Elämä ilman vihaa


 
Heimopäällikkö Josephia kanavoinut John Cali
www.greatwesternpublishing.org
21.12.2010
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine


 
John Cali:
 
Tämän viikon video (www.youtube.com/watch?v=ZGkUWrt2RFw&feature=youtu.be) antaa meille väläyksen erään hämmästyttävän naisen, Alice Herz-Sommerin, elämästä. Alicen tarina sopii täydellisesti tähän joulunaikaan, kun monien ihmisten ajatukset kääntyvät rauhaan maan päällä.
 
Muutama viikko sitten 26.11. Alice juhli 107. syntymäpäiväänsä. Hän on vanhin juutalaisten joukkomurhasta selvinnyt. Alice - taitava pianisti - sanoo musiikin auttaneen häntä ja toisia selviytymään keskitysleirien kauhuista. Kuten hän asian ilmaisee: "Musiikki oli ruokaamme." Tänään, 107-vuotiaana hän soittaa edelleen pianoa kolme tuntia päivässä.
 
Noista keskitysleirikärsimyksistä ja perheensä menettämisestä huolimatta hän elää tänä päivänä onnellista ja tyydyttävää elämää. Hän ei vihaa natseja. Kuten hän asian ilmaisee, "viha tuo vain vihaa". Alice on voimakas ja loistava esimerkki siitä, miten vihaton elämä voi auttaa haavoitettua maailmaa.
 
Tässä on päällikkö Joseph.


 
Päällikkö Joseph
 
Vaikka useimmat teistä eivät ole kokeneet samaa kuin Alice, haudotte silti "pienempää vihaa", kuten voitaisiin sanoa.
 
Onko joku perheenjäsen, jota kohtaan tunnette katkeruutta? Onko joku työtoveri, josta ette pidä? Vihaatteko työtänne? Roikutteko kiinni loukkaavissa kokemuksissa, vaikka niistä on jo kauan? Oletteko katkera tai haudotte kaunaa myös itseänne kohtaan menneistä virheistänne?
 
Useimmilla ihmisillä on ollut näitä kokemuksia tai jotain muunnelmia niistä. Ja se on ok. Kaikki sellaiset kokemukset ovat vain osa kasvuanne ihmisenä.
 
Mutta luotte ongelmia ja esteitä, kun välttämättä haluatte roikkua kiinni noissa muistoissa, kokemuksissa ja kaikessa tuskassa ja ahdistuksessa.
 
Itse asiassa näemme teidän usein tekevän muistomerkkejä tuskallenne ja kärsimyksellenne. Miten monta "sotamuistomerkkiä" teillä on? Monumenttia kärsimykselle, tuskalle ja vihalle?
 
Vaikka arvostamme luontaista haluanne kunnioittaa niitä, jotka ovat kärsineet ja kuolleet kamppailuissanne, meistä ei ole hyvä asia pitää kaikkea tuota kärsimystä ja tuskaa selvänä mielessänne ja tietoisuudessanne. Sanontanne "Emme koskaan unohda" tuomitsee teidät elämään jatkuvasti uudelleen sen, mikä teidän olisi paljon parempi unohtaa.
 
Ainoa tapa saavuttaa maailmanrauha on seurata Alicen esimerkkiä ja kieltää vihaa asumasta sydämessänne - riippumatta siitä, mitä menneisyydessä on tapahtunut. Kuten hän sanoi: "Viha tuo vain vihaa."
 
Ja rakkaus tuo vain rakkautta.
 
Jokainen vihainen ajatuksenne tukee maailman haavoittumista. Jokainen rakastava ajatuksenne tukee maailman parantumista.
 
Eläkää vihatonta elämää. Eläkää vain rakkaudellista elämää. Silloin luotte maailman, mistä olette aina uneksineet.