Matin blogi

Loppiaisviesti

Perjantai 6.1.2017 klo 10:23 - Matti Kuusela

Kolme kuningasta

Hei ystävät,

Jouluajan kolmetoista päivää alkavat olla ohi, ja loppiainen merkitsee niiden päättymistä. Siinä missä jouluaatosta alkoi Luukkaan evankeliumin lapsen aika, olemme nyt Matteuksen joulun lapsen päivässä. Tämä on sen tapahtuman muistojuhla, jossa kolme kuningasta saapui itäisiltä mailta.

He lahjoittivat lapselle kultaa ajattelun uhrina, suitsuketta tunne-elämän uhrina ja mirhaa tahdon uhrina. Tämä sana uhri on meidän aikanamme hieman hankala. Siinä ei ole mitään uhrautumista, vaan se on jotain hyvin kaunista, vapaata ja tietoista. Monet uskonnolliset sanat ovat kärsineet ylimääräisestä sentimentaalisuudesta. Uhri merkitsee varsinaisesti tarjota. Se merkitsee, että olen herännyt tietoisuuteen siitä, että voin osallistua johonkin korkeampaan, johonkin mikä rakentaa tulevaisuutta meidän ihmisten ja henkisen maailman yhteistyönä. Vapaasti.

Kolme_kuningasta_joulukortti.jpg

Uuteen alkuun

On hyvä tietää, että sekä Luukkaan että Matteuksen joulunlapsien historialliset syntymäpäivät olivat hieman eri aikaan. Luukkaan vähän aikaisemmin syksyllä, Matteuksen vähän myähemmin talvella, ja luonnollisesti myös eri vuosina.

Nämä muistojuhlat on sitten henkisen opastuksen avulla siirretty kohtiin, jossa ne parhaiten vastaavat vuoden elämänvoimien kiertoa, eli antavat eetterimaailmalle uutta voimaa juuri oikeissa kohdissa.

Luukkaan lapsi herättää tunnevoimia syvällä sisimmässämme. Sitä seuraavien pyhien päivien aikana elämänmaailma käy läpi kaikki neljä luonnonkuntaa ja yhdeksän enkelikuntaa, mikä yhdessä tekee juuri kolmetoista. Ja toiselta suunnalta katsottuna kolmetoista on juuri Kristus ja apostolit, tai Kristus ja kaksitoista Eläinradan henkistä voimaa.

Uudesta vuodesta alkaa Matteuksen Jeesus-lapsen aika, ja loppiaisena me kohoamme tämän kuningaslapsen yhteyteen, joka antaa voimansa koko tulevalle vuodelle. Luukkaan joulu on kosmishenkinen syventyminen, Matteuksen joulu taas tiivistyy siihen, miten nämä voimat voivat elää ihmisessä ja viedä kehitystä eteenpäin.

Kolmen kuninkaan lahjat merkitsevät siis sitä, että ihmissielun kolme voimaa tahtoo kuunnella uutta henkistä opastusta, sitä miten Kristuksen meille antamat lahjat liittyvät maalliseen viisauteen ja tietoisuuteen. Luukkaan paimenet ja Matteuksen kuninkaat elävät molemmat sieluissamme.

Korkeampi minä

Matteuksen kuninkaat kertovat meille myös ihmisen korkeamman minän synnystä. Jeesuksen aikana ihmisminä oli vaikeassa tilanteessa henkisen ja maallisen maailman välillä. Minuuden maallinen puoli esti ihmistä näkemästä kumpaakaan maailmaa selvästi ja vapaasti. Kristuksen teon myötä ihmisminä jakaantui kahteen osaa, maalliseen ja korkeapaan. Minuuden maallista puolta voimme kuvata tietoisuudeksi ja korkeampaa puolta omaksitunnoksi.

Varsinainen minuuskokemus vapautui "kiinteästä" minästä ja se toimii nyt dynaamisena voimana näiden kahden, maallisemman ja henkisemmän välillä. Kristuksen henkinen nimi, Minä olen -voima on se, joka pitää ihmiskunnalle tämän alemman ja korkeamman minuuden välisen yhteyden vapaana.

Jotta tämän "Minä olen" -nimen voi ymmärtää oikein, se on lausuttava hyvin avarasti, valoisasti ja hartaasti. On hyvä kokeilla, miten henkinen Minä olen eroaa maallisesti. Kun lausut "minä olen" maallisesti ja voimaa käyttäen tai painokkaasti, se ei ole tämä Kristus- minä olen. Ja nyt kun lausut sanat uudelleen valoisasti ja laajasti, voit huomata, miten tämä "minä olen" ei ole kiinnittynyt materiaan vaan se loistaa ja soi vapaana.

