Kysymyksiä mestareille 19.-26.5.2010


Henkimaailman mestareita kanavoinut Toni Ann Winninger
www.mastersofthespiritworld.com
19. - 26.5.2010
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine
 

Kysymys:
Mestarit, haluan löytää työpaikan, mihin tuntuu turvalliselta kuulua ja missä voin loistaa tutkien ja ilmaisten itseäni jossain, mikä tuo parannusta ja ymmärrystä ja samalla valaisee pimeässä olevia asioita. Haluan löytää iloa omasta luovuudestani pakahtumatta pelkoon siitä, että olen omillani. Pelkään häviäväni näkyvistä, olevani merkityksetön tai ylimielinen ja ei-rakastettava ja irrallaan muista. Tunnen kaikkea tätä tällä hetkellä. Pelkään, etten saavuta mitään ja sen tuloksena hukkaan elämäni ja häviän kaaokseen. Tunnen, etten ole kyennyt saavuttamaan mitään henkilökohtaisesti tai ammatillisesti. Kysymykseni kuuluu: miten ylitän nämä esteet itsessäni? Jotkut niistä tuntuvat hyvin vanhoilta malleilta muista elämistä. - Nina, Norja
 
Vastaus:
Kaipaat tunnustusta ja palkitsemista elämäsi työn tekemisestä. Tämä merkitsee, ettet ole tyytyväinen siihen, kuka olet, ja tarvitset rakkautta ulkopuoleltasi, koska et rakasta itseäsi. Jokainen ominaisuus mitä etsit itsellesi, on egoperustaisiin tekijöihin liittyvää tuomitsemista. Ne sanovat, ettet ole suurenmoinen tai riittävä sieluna ja sinut on hyväksyttävä ihmismaailmassa tunteaksesi eheyttä.
 
Miten mikään kuolemattoman sielun valitsema elämänkokemus voi olla koskaan merkityksetön? Olemassaoleminen on jonkin saavuttamista käyttäen aikomustasi, joten et voisi koskaan elää hetkeäkään, joka häviäisi muistista. Jokainen päivä jonka vietät maailmassa, saavuttaa tietämystä sinusta ja universumista.
 
Et halua ottaa aikaa tunteaksesi, mikä tuntuu oikealta sinusta, vaan haluat olla suojeltu, varjeltu ja opastettu "tekemään oikeita asioita" toisten mielipiteiden mukaan. Se mitä teet, on täysi ok, koska ei ole mitään oikeaa tai väärää. Pelkäät vastuuta tehdä omia päätöksiäsi. Tämä on valtava este ylitettäväksi ja se on vanha. Olet säännöllisesti valinnut, että sinua kontrolloivat lähelläsi olevien oikut. Se on tuntunut turvalliselta, koska jos muut tekisivät kaikki päätökset, sinä et voisi koskaan olla väärässä.
 
Löydä oma voimasi. Kunnioita sieluasi ja ota vastuu elämästäsi. Sinulla on valinnanvapaus tehdä sitä, mitä tahansa haluat kokea. Ala katsoa maailmaa katsomatta jonkun muun kautta.

 
Kysymys:
Mestarit, kuka oli se olento, jolla oli kultaiset kiharat hiukset ja vaaleansininen kaapu ja jonka näin kuunnellessani henkistä kanavointia? Se oli hyvin elävä. Olin aivan uppoutuneena opetukseen, kun käänsin pääni ylöspäin ja näin hänen seisovan katossa. Sydämeni jätti lyönnin väliin ja kun katsoin uudestaan, hän oli poissa. Mietin, onko hän henkioppaani. Minkä viestin hän toi tällä ilmestymisellä? En ole nähnyt häntä sen koommin. -Denise, Singapore
 
Vastaus:
Aina kun henkinen ihmisryhmä kokoontuu yhteen, heidän oppaansa ovat mukana. Silloin kun kommunikoidaan fyysisen ja ei-fyysisen ulottuvuuden välillä - kuten kanavoinnin aikana - se vetää yleisöä verhon kummaltakin puolelta. Sielu jonka huomasit, oli utelias etsijä, joka tuli tarkkailemaan tunnettua esitystä. Hän oli yhden osallistujan opas, muttei sinun. Sinun oppaasi olivat läsnä, mutta he eivät olleet niin mukana viestissä, että olisivat muodostaneet kiinteän massan energiaolemuksestaan - toisin sanoen, heitä ei voinut nähdä fyysisessä muodossa.
 
