Ole läsnä hetkessä


 
Heimopäällikkö Josephia kanavoinut John Cali
www.greatwesternpublishing.org
7.12.2010
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine


 
John Cali:
 
Muutama viikko sitten olin ostoksilla paikallisessa supermarketissa. Kun olin maksanut laskun, vedin taskustani auton avaimet. Kävelin ulos kaupasta noin 30 metrin päässä olevalle autolleni. Kun pääsin autolle, avaimeni ole hävinnyt.
 
Niinpä minun oli käveltävä kotiin hakemaan vara-avaimet. Onneksi asun hyvin pienessä kaupungissa, mutta kuitenkin siitä tuli noin 8 kilometrin reissu.
 
En koskaan muista hukanneeni auton avainta kaikkien niiden vuosien aikana, jolloin olen ajanut autoa. Pitkällä kävelyllä minulla oli aikaa miettiä tätä kaikkea. Käsitin tässä kokemuksessa olevan monia oppitunteja itselleni. Suurin oppitunti oli "ole hetkessä!"
 
Vaikka kesti vain noin minuutin kävellä kaupasta autolleni, jotenkin avain hävisi kädestäni. Tai todennäköisemmin kadotin sen, koska en kiinnittänyt huomiota siihen, mitä olin tekemässä.
 
Viime aikoina olen harjoitellut tietoisesti pysymistä hetkessä ja olen tullut siinä melko hyväksi. Tämä esimerkki osoitti kuitenkin selvästi, että minulla on vielä työtä tehtävänä.
 
Tässä on päällikkö Joseph.

 
Päällikkö Joseph
 
Oleminen täysin läsnä elämänne joka hetki on yksi suurimmista lahjoista, jonka voitte antaa itsellenne ja muille. Läsnäolonne on todella lahja.
 
Käsitämme, että moderni maailmanne voi olla hyvin häiritsevä paikka. Vielä suurempi syy harjoitella läsnäoloa - täydellistä läsnäolo valvetietoisuutenne joka hetki.
 
Tietysti olette fyysisesti läsnä kaikissa valve- ja nukkumishetkissänne. Mutta miten usein mielenne keskittyy jonnekin muualle?
 
Kuten John sanoi, hän on harjoitellut läsnäolevan hetken tiedostamista. Mutta hänelle sattui kömmähdys, kun hän kadotti autonsa avaimet.
 
Todellisuudessa teillä on vain läsnä oleva hetki. Kaikki mitä kutsutte menneisyydeksi ja tulevaisuudeksi, koko elämänne, koko todellisuutenne sisältyy läsnä olevaan hetkeen. Ja vain läsnä olevaan hetkeen. Voisitte siis yhtä hyvin myös olla siinä - täysin, tietoisesti ja tarkoituksella.
 
Havaitsette monia hyötyjä läsnäolevan hetken tiedostamisesta. Suurin hyöty on, että olette täysin siinä itseänne ja muita ihmisiä varten.
 
Miten usein olette puhuneet jonkun kanssa ja käsittäneet, kenties pitkällä keskustelussa, että toinen tai kumpikin teistä on jossain kaukana? Teillä ei ole aavistustakaan, mitä olette puhuneet.
 
Olette velkaa itsellenne olemisen tässä ja nyt joka hetki. Olette velkaa sen rakkaillenne.
 
Havaitsette elämänne virtaavan helposti tavoilla, jotka hämmästyttävät teitä. Ihmiset etsivät teitä, jos heillä on tarvetta puhua, koska he tietävät teidän todella kuuntelevan. Olette silloin virittynyt fyysiseen kehoonne. Te ette usein piittaa kehostanne - sen ja itsenne vahingoksi.
 
Havaitsette olevanne aina vain enemmän rennompi ja rauhallisempi valvehetkienne aikana. Olette onnellisempi ja terveempi. Ja niin kummalliselta kuin se kuulostaakin, havaitsette lineaarisen ajan laajentuvan. Saatte aikaa enemmän vähemmässä ajassa.
 
Nämä ovat vain muutamia hyötyjä ja siunauksia, joita saatte niin yksinkertaisesta asiasta kuin olemisesta täysin läsnä.
 
Ilmaiskaa tietoinen aikomus olla hetkessä, aina ja kaikin tavoin. Sitten kaikki on hyvin.

_______

 

Voit kokeilla ilmaista hetkessä olemisen tai hetkessä tietoisesti läsnä olemisen itsellesi myös olemisena läsnä ajassa.

On mielenkiintoista, että aika on se, mikä sisältää kaikki hetket. Jos sanon: Olen läsnä jokaisessa hetkessä, silloin olen läsnä myös ajan virrassa, joka hetki.

- Matti