Tämä vapaa ja mihinkään kiinnittymätön Minä olen meissä on se voima, joka antaa mahdollisuuden nykyaikaiseen viisauteen. Viisauden uusi henkinen muoto on sitä, että me omasta minä olen -kokemuksestamme käsin voimme vapaasti katsoa kumpaankin maailmaan, maalliseen kaikkine ongelmineen, ja henkiseen omantunnon maailmaan.

On tärkeää ymmärtää, että meidän on katsottava kumpaankin suuntaan vapaasti. Meidän ei tarvitse taistella pahaa vastaan, kuten Vuorisaarnakin ilmoittaa. Ei meidän tarvitse pyrkiä myöskään erityisen "hyviin" tekoihin, koska siinä me helposti kadotamme sisäisen tasapainomme. Tästä vapauden ja rakkauden tilasta me voimme etsiä ja luoda omia rakkauden tekojamme. Niitä, jotka ovat oikeita ja hyviä juuri nyt.

Rakkaudella
Matti

Kuva: Anitalta ja Karilta saatu joulukortti.

1 kommentti . Avainsanat: loppiainen, kolme kuningasta, Luukas, Matteus, lapsi, evankeliumi, Kristus, uhri, tietoisuus, alempi minä, korkeampi minä

Käärme-energiaa

Keskiviikko 23.5.2012 klo 23:13 - Matti Kuusela

Maapallo kaikkine olentoinen muodostaa hyvin täyden kokonaisuuden. Harvoin tulee ajatelleeksi, että maan eläinkunta heijastaa ihmiskunnan ominaisuuksia. Vaikka samaa pätee myös kasvi- ja eläinkuntaan.

Niin kauan kuin ihmiskunnalla on tiettyjä ominaisuuksia, niin kauanperisynti_200.jpg on myös eläimiä, jotka kantavat näitä samoja voimia. Laiskiainen on yksi hyvä esimerkki siitä. Niin kauan kuin ihmisten piirissä esiintyy laiskuutta, on myös laiskiaisia. Suuri ero ihmisten ja eläinten välillä tässä on se, että jokainen eläin kantaa edustamaansa voimaa itseoikeutetulla ylevyydellä, riippumatta siitä, pidetäänkö samaa asiaa ihmisellä hyvänä vai huonona.

Tähän ilmiöön, että eläimillä ja kasveille myös ihmisten harmilliset ja sairauksina ilmenevät ominaisuudet ovat täysin tasapainoisesti omalla kohdallaan, perustuu se, että me voimme saada kasveilta ja eläimiltä lääkkeitä, jotka asettavat noita ihmisessä pois tasapainosta suistuneita energioita jälleen paikoilleen.

 

Käärmeet ja valhe

Käärmeet ovat loistelias esimerkki siitä, miten ihmiskunnan huonona pidetty ominaisuus esiintyy varsin loisteliaana ja näyttävänä, vaikka usein pelottavana ja jopa vaarallisena eläinkunnassa. Käärmeet ovat valheen edustajia, kertoo Hampurin eläintarhan käärmeiden hoitajahenki Salmissra Flensburger Hefte -julkaisussa 105.

Salmissra kertoo, että se, miten kaikki myrkylliset käärmeet eivät ilmoita myrkyllisyydestään ulkonäöllään, johtuu juuri siitä, että ne ovat olentoja, joille valhe on ominaista.

Käärmeille itselleen oleminen valheen ilmentymänä on kaunista, ja sen vetovoiman kokevat myös monet ihmiset. Pahalla on myös lusiferinen, kauneutta ilmentävä puolensa. Se aiheuttaa ihmiselle monesti hankaluutta päättää mielessään, ovatko käärmeet lopultakin pahoja, vai ovatko ne kauniita.

Juuri tällä kohden käärmeen tietoisuus pääsee vaikuttamaan ihmiseen, kun ihminen ei oikein tiedä olisiko hänen kauhistuttava vai ihastuttava. Silloin syntyy tietoisuudessa halkeama, josta käärme - energiana - pääsee läpi. Käärme pääsee luikertamaan kaikkialle, missä näitä tietoisuuden repeämiä ilmenee.

Käärmeet ovat sopusoinnussa kaikkien elementtien kanssa. Jotkut käärmeet osaavat jopa lentää ainakin lyhyitä matkoja, ja monet uivat, vaikkeivät aina mielellään. Myös aavikon hiekassa ne kokevat veden kaltaisen virtaavuuden. Aivan kylmässä ne eivät kuitenkaan tule toimeen, koska ne eivät ole vaihtolämpöisiä, vaan tarvitsevat lämpöä toimiakseen.