Jos tässä on jokin viesti, niin se on ehdottomasti, että et ole yksin ja että vuorovaikutuksesta ulottuvuuksien välillä on tulossa helpompaa ja helpompaa. Olet myös tulossa tietoiseksi puhtaan positiivisen energian ja ehdottoman rakkauden vetovoimasta. Vaikka olit hyvin uppoutuneena opetukseen, et voinut vastustaa tunnetta oppaasta katossa ja käännyit hänen energiansa puoleen. Et voinut ylläpitää häneen jatkuvaa yhteyttä intensiivisyyden vuoksi. Siksi sinun oli katsottava poispäin.
 
Muista nuo tuntemukset, joita tuli tuossa seurassa - ei ainoastaan näkyvän oppaan, vaan myös näkymättömien oppaiden. Avaa aistisi tuolle positiivisen energian imulle. Se antaa sinun lukea ihmisiä paremmin. Tarkoittavatko he, mitä sanovat? Onko heidän aikomuksensa taustalla jotain negatiivista? Laajentamalla aistejasi ei-fyysiseen ulottuvuuteen saat vahvemman yhteyden maailmankaikkeuteen ja erityisesti oppaisiisi.

 
Kysymys:
Mestarit, olen tilanteessa, mistä en osaa tulla ulos. Valmistuin hoitoalan ammattiin enkä näytä pystyvän pakottamaan itseäni sen soveltamiseen työssä. Tämä vaivaa minua, koska olen ollut työtön enkä ole tehnyt mitään fyysistä elämälläni kuukausiin. Olen luullakseni kasvanut tänä aikana tunteiltani ja henkisesti. Toivon palaavani kouluun tulevaisuudessa, mutta ennen sitä minulla ei ole tuloja, istun kaiket päivät kotona ja elän hyvin tyhjää elämää. Olen kadottamassa itsetuntoni ja itsekunnioitukseni, mutta kammoksun ajatusta, että minun täytyy työskennellä tuossa ammatissa. Enkä tiedä, missä muualla tekisin töitä tai mitä tekisin sen sijaan. Mietin, keksinkö syvällä sisälläni tekosyitä ja olen todellisuudessa laiska ja pelokas. - Anna, Kanada
 
Vastaus:
Kaikki universumissa on energiaa. Planeetalla on vain kahdenlaista energiaa, positiivista ja negatiivista, ja vain kahdenlaisia tunteita, rakkautta ja pelkoa. Ne jokseenkin korreloivat. Jos olet positiivisessa energiassa, on tunne rauhasta, rakkaudesta ja ymmärryksestä. Jos olet negatiivisessa energiassa, on tunne tuntemattoman pelosta ja pelosta kaikissa muissa muodoissaan. Kaikki mikä tuntuu uhkalta, joltain vältettävältä tai päätökseltä mitä et halua tehdä, tulee negatiivisesta energiasta ympärilläsi.
 
Olit automaattiohjauksessa, kun kävit koulua, koska joku muu oli aina ohjaksissa. Tämä merkitsi vain pakkoa oppia se, mitä sinulle näytettiin, eikä se vaatinut sinua ottamaan mitään vastuuta tai tekemään päätöksiä. Pidät tästä ympäristöstä ja siksi näet itsesi myös palaavan kouluun.
 
Mikä tahansa asema jonka ottaisit nyt, joko hoitoammatissa tai jossain muussa, saisi aikaan paniikkitilanteen, niin kuin aloitit. Sinun on päästävä enemmän kosketukseen itsesi kanssa, ennen kuin voit mennä maailmaan. Hoitaminen on opettanut sinulle, että pidät ihmisten auttamisesta ja olet erittäin hyvä siinä. Mutta olet myös oppinut, että on joitain potilaita, joita ei voi auttaa tai jotka eivät halua apua, ja näet sen epämukavana itsellesi.
 
Sinun on päätettävä, ettei maailma voi olla sellainen, kuin haluaisit sen olevan, vaan sitä on käsiteltävä sen omassa muodossa. Mitä tahansa päätätkin tehdä, vain tee parhaasi ja samasi tyydytys riittää sinulle. Jos jatkat piiloutumista vastuun ottamisen pelosta, pysymistä kotona hankkimatta työtä, päädyt tilaan, missä halveksit todella itseäsi. Tässä pelko halvaannuttaa sinut. Tule ulos tästä piilopaikasta nyt!

