Matin blogi

Jeesus Maan sydämessä

Keskiviikko 30.1.2013 klo 23:41 - Matti Kuusela

Kerroimme viimeksi siitä, miten Maria Magdaleena voidellessaan Jeesuksen jalat ja pään valmisti häntä paitsi omaan hautaansa, myös Maan hautaan, Maan sydämeen, suuren Äidin luo tehtävään matkaan. Tuo Äidin kultainen valtakunta maan sydämessä on myös se kuulu valtakunta, jota idässä nimitetään Shamballaksi.

 

Matka Äidin luo

Laskeutuminen maaäidin luo oli monella tapaa välttämättömyys tuona aikana, jolloin ihmiskunnan elämänvoimat alkoivat olla lopullaan. Yksi näistä suurista asioista oli ylösnousemuskehon elvyttäminen. Tällä matkalle Äidin luon Jeesus lähti heti kuoltuaan ristillä. Ja jatkamme nyt Estelle Isaacsonin kertomuksen mukaan:

Näin Pyhän Äidin auringonkaltaisena maan keskustassa. Hänen päänsä oli kruunattu koristeella, joka oli kuin aurinko. Hän loisti lämmintä, kultaista valoa.

Lukemattomat olennot, joita tuskin pystyn kuvailemaan, reunustivat hänen luokseen johtavaa tietä. He olivat kaikki kokoontuneet tervehtimään Kristusta hänen voitokkaasti saapuessaan Shamballaan. Myös he säteilivät kultaista valoa.

Näin Kristuksen laskeutuvan heidän keskuuteensa heidän laulauessaan taivaallisin äänin, jotka kaikuvat koko maan läpi. Tämä tapahtui heti Kristus Jeesuksen kuoltua ristillä.

Tunsin miten tämä oli kaikkien aikojen tärkein hetki. Koskaan aikaisemmin ei Kristus ollut kulkenut langenneen maan sisuksiin tervehtimään Äitiä! Saatoin tuskin uskoa, miten voitelemalla Hänet Magdaleena - ihmisolento - oli valmistanut häntä tähän hetkeen!

Tultuaan Äidin luo tämä kohotti hänen ylleen hänen ylösnousemuskehonsa. Tietenkin näin sen symbolisella tavalla. Hänestä virtaava valo oli hämmästyttävän loistavaa! Maan keskuksessa hän muuttui kuin loistavaksi tähdeksi. Hänen valonsa syöksyi maan päällä olevista porttikohdista ulos kosmokseen.

Tällaisia maan keskukseen, Shamballaan, johtavia portteja on lukuisia. Paikat, joista Kristuksen ylösnousemuskehon tähti loisti läpi maan pinnan, on tullut hyvin pyhiä. Ne ovat paikkoja, joissa Neitsyt Maria on ilmestynyt.

 

Ylösnousemuskeho

Myös Judit von Halle - ja luonnollisesti Rudolf Steiner - puhuu useissa kirjoissaan tästä ylösnousemuskehosta. Ylösnousemuskeho on ihmisen henkinen tai henkistynyt fyysinen keho, tavallaan fyysisen kehon muotoprinsiippi ilman sitä täyttävää ainetta.

Ihmisen fyysisen kehon henkinen alkumuoto, jota Paavali kutsui vanhaksi Aatamiksi, oli menettänyt aikojen kuluessa menettänyt voimansa ja se oli jo pahasti rappeutunut. Laskautuessaan Äidin luo Kristus elvytti Äidin säilyttämän mallin tästä ikikehosta ja aktivoi sen jokaista ihmistä varten, niin että tämä uusi Aatami on jokaisen ihmisen saavutettavissa.

Kun Kristus ilmesty pääsiäisaamuna Magdaleenalle, hän oli juuri tässä henkistyneessä fyysisessä kehossaan, joka hänen taivaaseen astumiseensa saakka oli täällä maanvoimien piirissä ja hyvin helposti henkisesti kehittyneiden ihmisten havaittavissa.

Nyt kun pääsiäinen on taas lähestymässä, voimme muistella sitä, miten juuri Magdaleena oli ensimmäinen ihminen, joka näki Kristuksen tässä ylösnousemuskehossaan. Ja hän oli myös se ensimmäinen ihminen, joka sai Kristukselta käskyn mennä ja kertoa veljille, että Minä olen ylösnoussut.

