Matin blogi

Uuden vuoden vahvistuminen

Tiistai 31.12.2013 klo 10:48 - Matti Kuusela

Hei ystävät, vuosi on vaihtumassa ja tänään uudenvuoden aattona pyhien päivien ketjussa kuljemme kohti yhteyttä muodonhenkiin. Tämä enkelikunta on se, josta Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa puhutaan "jumalina" ja Jahve on yksi heistä. Kun me puhumme "jumalasta", niin useimmiten tarkoitamme juuri tätä hengenkuntaa, vaikka heidän yläpuolellaan on vielä runsaasti vanhempia enkelikuntia, tai jumalkuntia.

Oleellista on, että juuri tämän jumalkunnan toimesta syntyi nykyinen ihminen. Toki ihmisolemus oli kosmisessa mielessä olemassa jo aikaisemmin, mutta juuri nämä muodonhenget tai elämänhenget olivat se jumalkunta, joka otti tehtäväkseen meditoida alkuperäisestä kosmisesta, laajasta ja vielä muotoutumattomasta ihmisolemuksesta sen selkeän "ihmisen", jollaiseksi me nyt ihmisen ja itsemme tässä fyysisessä olomuodossa koemme.

Koko ihminen

Toissapäivänä olivat esillä voimakkaat yhteisyyden tunteet. Yöllä kirjoitin siitä suuren inspiraation vallassa, mutta kun blogi piti tallentaa, se hävisi saman tien. Näin on käynyt ennenkin silloin kun olen päässyt todella syvälliseen kosketukseen, ja joka kerta on käynyt niin, että uudelleen en ole kyennyt kirjoittamaan enää yhtä hyvin.

Näin pari päivää myöhemmin muistan, miten hienosti siinä kirjoittaessani oivalsin Paratiisista karkoittamisen yhteyden ihmisen vapauteen ja elämän ongelmiin, jotka kulkevat käsi kädessä. Eivät ikuisesti, siitä ei ole kymys, vaan siitä, että yksilöllinen vapaus on niin suuri asia, että sen seuraukset energiatasoilla tekevät joskus kipeää. Se taas johtuu siitä, että meille on annettu vapaus kosmisessa mielessä ennenaikaisesti. Jokainen voi ymmärtää, että me emme varsinaisesti ole vielä kypsiä vapauteen omasta voimastamme tai viisaudestamme käsin. Siksi me tavallaan olemme suostuneet siihen, että opettelemme viisautta kantapään kautta, ja joskus kärsimme myös sen seurauksista, aivan niin kuin toisina hetkinä niistä voimme iloita.

Tähän liittyy yhteisöllisyyden kannalta se suuri asia, että meidän korkeammalla minällämme on mahdollisuus ottaa tasoitettavakseen sellaisia meidän vapautemme ja myös törmäilyjemme seurauksia, jotka eivät ahtaasti kuulu omaan karmaamme. Tällaisen antaumuksellisuuden kautta tulevilla sairauksilla tai muilla hankaluuksilla on aivan oma sisäinen ... ja miten sen osaisinkaan sanoa, armonsa.

Kun me tänään liitymme voimakkaasti elämänhenkiin, niin tämä on aivan erityinen parantumisen päivä. Henkiset, sielullisen ja keholliset voimat etsivät tänään vahvasti uutta yhteyttä ja uutta kokonaisuutta, niin omaan henkiseen olemukseen kuin koko ihmiskunnan ja maan kokonaisuuteen.

Yksilöllisyydestä suurempaan tehtävään

Olemme siis kulkeneet yksilöllisyyden enkelipäivästä arkkienkeleiden kantamaan yhteisöllisyyden päivään ja eilen suurenkeleiden päivään, joka on vahvistanut meidän yhteyttämme ajan suurempiin tehtäviin, sillä tavoin kuin se kullekin on mahdollista.

Tänään uudenvuodenaattona astumme korkeammalle alueelle, jossa oma olemuksemme liittyy meidän planetaariseen tehtäväämme, tai toisella tavalla sanottuna ihmiskuntaan, luontoon, Äiti maahan ja hyvin syvällisesti Kristukseen.

Yksi Kristuksen ymmärtämisen vaikeuksia on siinä, että hän kosmisena olentona on niin tavattoman paljon. Kun me sanomme hänestä jotain, se useinkin kuulostaa kovin lapselliselta ja riittämättömältä, koska jokin syvällisempi puoli meissä aavistaa hänestä niin paljon sellaista, mitä me emme kykene sanoillamme ilmaisemaan. Mutta se ei tarkoita, että Kristuksessa itsessään olisi jotain lapsellista tai heikkoa, se on vain meidän kokemuksemme omasta vielä vajavaisesta ymmärryksestämme.

Juuri tänään, kun portit ovat avoimia Kristukselle niin läheisille elämänhengille, auringon luojajumalille, tahdon muistuttaa ja rohkaista, että me saamme ajatella Kristusta sinä valtavana, ihmistä äärettömän paljon suurempana olentona, kuten hän on. 

Tämä on siis päivä, jolloin korkeampi henkinen tehtävämme, voi sanoa että itse kunkin planetaarinen tehtävä, voi avautua ja soida aina fyysiseen rakenteeseemme ja geeneihin saakka.

Uudenvuoden lupaukset ovat tästä suuresta tapahtumasta ja suuresta mahdollisuudesta ikävä väärinkäsitys, joka on omiaan peittämään sen, mitä henkisesti nyt tapahtuu. Nyt meidän ei kannata ajatella niinkään jotain lupauksia, vaan avata sisämpämme kuuntelemaan sitä korkeampaa kutsua ja korkeampaa voimaa, joka tänään virtaa meille.

