suinkaan ole kiinteitä kappaleita, vaan ne ovat valtaisan liikkuvia voimakenttiä, voimien aaltoja ja suihkuja, jotka yltävät kauas avaruuteen. Sisäisyydellemme tekee erittäin hyvää ajatella maata ja planeettoja juuri tällaisia liikkeiden vuorovaikutuksina.

Vielä ihmeellisempiä asioita on odotettavissa, ja kun ihmiskunnan tietoisuus elävöityy, niin me kohtaamme vastaavia tietoja myös avaruudesta. Niin kaukaisilt näyttävät kiintotähdetkin ovat olemukseltaan meitä lähellä. Henkisesti tiedämme, että esimerkiksi jotain siitä suuresta tähdestä, jota kutsumme Siriuksesta, on myös maan ytimessä.

Kokeile tätä ajatusta, kuulostele sitä siinä mielessä, että niin olisi, millainen tuon yhteyden pitäisi sitten olla luonnostaan. Aineellista ... elävää ... sielullista ... henkistä? Ja vaikka päätyisit ajatukseen, että mahdotonta, niin silti, mahdottomienkin ajatusten ajattelu voi tehdä aivoille oikein hyvää. 

En nyt muista tarkasti, miten se meni, mutta Liisa Ihmemaassa -kirjassa muistaakseni joku olento suosittelee Liisalle ainakin muutaman mahdottoman ajatuksen ajattelua joka päivä. Se pitää aivot joustavina ja herkistää totuuden tajua!

Rakkaudella
Matti 

1 kommentti . Avainsanat: Jupter, Sirius, tähdet, tähtivoimat, ajattelu

Elämänmaailman joulu

Sunnuntai 12.12.2010 klo 16:57 - Matti Kuusela

Eetterimaailmassa eli elämänvoimien maailmassa juhlat ovat hyvin todellisia. Luonnonhenget asuvat maan elämänvoimien maassa. Se on todellisuus, johon maanvoimien lisäksi vaikuttavat kosmiset voimat, tähdet ja tähtikonstellaatiot.

Oikeastaana on väärin sanoa, että tähtivoimat vaikuttavat elämänvoimien maailmaan, sillä elämänvoimien maailmassa tähtivoimat ovat yksi olennainen osa. Tähtien voimat ovat läsnä koko ajan, mutta niiden keskinäiset osuudet vaihtelevat ja niiden ilmauksia ovat fyysiset tapahtumat.

Meidän on ehkä vaikea ajatella sitä. Me kuvittelemme aina niin helposti fyysiset ja aineelliset tapahtumat ensisijaisiksi. Me kuvittelemme, että kun jotkin planeetat asettuvat samaan linjaan maapallon suhteen, ne vahvistavat toisiaan ja samoin niiden taustalla olevien Eläinradan merkkien ja tähtikuvioiden vaikutusta. Mutta entäpä jos asia onkin päinvastoin? Tähtivoimien liikkuvat ja sykkivät rytmit ovat niitä, joiden mukaan taivaankappaleet asettuvat suhteeseen toistensa kanssa.

Tai ehkä on niin, että asioita voidaan tarkastella kummastakin suunnasta.

Mutta jos maailmankaikkeudessa on kaksi vastakkaista tapaa nähdä ilmiöiden vaikutus toineen toisiinsa, on oltava kolmaskin tapa. Vanha sanonta "Ei kaksi kolmennetta" on suuri ja pyhä kosminen totuus, joka kertoo maailmankaikkeuden rakenteesta.

Kaksi ovat Isä ja Äiti, kolmas on Pojan tai Lapsen prinsiippi. Poika on se, joka synnyttää uutta. Jouluna Hän syntyy itse maan eetterivoimien piiriin, mutta hän on myös se, joka itse luo tuon kolmannen maailman kahden vastakohtaisuuden väliin, tai Isän ja Äidin, Taivaan ja Maan voimien välille.

Tai toiselta kannalta: Isä on, Poika luo ja Pyhä henki tekee sen näkyväksi.

Joulu on aika, jolloin kaikki kehityksen langat ja linjat kokoontuvat yhteen, Maan syliin. Keväällä kasvuvoimat nousevat ylös maasta. Kesällä maan ja ihmisten henkisyys kohoaa korkealle ylös kosmokseen taivaalliseen viisauden piiriin, niin korkealle, että meidän tietoisuutemme ei yllä sinne. Siksi me kesällä uinumme tajunnassamme ja pidämme lomaa. Siitä huolimatta meidän olemuksemme uudistuu taivaallis-henkisten voimien kylvyssä, arkkienkeli Urielin opastuksella.

Syksyllä me Mikaelin hengenvoimien avulla tuomme tuon kosmisen uudistumisen voimat maanpiirin työntekoon ja opiskeluun. Maan eteriteetti laskeutuu taivaan korkeuksista maan piiriin, ja kun se laskeutuu maanpinnan alapuolelle, siirtyy ohjaus arkkienkeli Gabrielille, syntymän voimien enkelille.

Nyt olemme yhdessä Gabrielin kanssa lähestymässä tuota käännekohtaa, joka tapahtuu niin meidän jokaisen sielunsyvyydessä kuin maan syvyydessä. Se on Jeesuslapsen syntymä, joka eetterimaailmassa toistuu joka vuosi todellisena elämänvoimien maailman tapahtumana.

Se on tapahtuma, joka on tosi luonnonhengille ja enkeleille.

Kun me ihmiset osallistumme jouluun parhailla tunteillamme, se synnyttää voiman, joka kantaa meitä läpi koko tulevan vuoden. Seuraavaan jouluun saakka.

Sen ymmärtämiseksi ajatuksillamme me tarvitsemme ajattelun joustavuutta. Voi tuntua ensiajatukselta oudolta, mutta tämän viikon Viikkoharjoituksena oleva yksinkertainen kumipalloajatusharjoitus luo sellaista ajatusvoimien kimmoisuutta ja ylimäärää, joka auttaa joulun ymmärtämiseen ja vastaanottamiseen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: joulu, valmistautuminen, luonnonhenget, ajattelu, tähtivoimat