Matin blogi

Tunteista, säästä ja katastrofeista

Torstai 17.3.2011 klo 19:49 - Matti Kuusela

Hei Kaikki,

Liitän tähän Hermeetikko.com -sivujen keskustelusta nimimerkki Jukkiksen kirjoituksen, koska se vain on niin hyvä:

"Jatkan vielä yhdestä ilmiöstä joka aiheutti Japanissa lisää inhimillistä tragediaa. Eli ilmaston äkillinen kylmeneminen sekä pelastustöitä haittaava lumisade. Mistä tälläinen ääri-ilmiö tähän putkahti?

En voi olla jälleen viittaamatta Hermeetikko nro 13 artikkeliin ”Sydämen kertomaa”. Sehän käsitteli teemaa, että kun ihminen kokee voimakasta stressiä; kuolemanpelkoa, surua jne, hänen sydämensä sähkömagneettinen kenttä toimii lujemmalla. ja kun surevia ihmisiä onkin samaan aikaan miljoonia ja taas miljoonia, heidän yhteinen magneettikenttänsä voimistuu niin, että lämpösäteet eivät pääse sille alueelle. Yksinkertaisesti ilmasto kylmenee joko globaalisti tai paikallisesti. Tämähän nähtiin Britanniassa 1962 Kuuban ohjuskriisin aikaan, Tsernobylissä seuraavana talvena ja nyt Japanissa. Yksinkertainen selitys miksi sotatalvet ovat aina kylmiä, ja katastrofialueilla ilmasto muuttuu nopeasti kehnoksi."

Selvästi näkee, että tässä on jotain, ja myös, että meidän on alettava ajatella asioita voimakenttinä ja virtauksina, joissa on useampia tekijöistä mukana. Uskon, että meillä on paljon kapasiteettia kaikilla siihen suuntaan, kunhan vain käytämme sitä. Uskon että enkelitkin ajattelevat asioita enemmän tuohon tapaan, vaikkakin herkästi.

Toinen tällainen suuri kosminen asia, josta sama nimimerkki Jukkis kirjoitti edellisessä viestissään, koski katastrosifialueen painovoimaa, joka tuolla maanjäristysalueilla on pienempi ja epäsäännöllisempi kuin muualla. Se on taas mahdollisesti yhteydessä aurinkotuuleen ja planeettojen välisiin sähkövirtauksiin. Eikö ole jännittävää, miten ajattelumme alkaa lopultakin ulottua planeettojen väliseen vuorovaikutukseen - vaikka onhan se esimerkiksi astrologisesti jo tuttua.

 

Tunteet

Katastrofit herättävät monenlaisia tunteita. Jotkut ovat hämmentyneitä niitä voimakkaista tunteista, joita maapallon aivan toisella kolkalla tapahtunut onnettomuussarja herättää. Tässä on tärkeää ymmärtää, että kaikki tunteet ovat sallittuja!

Kun joskus henkisissäkin yhteydessä puhutaan tunteiden hallinnasta, se ei missään nimessä tarkoita niiden työntämistä pois tai työntämistä piiloon. Se ei tarkoita yhdenkään tunteen tukahduttamista. Kaikilla tunteilla on meille oma merkityksensä, ja tärkein mitä niille voimme tehdä, on niiden hyväksyminen ja myötätunnon harjoittelu kaikkia omia tunteita kohtaan, ja samoin niistä nousevia ajatuksia kohtaan.

Myötätuntoa ja rakkaus asettavat tunne-energiat kohdalleen.

Myös näennäinen tunteettomuuden kokemus saattaa taas vaivata toisia. Kokee, että minulla pitäisi olla voimakkaampia tunteita, että minun pitäisi kokea surua tai pelkoa niin kuin muidenkin. Tässäkin tilanteessa pätee aivan sama. Harjoita myötuntoa ja hyväksymistä tätä "pitäisi tuntea" -kokemusta kohtaan. Voita jopa rakastaa niitä tunteita, joita et koe tuntevasi. Sekin toimii, ja aivan varmasti herättää uusia tunteita - ja vie sinua samalla eteenpäin sisäisen kasvusi tiellä.

Erääss mielessä tunteet ovat energia-aaltoja. Koe ne aaltoina, miten ne nousevat ja ovat tavallaan olemassa silloinkin, kun ne ovat aallonpohjassa. Kuuntele ensimmäistä tunnetta, seuraavaa aaltoa ... huomaat miten yksi tunne voi herättää aivan toisenlaisen ... seuraa taas sitä ... ja jossain kohden saatat huomata, että tunteisiin tulee aivan uusi sävy: enkelisi tulee niihin mukaan.

Kun aktiivisen hartaasti seuraat, mitä tunnet, luot sisäisen tilan, johon enkelit voivat osallistua ja he auttavat herkentyneitä tunteitasi asettumaan uudella ja kohonneella tavalla maailman ja kaikkien tuntevien olentojen ymmärtämisen välineiksi.