Tiivistyypä se sitten ajattelun tavoittamaksi tiedoksi tai ei, riippuu kunkin omasta tilanteesta. Mutta joka tapauksessa tuo prosessi tapahtuu jokaiselle, ja jos siihen saa sisäisen yhteyden, se voi olla suuri apu. Ja silloinkin, vaikka ei kokisi mitään sen kummampaa, voi luottavaisesti tietää, että asiat kulkevat tänään eteenpäin.

Uudenvuoden tinat

Joskus kauan sitten ihminen on ollut niin vahvassa yhteydessä luonnonvoimiin ja kosmisiin voimiin, että näiden uudistavien voimien havaitsemiseksi on kehitetty erilaisia menetelmiä, kuten tinanvalanta, joka on nyt kovasti vanhentunut. Nyt me koemme suoraan sisäisesti, jos koemme, sen mitä uudistavina henkisinä voimina vaikutta. 

Raketit taas ovat kuva siitä, miten me yhteyden avautuessa elämänhenkiin avaudumme samalla myös tähtimaailmalle. Lapsille nämä satuisat kuvat maailmassa näyteltyinä tapahtumina ovat hyväksi, ja voivat ne vahvistaa meidän aikuistenkin sielunvoimia, josa suhtaudumme niihin riittävän sadunomaisesti. Aikuinen todellisuus on kuitenkin sisäinen - ja energeettinen. Tämä on suuri vahvistumisen päivä.

6 kommenttia . Avainsanat: uusi vuosi, elämänhenget, enkelit, jumalat, yksilöllisyys, uudenvuoden lupaukset

Uusi vuosi

Lauantai 1.1.2011 klo 16:01 - Matti Kuusela

Iloista ja vahvaa Uutta Vuotta vielä kaikille. Vuoden viimeinen viikko meni, ei niinkään lepäillessä, vaan paremminkin jossain syvässä hiljaisuudessa, jossa koko ajan tuntui syvää muuntumista. Jännittävää nähdä mitä tästä uudesta vuodesta tulee.

Joka tapauksessa nyt uuden vuoden ensimmäisenä päivänä energiat ovat selvästi muuttuneet. Tuntuu valoisalta ja selkeältä ja energiseltä. Tästä voi tulla hyvä eteenpäin kulkemisen vuosi.

Vuoden 2011 viimeiset kaksi ykköstä ovat voimakkaat portinpylväät, joiden välistä kuljetaan ylväästi ja voimakkaasti.

Luvut ovat sikäsi ihmeellisiä asioita, että myös ihmisten valitsemat luvut vaikuttavat siinä missä luonnon tai maailmankaikkeuden itsensäkin luomat. Luvun ovat henkisen todellisuuden rakenneosia.

 

Wienin uudenvuodenkonsertti

Wienin uudenvuodenkonserttia kuunnellessa ajattelin, miten tuo konsertti Euroopan ydinalueilla on täydellisesti kotonaan Wienissä, aivan niin kuin suomalaiset osaavat lausua Kalevalaa.

Uudenvuodenkonsertin kuuntelu tuo hyviä voimia koko tulevaan vuoteen.

 

Jouluaika jatkuu edelleen

Jouluaika jatkuu vielä loppiaiseen saakka. Loppiainen on varsinaisesti kolmen kuninkaan päivä. Jouluajan alku on Luukkaan evankeliumin ja Jeesus-lapsen syntymisen juhla. Loppiainen on Matteuksen evankeliumin Jeesusl-lapsen syntymän juhla. Se on aikuisuuden, tiedon ja viisauden kumartaminen antaminen kosmisesta maailmasta maan päälle syntyneen Jeesus-lapsen uudistettavaksi.

Luukkaan evankeliumin alkujoulu on meille se luontaisen ja lapsenomaisen tunteen joulujuhla, joka toteutuu meissä nelposti ja luonnonomaisesti. Loppiainen on jouluna vaativampi. Se merkitsee meidän tietoisemman henkisyytemme joulua, sitä miten me uhraamme kuninkuuden eli parhaat itsessämme kehittämämme kyvyt maailmankaikkeuden ja ihmisyyden korkeampaa käyttöön.

Vielä loppiaiseen eli ensi torstaihin saakka on hyvä ottaa rauhallisesti, jos se vain suinkin on mahdollista. Maan on edelleen avoinna kosmisille voimille. Nyt on hyvä vain antaa henkisten päivitysten tapahtua koko olemuksessa, aivan fyysiseen kehoon saakka. Jokainen päivä tänä aikana vastaa alkavan vuoden yhtä kuukautta.

 

Suomen Joutsenen Deneb

Tähti johon tänä uudenvuoden ja jouluaikana on hyvä avautua on Deneb. Deneb ón Joutsen tähtikuvion kirkkain tähti. Aivan hyvin voimme sanoa, että Suomen Joutsenen. Tämä joutsen, joka liitää korkealla talvisella taivaalla, on selkeästi yksi meille suomalaisten johtotähtiä.

Deneb on korkea tähtivoima, joka valtavasta ja läsnäolevasta viisaudestaan huolimatta tulee lähelle jokaista ihmistä, joka siihen on yhteydessä. Anna Denebin uudistaa itseäsi sisäisesti, anna sen kertoa itsellesi omasta henkisyydestäsi ja sen syvemmistä piirteistä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: 1911, uusi vuosi, Suomen joutsen, Deneb