 
Kysymys:
Mestarit, vanhimman ystäväni ja minun tiet ovat eroamassa (40 vuoden jälkeen), koska poikieni vieraillessa hänen luonaan USA:ssa, toinen ystävä kertoi hänelle jotain pahaa pojista, mikä ei ollut totta. Hän päätti uskoa toiseen ystävään ja minä poikiini. Seurauksena oli loukkaantumista, vihaa ja pettymistä. Olen vetäytynyt erilleen parhaasta ystävästäni ja torjunut täysin toisen ystävän. En voi olla tekemissä hänen kanssaan, koska hän hyväksyy toisen ystävän sanat totuudeksi. - Sara, Oman
 
Vastaus:
Jokainen luo totuutensa oman näkökulmansa perusteella. On hyvin vaikeaa, kun välimatka erottaa ystävät sekä maantieteellisesti ja tunteellisesti. Olet äitikarhu, joka suojelee pentujaan maailmaa vastaan. Ensinnäkin, pentusi ovat riittävän suuria ja vahvoja suojellakseen itseään. Toiseksi, reaktioosi sisältyy muutakin kuin ystävän puolen valitseminen.
 
Tunnet, että välimatka ja säännöllinen yhteyden puute on leikannut sinut erilleen. Olet kateellinen niille, jotka pystyvät jakamaan samassa paikassa. Loukkaus, viha ja pettyminen ovat paljon syvempiä kuin tämä yksi väärinkäsitys. Nämä ovat tunteita, jotka olet vain kätkenyt pinnan alle. Ne tulevat esiin, kun tunnet jotain vastaavaa tai mihin reagoit voimakkaan negatiivisesti. Pysähdy ja kysy itseltäsi, mitä nuo alla olevat tunteet ovat, jotka saavat sinut loukkaantumaan tai suuttumaan. Kun menet näihin tunteisiin, näe, että ne liittivät vain vähän tähän yhteen tapahtumaan.
 
Se mitä sanottiin tai uskottiin, ei vaikuta mitään, ellet anna sille energiaa. Sinun totuutesi, mitä tiedät pojistasi, ei muutu. Ihmisen totuus voi olla hyvin erilainen, kun asiat nähdään toisesta kulmasta, ja kuitenkin kyse on samoista havainnoista. Et voi pakottaa toisia uskomaan, mitä sinä uskot, elleivät he valitse tekevänsä niin. Tämä ei merkitse, että kaikki entisessä suhteessasi täytyy heittää pois ja sivuuttaa. Myönnä vain olevasi eri mieltä, samalla kun muistelet kaikkia hyviä aikoja ja sitä, mitä ystäväsi todella merkitsee sinulle.

 
Kysymys:
Mestarit, mikä on tarina siitä, ettei ole mitään ehdotonta universaalia totuutta? Sanotaan esim. että henkilö uskoo tiettyyn uskontoon, tuotteeseen, ruokaan, ruokavalioon, lisäravinteeseen tai hallintojärjestelmään ja jos uskomukset ovat ihmisen aidon totuuden perusta, niin tilanne näyttää ristiriitaiselta. Jos joku uskoisi sytostaattihoidon parantavan vaivansa ja kuitenkin hän kuolisi paranematta, niin tämä teoria voitaisiin haastaa. Niinpä kysyn, mikä on aito totuus ja eikö koskaan ole yhtä totuutta ehdottomasta ratkaisusta. Kaikki näyttää olevan uskojan silmissä, kun se alkaa mielestä ja käskee sitten kehoa/soluja jne. seuraamaan perässä. Silloin jonkin syövyttävän aineen nielaiseminen, kun luulisi sitä terapeuttiseksi, ei… Missä siis vedetään raja totuuden ja ehdottoman totuuden välille? Miten tämä selitetään todellisuuden kanssaluomiseen uskojaa ja todistettuja tieteellisiä tuloksia varten? - Jen, Kanada
 
Vastaus:
Ensinnäkin, vaikka esität mielenkiintoisen tilanteen, siinä on liikaa muuttujia. Ihmispsyyken totuus on jotain, minkä sielu hyväksyy soveltuvan itseensä tiettynä ajan hetkenä. Se on oleellista vain sille, koska hän asettaa ehdot haluille, tarpeille, kokemuksille ja oppitunneille. Sielun totuudet voivat muuttua yhdessä elämässä useita kertoja. Ensimmäisellä luokalla totuus on, ettei osaa algebraa, 10. luokalla, ettei osaa kaikkia laskelmia ja 12. luokalla, ettei ole laillistettu lääkäri.
 
