Matin blogi

Suomen varjon rakastaminen - sikainfluenssa

Sunnuntai 6.2.2011 klo 19:21 - Matti Kuusela

Hei Ystävät, viime päivinä kun perehtynyt yhä enemmän sikainfluenssatragediaan, olen myös tajunnut paljon voimakkaammin kuin koskaan aikaisemmin, miten meidän monet masennuksemme ja huonovointisuutemme eivät välttämättä johdu ollenkaan yksilöllisistä tekijöistä, vaan niistä yhteisistä energioista, joita usein nimitetään kollektiivienergioiksi.

Ja nämä kollektiivienergiat esimerkiksi sikainfluenssarokotteiden yhteydessä ovat hämmästyttävän huonot. On vaikeampaa sanoa, onko alkusyynä enemmän lääketehtaitten ahneus kuin omien virkamiestemme henkinen voimattomuus, missään nimessä vika ei ole mediassa. Ilman median tukea asiat eivät muuttuisi.

Hyvin yleisellä tasolla olevana tarinana sikainfluessakertomus on mielestäni seuraavanlainen.

- Lääketehtäilla on suuret rokotevarastot, joita on helppo modifioida kulloisenkin tarpeen mukaan.

- GlaxoSmithKline lääkejätti rahoittaa Suomen rokotteista vastaavaa Terveyden ja Hyvinvoinnin laitosta miljoonilla euroilla.

- Suomi osti testaamattomia rokotteita (kiireessä?) koko kansalle muutaman jossain Karibian alueella sattuneet sairaustapauksen tai jonkin kuolemantapauksen johdosta, jolla ei välttämättä ollut suoraa yhteyttä sikainfluenssaan.

- WHO:n pandemiajulistus tuli vasta myöhemmin, ja sekin sen takia, että sen määritelmää tai ehtoja oli kevennetty aikaisemmasta.

- WHO suositteli, että lapsille ei käytetä tehostettuja rokotteita tai jotain lapsille, mutta koska Suomi oli jo ostanut rokotteet, meillä ei tätä suositusta otettu huomioon.

- Rokotteet sisältävät ilmeisesti ainetta, jota epäillään syylliseksi Yhdysvaltain sotilaiden Irak-syndroomaan...

Okei, en ehdi nyt merkitä enkä tarkistaa lähteitä, mutta tuo on suurin piirtein listan alku, ja samanlaista jatkuu. Yksi viimeisistä piirteistä on, että koko juttua selvittämään on asetettu toimikunta, jossa on valtava määrä Suomen kaikkein korkeimpia asiantuntijoita ja viranomaisia, joista monet ovat ennalta julistaneet, että kaikki on hyvin. Minusta tuo näyttää enemmän keskinäiseltä turvaverkolta.

No, mitä sitten. Meillä Suomessa on "aina" annettu ymmärtää, että kansalaisten ei tule sekaantua viranomaisten ja päättäjien asioihin, vaan että heille pitää antaa "työrauha".

Työrauha on mukava sana, ja se luultavasti toimisikin silloin, jos hallinto koostuisi asiantuntijoista, jotka todella saavat tehdä työnsä rauhassa. Tällaista rauhaa tosin ei ole eikä liene ollut pitkään aikaan, niin kuin voi vain arvailla Suomen korkeimpien poliitikkojen monista syyteharkinnoista.

Ennen vanhaan kirkoissa rukoiltiin päättäjien puolesta. En koskaan oikein ymmärtänyt, että miksi, eikö heillä muutenkin ole jo valtaa ja luultavasti rahaakiin tarpeeksi?

Nyt alan ymmärtää. Vastuu on meidän kaikkien. Juuri tuo Vastuu on se maaginen sana, jonka olen nyt kokenut ainoaksi yhteiskunnallis-henkiseksi ratkaisuksi.

Henkisyys ja yhteiskunta ovat olleet kauan erillään, mutta nyt olemme tulossa aikaan, jolloin niiden on vältättämättä kohdattava toisensa. Muuten vastuunkantajat joutuvat työskentelemään energeettisissä olosuhteissa, jotka ovat yksinkertaisesti liian vaativia. Nyt he joutuvat puolustautumaan kansaa vastaan, vaikka heidän pitäisi olla kansan puolella, kansalaisten edun ajajia.

Siis, aina kun kohtaat jotain, mikä mielestäsi ei ole oikein tai on epäilyttävää, ajattele sitä ja tunne sen energiat, perinpohjat. Se tosin on ainakin aluksi epämiellyttävää ja jopa joskus pelottavaa, mutta ole rohkea ja tunne silti. Kun itse olet valo, rakkaus ja hyväksyntä itsessäsi, olet turvassa, ja samalla autat tuota energia puhdistumaan ja valaistumaan.

Voimme kutsua tuota puhdistettavaa energiaa yhteiskunnalliseksi varjoksi. Myös jokaisella yksilöllä on sellainen, ja kun ne kohtaavat, ihmisen on erittäin vaativaa tehdä yksilöllisesti oikeita ja totuudellisia päätöksiä.

Siksi me tarvitsemme rukousta tai meditaatiota, varjojen puhdistamiseksi ja päättäjien tueksi. Ei meidän siis oikeastaan tarvitse rukoilla ensisijaisesti heidän puolestaan, vaan tueksi ja puhdistukseksi.

Siihen voi liittää luovan ajattelun siitä, miten itse itse kokee kyseisen alueen oikeaksi. Se on luovaa ajettelua, jota Steiner kutsui moraaliseksi mielikuvitukseksi, ja jonka merkitystä ei vielä oikein ole ymmärretty.

Yksinkertaisesti se käsittääkseni tarkoittaa sitä, että luon ajatuskuvan (jota tukee enkeli) ja liitän siihen vastaavan tunteen (jota tukee arkkienkeli) ja siihen vapaan tahdon (jota tukee suurenkeli). Luon siis itsessäni yhdessä enkeleiden kanssa tunteen ja tahdon täyttämän ajatuskuvan.

Sen yksi salaisuus on siinä, että en yritä mitenkään pakottaa tuota kuvaa todellisuudeksi, koska silloin liitän siihe persoonallista elementtiä, joka estää enkeleiden osallistumista. Luon siis tuon ajatuksen, tunteen ja itsessäni pysyvän tahdon kokonaisuuden vain mahdollisimman kauniiksi ja puhtaaksi. Silloin voin olla ankkurina enkeliolennoille, jotka tahtovat työskennellä kanssani, tai minun kauttani koko kansan hyväksi.

Kun rakastan puhtaasti mitä tahansa ongelmaa tai ikävää asiaakin kokien, minun ei tarvitse pelätä vahvistavani sen pahaa puolta tai varjoa niin kauan en yritä ikäänkuin syytää rakkautta tuolle asialle, kun itse koen hyvän itsessäni, rakkaus myös säteilee silloin minusta hyvää rakentaen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rakkauden voima, varjo, moraalinen mielikuvitus, luova tahto