 

Minuus ja fyysinen keho

Kuten aina Kristuksen lausuessa Uudessa testamentissa sanan Minä, hän tarkoittaa sillä paitsi itseään myös jokaisen ihmisen minuutta.

Minuus ja fyysinen keho on läheisessä suhteessa toisiinsa. Kun ihmisen fyysisen kehon perusmalli korjaantui Äidin ja Kristuksen toimesta, samalla syntyi myös ihmisen korkeamman minän syntymisen mahdollisuus, ihmisminän ylösnousemus. Yksilölliset ihmisminuudet astuivat perheen, suvun, heimojen ja kansojen piiristä omaan todellisuuteensa, jonka Kristus heille antoi - ja joka varsinaisesti tapahtui helluntaina.

Kun Jeesus siis sanoo Magdaleenalle, että minä olen ylösnoussut, hän tarkoittaa sitä hengen voittoa aineellisuudesta, jossa hänestä on nyt tullut jokaisen ihmisen veli - uskonnoista ja opeista riippumatta.

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jeesus, Kristus, maan sydän, ylösnousemuskeho, Shamballa, minä, minuus, Estelle, Isaacson, Äiti, Maria, Magdaleena

Mantelipuu - Kristuksen puu

Keskiviikko 16.5.2012 klo 18:03 - Matti Kuusela

Tiedänhän minä, ettei mantelipuita kasva Suomessa. Mutta siitämandelbaum-blueten_22677.jpg onkin jo pitkä aika, kun puista viimeksi kirjoitin. Mantelipuu on Kristus-puu, niin kerrotaan Flensburger Heften luonnonhenkikirjassa nro 9. Ja kertojana on suuri puunhenki Theabrox. Ellet ole koskaan aikaisemmin lukenut näitä puukirjoituksia, niin tiedoksi, että kaikella maailmassa on tietoisuus. Ei ole mitään sellaista, jossa jokin tietoisuus ei olisi kehittymässä. Ja tämä maailma on rakentunut niin, että se, millä on tietoisuus, voi myös puhua yhteistä kieltä kaikkien muiden kanssa.

Tietenkin on selvää, että useimmilla meillä ihmisillä yhteys tuohon sisäiseen kieleen on katkennut, mutta silti se olemassa meillä jokaisella. Jos vain kykenemme rentoutumaan riittävästi ja laskemaan erillisyytemme suojamuureja, voimme keskustella kaiken kanssa. Todellakin kaiken, puiden ja pensaiden, lintujen ja hyönteisten, jopa esineiden kanssa. Niilläkin on mukana tietoisuus, joka niissä kehittyy.

Mantelipuu

Mutta mennään takaisin mantelipuuhun, ja nyt jatkaa yksittäisen mantelipuun henki, joka nimittää itseään Hannaksi. - Olen ymmärtänyt niin, että nämä henkiset olennot esittäytyvät sellaisille nimillä, jotka muistuttavat heidän todellista nimeään mahdollisimman hyvin, mutta ovat ihmisten tajuttavissa.

Mantelipuu on vanha kulttuurikasvi, joka antaakseen ihmisille mahdollisuuden tavoittaa hedelmiään, ei kasva kovin korkeaksi.

Mantelinkukkien kaunis roosa muistuttaa Kristuksen kärsimyksistä, kertoo Hanna. Tämä väri on yhteydessä Kristuisen vereen, joka virtasi ristillä, vaikka sen sävy onkin herkempi. Lisäksi siihen sekoittuu valon valkea laatu.

Näin Kristuksen veri on tehty valoisemmaksi. Se ei ole enää raskasta ja tummanpunaista, vaan maasta vapautettua ja taivaalle avautunutta. Se on mantelipuun ele.

 

Mantelipuun tuoksi

Kysymykseen mantelipuun kukkien tuoksusta Hanna vastaa lainaamalla ensin Steineria. Kun ihmiset onnistuvat luomaan omasta vapaasta tahdostaan rakkautta käytännössä koko tämän maanaikamme loppuun saakka, niin silloin maan seuraavassa inkarnaatiossa - jota nimitetään Jupiteriksi - tämä rakkaus tuoksuu maaperästä. Tämä rakkaus tuoksuu koko seuraavan maan inkarnaation luomistyöstä.