 

Saat mielellään jakaa Enkelimaa-blogin kirjoituksia ystävillesi!

1 kommentti . Avainsanat: maanjäristykset ja painovoima, stressin vaikutus säähän, stressi, sää, tunteiden hallinta, myötätunto, rakkaus, sään kylmeneminen, tunteiden salliminen

Sisäiset voimat ja uutiset

Lauantai 15.1.2011 klo 8:01 - Matti Kuusela

Tervetuloa uuteen lauantaihin! Kirjoittelen tätä aamulla. Eilen oli tavattoman aktiivinen päivä ja hoidoissa ja muussa touhussa tuli monia hienoja asioita esiin, joista halusi kirjoittaa.

Tämä aamun uutisissa kuitenkin ensimmäinen asia oli Venäjän kielto myydä maata ulkomaalaisille raja-alueilla. Se koskettaa pahasta Suomen kauppaa ja teollisuutta ja kaikkia niitä yksityisiä, jotka ovat valmiita pystyttämään vaikka kesämökin Karjalaan.

Olen Sydämen tie - kuusi henkistä perusharjoitusta -kirjan omissa harjoituksissani tulossa juuri tunteiden hallinnan kohtaan. Tuo uusi kirjani siis ilmestyy vielä tämän kevätkauden aikana. Tai saa nähdä. Jos henkinen maailma haluaa siitä yhtä syvällisen kuin enkelikirjasta ... no ei, tämä kirja on niin tärkeä, että haluan sen kaikille mielellään jo pääsiäiseksi.

Siis tunteiden hallinta. Meille tulee siitä normaalisti mieleen vain kielteinen puoli, rajoittaminen. Mutta tunteiden hallintaan kuuluu olennaisen tärkeänä se, että osaa sekä itkeä että nauraa.

Itkun kipeys esimerkiksi ei tule itse itkusta, vaan siitä että yritän estää sitä. Itku sinällään on ihmeellinen puhdistava ja vapauttava voima.

Ja jos taas emme tohdi ilmaista iloa ulkoisesti, se on aivan yhtä tärkeä harjoittelun alue kuin se, että oppii ohjaamaan luovasti ja turvallisesti sitä miten tunteitaan ilmaisee. Tunteiden hallinta - ehkä olisi sittenkin löydettävä sille vielä parempi ilmaisu, joka kertoo, että kysymyksessä on myönteinen asia, joka rikastaa meidän sisäistä elämäämme ja antaa meidän kasvaa siihen sisäiseen voimaan, joka meillä jo periaatteessa on, mutta jota me olemme oppineet tukahduttamaan.

 

Suomen hallitus

Niin, kun harjoittelee sisäisten voimien kanssa, ne tulevat myös herkemmiksi ja voimakkaammiksi. Tunnustan miten ensin tunsin suuttumusta: miten on mahdollista, että Suomen pääministeri, ulkoministeri, hallitus, diplomaatit eivät ole olleet tästä ennalta tietoisia? Eikö se kuuluisi juuri näille ihmisille? Eivätkö he juuri sitä varten siellä ole, kaikissa virastoissaan?

Okei, on tärkeää hyväksyä kaikki tunteensa ja kuunnella niiden viestit. Sitten kiitollisesti antaa mennä.

Tajuan että tuo suuttumus tuli myös siitä, että itse en ole kokenut vastuutani. Mielessäni olen jättänyt Suomen Venäjän-suhteiden hoidon oman työni ulkopuolelle, kun sitä "omaakin" tehtävää on riittävästi.

Mutta nyt kun tulemme aikaan, jolloin Aurinko astuu Kauriin merkkiin ja vahvistaa yksilöllisyyttämme, koen voimakkaasti, että kaikki se mikä tulee meidän kokemuspiiriimme ja jotenkin vaivaa meitä, kuuluu meidän henkiseen vastuualueeseemme.

Emme tietenkään voi aina toimia käytännössä, mutta voimme sisäisesti ajatella, tuntea ja tahtoa asioita oikeiksi. Se antaa valtavasti voimaa ja mahdollisuuksia niille enkeliolennoille, jotka työskenkelevät eri tapahtumia, ihmisiä ja yhteisöjä ohjataakseen.

Jos siis joku elämänalue itsellä tai maailmassa ärsyttää, se on merkki siitä, että se kaipaa tulla mukaan meidän meditaatioomme tai rukoukseemme. Mitä syvemmälle henkiselle tasolle kuljemme, sitä vähemmän meidän tulee yrittää itse muuttaa mitään: sisäinen kosketus rakkaudessa, myötätunnossa riittää.

Ulkoisemmalla tasolla on hyvä esimerkiksi uutisia lukiessa myös jumpata niillä ajatuksilla ja tunteilla, joita jokin asia herättää. Sekin vaikuttaa elävöittävästi niihin yhteisiin eetterivoimiin, joiden piirissä päättäjämme työskentelevät.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: meditaatio, tunteiden hallinta, enkelit, virkamiehet