Minä olen - chakrameditaatio

 

Meditaatio on hyvä tehdä kerran päivässä ja kaikkein paras on jos sen voi tehdä aina samaan aikaan. Tärkeintä kuitenkin on tehdä harjoitusta, silloin kun se sopii.

Johanneksen evankeliumi mainitsee Kristuksen seitsemän Minä olen -sanoilla alkavaa lausetta. Niillä on yhteys ihmiseen seitsemään chakraan ja nuo seitsemän lausetta jakavat Kristus-läsnäolon seitsemään eri tasoon aivan kuin valkoinen valo on jaettavissa seitsemään pääväriin.

Kohdista huomiosi kuhunkin chakraan eli voimakeskukseen kerrallaan ja lausu lause rauhallisesti mielessäsi. Lausuessa ei tule yrittää käyttää voimaa, vaan paras on pyrkiä tasapainoon, jossa sisäisen sanan lausumisen voima on yhtä suuri kuin samanaikaisen kuuntelun voima.

Avaa siis itsesi ottamaan vastaan jokainen näistä seitsemästä lauseesta, jonka voit kuvitella lausuvasi yhdessä Kristuksen kanssa.

 

1. Kruunuchakra päälaella

Minä olen ylösnousemus ja elämä

2. Otsakeskus suunnilleen kulmakarvojen välissä

Minä olen maailman valkeus.

3. Kurkkukeskus

Minä olen hyvä paimen.

4. Sydänkeskus

Minä olen elämän leipä.

5. Palleakeskus eli solaarichakra

Minä olen portti

6. Vatsakeskus eli sakraalichakra

Minä olen tie, totuus ja elämä

7. Juurichakra häntäluun edessä

Minä olen tosi viinipuu.

 

Lausuessasi sanat "Minä olen" koe sen sävy avoimeksi ja hieman ihmetteleväksi. Tarkoitus ei ole vahvistaa maallista egoa, vaan avautua korkeammalle minuudelle, jota Kristus tukee. Kristuksen tuella me voimme löytää todellisen henkisen yksilöllisyytemme ja korkeamman minämme.