Elääkseen paha tarvitsee Kristuksen valoa, sanoo Salmissra. Vain silloin kun paha tulee valaistuksi, se on olemassa ja voi elää. Se on suuri salaisuus!

Salmissra jatkaa siitä, miten hyvyys on tahtonut pahuutta ja myös luonut sen. Sillä aurinko lämmittää käärmeitä ja mahdollistaa niiden elämän. Tämä on ihmisten tärkeää selvittää itselleen!

Sitten Salmissra selittää luomisesta niin vaativaa käärmeiden syntyyn liittyvää asiaa, että en sitä vielä kyllä aivan tajua. Mutta ei se mitään. Kirjoitan sen tähän kuitenkin, ja eiköhän se selviä. Käärmeet sisällyttävät kuitenkin niin suuria olemassaolon salaisuuksia, joita olemme pitäneet pimennossa, että eiköhän ole jo aika selvitellä niitä.

 

Uhrista ja sen hyväksymisestä

Ensimmäinen käärme on luikertanut tilan maailman kautta sen johdosta, että alkuperäisesti hyvät olennot ovat uhranneet toisia alkuperin hyviä olentoja, mutta nämä toiset hyvät olennot eivät tunnustaneet tätä uhria. Näin syntyi tästä hyvästä olennosta ensimmäinen käärme.

Siihen tietenkin liittyi surua, mutta nyt käärmeet ovat surun ulottumattomissa. Käärmeen on mahdotonta olla surullinen.

Käärmeet ja niiden munat ovat ikivanhoja ja ne ovat peräisin jo maapallon ensimmäisesti inkarnaatiosta, Saturnus-tilasta, jossa munamuodolla oli tärkeä kehitystehtävä. Lintujen muniminen on paljon uudempaa perua.

Valheen syntymisen ymmärtäminen on vaikeaa myös siksi, että valhe on syntynyt jo aikana, jolloin mitään puhetta ei ollut, sanoja tosin jo oli.

Kuitenkin ensimmäisen uhrin kieltämisen kautta, mistä jo puhuimme, syntyi maailmaan ensimmäinen Ei (mikä hauskasti on saksan sana "muna"), syntyi maailmankaikkeuteen jotain täysin uutta, sellaista mikä mahdollisti aivan uudenlaisen ja dynaamisen kehityksen. Mutta samalla syntyi todellisuuteen myös kuilu, jonka avulla kosmokseen pääsi virtaamaan voimia, jotka saavat aikaan hajoamisen. - Saksaksi tässä on verbi "vermodern", jonka voisi ymmärtää myös ei-äiti.

Ja siitä syntyy liikkeen hidastus, josta taas syntyy lämpöä, ja sitä että kaikki tulee aivan uudeksi, toisenlaiseksi, erilaiseksi.

 

Tuoksut ja maut

Kaksihaaraisella kielellään käärmeet maistavat tuoksuja, mikä liittää ne hyvin syvään todellisuudentasoon.

Käärmeiden silmät ovat aina avoinna, sillä paha ei koskaan nuku ja ne ovat sopeutuneet erityyppisiin valheisiin. Käärmeet, jotka kykenevät näkemään vain värieroja, luovat yhdessä tunnealueen valheiden kanssa.

Käärmeet, joiden silmät havaitsevat kaiken, luovat tavallisten maailmassa olevien valheiden mukana, kuten poliittisten ja yhteisöllisten valheiden, jotka koskevat kaikkia ihmisiä.

Ja käärmeet, jotka kykenevät näkemään vain mustavalkoisesti, luovat älyllisten valheiden myötä. Se on siis käytännössä samaa kuin mustavalkoinen ajattelu, jolle jokin asia voi olla vain joko oiken tai väärin, mutta joka ei kykene näkemään niiden sävyeroja.

Käärmeistä olisi vielä paljon kerrottavaa, mutta otetaan tähän vielä yksi syvästi merkittävä asia, joka liittyy syntiinlankeemukseen ja käärmeen osuuteen siinä.

Tiedämme, miten kirkon piirissä ennen vanhaan syyllistettiin naista siitä, että hän lankesi käärmeen viettelykseen, mutta asiahan on niin, että käärme energeettisesti vastaa miehen sukupuolielintä. Nainen vieteltiin, mutta mies (tai miehinen sukupuolivoima) oli se, joka vietteli.

Rakkaudella
Matti

 

4 kommenttia . Avainsanat: käärmeet, pahuus, pahan synty, uhri, kehitys, valhe, politiikka, Kristus