Näetkö, että malli liittyy paljon kokemukseen ja uskomuksiin? Sitä määrittää myös maallinen ego. Toisin sanoen se liittyy kaikin tavoin sen tuomitsemiseen, mikä on oikein ja väärin. Henkisessä, ei-fyysisessä maailmassa ei ole mitään oikeaa ja väärää, joten ei ole mitään absoluuttista. Fyysinen "absoluuttinen" on määritelmänsä mukaan vapaa puutteellisuuksista ja muuttujista - sillä ei ole rajoituksia, poikkeuksia eikä varauksia.
 
Sielu joka tuntee luonteensa, on äärimmäisen voimakas energia ja se voi luoda kaiken, mitä sen tarvitsee kokea. Jos sielu tulee maan päälle kokemaan syövän ja menehtymisen siihen, mikään määrä sytostaattihoitoa tai mitään muutakaan ei paranna sitä. Jos sielu ei suunnitellut kuolevansa myrkystä, niin sen nauttiminen voi tehdä sairaaksi, muttei tapa kehoa. Jos ihmisen usko on riittävän vahva ja se on osa sen matkaa, niin syövyttävillä aineilla ei ole mitään vaikutusta.
 
Universumilla ei ole mitään totuuksia, koska se ei tuomitse julistaakseen, että vain yksi asia on oikein. Koska jokainen sielu on omalla ainutlaatuisella matkallaan, sanomme, ettei ole mitään absoluuttisia, kontrolloivia tekijöitä tuossa elämässä. Voimme päästä lähimmäksi tiettyä tosiasiaa, mitä jotkut ehkä sanovat absoluuttiseksi, siinä että kaikki sielut ovat osa Lähdettä ja tulevat ehdottomasta rakkaudesta ja tuohon rakkauteen ne lopulta palaavat. 

 
Kysymys:
Mestarit, onnettomien tapahtumien tulva aiheutti minulle henkisen herätyksen vuonna 2007. Sen jälkeen olen löytänyt monia asioita itsestäni, mm. sen että olen indigo ja valotyöntekijä. Tämä on selittänyt, miksi olin perheessäni ainoa, joka tunsi ei-fyysisten olentojen läsnäolon, erityisesti makuuhuoneessani. Kun edistyn henkisellä matkallani, minusta on tulossa herkempi ja tietoinen uusista kyvyistä. Pelontunteeni ei ole kuitenkaan hävinnyt. Sen sijaan pelkään edelleen kaikenlaista kontaktia ei-fyysisten olentojen kanssa. Mitä voin tehdä päästäkseni eroon tästä pelosta? Tunnen, että edistyäkseni matkallani minun pitäisi sylellä lahjojani ilman mitään pelkoa. - KS, Singapore
 
Vastaus:
Huolimatta siitä sukulinjasta jonka valitsit tähän elämään, sinuun on leimattu yhteiskunnan ja perheen uskomuksia. Kun lapsena olit tekemisissä ei-fyysisten ystäviesi kanssa verhon toiselta puolelta, perheesi oli kauhuissaan ja sanoi sinulle sen olevan väärin ja vaarallista ja että sinuun voisi sattua. Nämä uhkaukset ovat jääneet alitajuntaasi ja antavat nyt energiaa pelollesi aina, kun on kohtaaminen ei-fyysisten olentojen kanssa.
 
Maailmassa on vain kaksi energiaa: rakkaus ja pelko. Jos et rakasta jotain, jokin pelkopiirteesi tulee ajamaan sinut pois kontaktista sen kanssa. Sinulla on uskomusjärjestelmään liittyvä pelko sekä "en rakasta itseäni" -pelkokerros. Päästäksesi eroon uskomuksistasi sinun on kysyttävä itseltäsi joka kerta pelon ilmestyessä esiin, miksi tunnen näin. Jos olet rehellinen, pystyt palaamaan takaisin aikaan, missä tuo uskomus kirjoitettiin aivoihisi. Silloin sinulla on vapaus valita, pidätkö sen maisemissa vai poistatko sen elämästäsi.
 
Sen ehdottoman rakkauden läsnäolon hyväksyminen, joka on sielusi, sallii sinun rakastaa itseäsi ja kaikkea, mitä koet. Silloin kun tiedät olevasi ikuinen ja voit tuntea universumin rakkauden, mikään ei voi satuttaa sinua tai saada sinua pelkäämään. Silloin kun ajattelet olevasi yksin, kaikki on pelottavaa. Yhdisty itseesi ja karkota pelko.