Tätä maan seuraavan inkarnaation rakkauden tuoksua ennakoi mantelinkukkien tuoksi, rakkauden tuoksu.

Tällä tavoin mantelipuu muistuttaa meitä ihmiskuntaa meidän suuresta tehtävästämme täyttää maa rakkaudella. - Vastaavasti maan edellisen inkarnaation aikainen ihmiskuntaa vastaava kehitystaso täytti maan sillä ihmeellisellä viisaudella, joka meille tulee vastaan kaikkialta luonnosta.

Hanna kertoo pitävänsä manteliöljyä kaikkein kallisarvoisimpana öljynä, joka etenkin marsipaanin muodossa nautittuna, yhdessä ruusun kanssa pääsee täysin oikeuksiinsa. - En oikein tunne, mitä marsipaanilla tarkoitetaan, mutta mahtavaa olisi, jos Suomesta voisi saada aitoa keskieurooppalaista marsipaania, jossa tämän mukaan on siis ainakin mantelia ja ilmeisesti ruusuöljyä!

 

Kova kuori

Mantelin kova kuori ilmentää sitä, miten aineellisuuden kovuus on ensin särjettävä, jotta voidaan päästä mantelin jalon sisäisen muodon yhteyteen. Tietyssä mielessä mantelin hedelmä on munanmuotoinen, millä on yhteytensä maan ensimmäisen inkarnaation alkuvoimiin, saturnusvoimiin.

Kristillisessä mytologiassa ja taiteessa manteli on ollut aina Kristuksen vertauskuva. Yhä uudelleen voimme nähdä taiteessa Kristuksen mantelinmuotoisen auran ympäröimänä. Ihmisen vihkitoimituksessa (tai jumalanpalveluksessa) voimme yliaistisesti kokea tuon muuntumisen alttarin äärellä olevan papin ympärillä. Minä - sanoo Hanna - ruumiillista jotain aivan alkuperäisen pyhää.

Katkeranmakuisista manteleista Hanna kertoo, miten Kristuksen olemuksessa ilmentyvät sekä makea että katkera manteli, hänen katkerassa kärsimystiessään ja toisaalta hänen kuninkaallisessa rakkaudentiessään.

Hanna jatkaa vielä manteliöljyn korkeasta parantavasta vaikutuksesta. Öljylläni on se vaikutus, koska Kristus on kulkenut kuoleman läpi ja siinä täydellisesti kirkastunut, koska Kristus on muuntanut aineellisen kehonsa täydellisesti ylösnousemuskehoksi. Silloin korkeampi terveys, henkinen terveys jää jäljelle.

 

Mantelin hedelmä

Hanna kertoo, miten mantelia syödessään ihminen ensin kokee sen hyvän maun, ja liittyy sitten mantelin edustamiin Kristus-voimiin - jotka vaikuttavat jokaiseen ihmiseen uskonnosta tai uskonnollisuudesta riippumatta.

Tämä kaikki on mahdollista, koska Kristuksen Golgatalla läpikäymien kolmen päivän aikana mantelipuu liittyi erityisellä tavalla Kristuksen ylösnousemusvoimiin. Ylösnoussut Kristus valaisi ja täytti koko maan, mutta mantelipuuhun hänellä oli vielä aivan erityinen pieni lisäyhteys Hannan mukaan.

Siksi mantelipuu on juuri Kristuksen kuva kaikkien puiden joukossa ja erityisen tervehdyttävä ihmisille.

Sisäisesti mantelia vastaa ihmisen tietoisuus omista korkeammista olemuspuolistaan, jotka liittyvät pyrkimykseen puhtauteen ja sisäiseen kuninkuuteen. Oikeastaan olen pääsiäishedelmä, sanoo Hanna.

Ja koska manteliin sisäistyy myös Kristuksen kulku maanmaailman läpi, on manteli myös ylösnousemushedelmä.

Hanna kehottaa ihailemaan mantelinkukkia pääsiäisaikaan, sillä silloin ihmisen on myös helpompi ymmärtää ylösnousemusta. Liittykää Kristuksen voimiin kohottaessanne fyysistä maailmaa sen hyvien puolien nauttimisen kautta. Silloin te kristillistätte fyysistä maailmaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kristus, manteli, mantelipuu, ylösnousemuskeho