Dina Rees Suomesta ja Kalevalasta

 

Otteita Dina Reesin Suomessa 2.-3.8.1986 pitämän seminaarin monisteesta.

Kun Kalevalaa lukee hyvin tarkkaavaisesti ja tietoisesti, ja tarkastelee lukemaansa tieteelliseltä kannalta, käy selville, että papit ja papittaret tuona aikana osasivat lukea askasha-kronikkaa. Kalevalassa on hyvin paljon tallella henkistä ja ylimaallista tietoa.

Pyhän eepoksenne Kalevalan 50. laulu osoittaa, että kirjoitetut sanat lähettävät voimakasta energiaa.

Kirja (Kalevala) on äärettömän viisauden kirja ja 

edustaa korkeaa henkisyyden astetta.dina_rees.jpg

Muissa maissa ei kasva mitään niihin (suomuurain ja karpalo) verrattavaa, jossa olisi yhtä paljon energiaa kuin niissä... Ne muodostavat kosmisen perheen, koska ne kasvavat kosmisella, energeettisellä paikalla. Ja vain tällaisella paikalla ne kasvavat...

Suomen luonnolla on vielä korkeat värähtelyt: se on vielä hyvin terve.

Kun 17-vuotiaana ensimmäisen kerran kuulin Jean Sibeliusta, olin hyvin liikuttunut: ymmärsin Suomen kansan tuskan, kärsimyksen ja kamppailun. Tajusin tämän äärettömän laajuuden ja luonnon, rakkauden luontoa ja kosmosta kohtaan, ja tajusin myös näiden ihmisten rakkauden.

Kuuntelin Sibeliusta tuskin lainkaan korvillani vaan pelkästään sydämelläni, ja pystyin näkemään myös sen suuren määrän valoa, joka hänen teoksissaan on. Meidän pitäisi enemmän tajuta näitä sanomia, sielunsanomia, joita meille on jätetty.

Jean Sibelius toi tajuntaani Suomen metsät, kasvit,
eläimet, järvet ja elämän täällä.

Himalajalla olen tavannut intialaisen tablarumpujen soittajan, joka sanoi minulle, että siitä lähtien kun hän oli kuullut kantelemusiikkia, hän oli tiennyt, että Suomi on ikivanha maa, yhtä vanha kuin hänen kotimaansa...

Musiikin kautta tulevat sielunsanomat ovat hädän hetkellä pelastaneet monia kansoja.

Kun maanne tarvitsee suojaa, se saa sitä tästä laulusta (Mä oksalla ylimmällä).

Teidän tulee myös tietää, että pyhä kirjanne voi antaa teille suojaa myös nykymaailmassa eikä vain muinaisina aikoina. Se on ajaton.

Tätä sanomaa ette koskaan enää saa hylätä, eivätkä sukupolvet teidän jälkeennekään... Laulakaan taas lapsillenne kehtolauluja vanhan suomalaisen tavan mukaan. Ne olivat pyhiä lauluja. Ne tulevat suojelemaan teitä... voimat, joita kansanne on niin kauan varjellut.

Siellä koetaan myös ystävyys, joka on jotain hyvin pyhää. Tämä voima on maassanne erittäin kehittynyttä. Säilyttäkää se tälle maalle. Tulette tarvitsemaan sitä tulevaisuudessa ja voitte sen avulla auttaa monia muita kansoja.

Ainoa eloonjäämismahdollisuutemme on, että olemme toisiamme kohtaan inhimillisiä. Meidän tulee auttaa toisiamme; istuutua saman pöydän ääreen.

Taivas laskeutuu maan päälle, maasta tulee taivas. Tämä kuva kehottaa: paneudu omaan sydämeesi, mietiskele, rukoile. Ja suuresta salaisuudesta tulee kokemuksen vahvistamaa tietoa.

Jean Sibelius oli suuri tietäjä. Paikassa, jossa hän eli, hän ei sallinut mitään muutettavan: yhtään puuta ei saanut kaataa, ei laittaa vesijohtoa, vesi haettiin kaivosta. Hän ei sallinut häirittävän sitä maailmaa, joka siellä eli. Hän tiesi, että se oli paikka, johon henkinen maailma laskeutui.

On oikeastaan vain kaksi kansaa - ja kolmantena itse Buddha , joilla on niin pyhä kosmologia: Intia, itse Buddha, Suomi...

Kuulin otteita Jean Sibeliuksen musiikista
kolmannella tasolla ollessani hopi-intiaanien
parissasibelius.jpg Amerikassa. Ja shamaani sanoi minulle: "Kuka tämä on, mistä hän on kotoisin? Hänen täytyy tulla taivaasta." Sanoin hänelle, että hän on suomalainen ja kerroin, missä hän milloinkin on elänyt. Ja shamaani sanoi: "Mikä pyhä maa se onkaan, muuten tällaiset ihmiset tulevat taivaasta." Hän ei voinut uskoa, että kysymyksessä oli tavallinen ihminen, vaan uskoi, että Sibelius oli ilmestynyt vain pelastamaan ihmisiä.

Suomi on hengellinen sana. Mikäli olen saanut oikean tiedon - minähän en ole suomalainen, vaikka olenkin nähnyt vaivaa tämän kielen vuoksi - tarkoittaa suo-mi suomaata, siis uutta maata, jossa ei ole kasvillisuutta ja joka ei ole käytössä. Siten käy ilmi, ettei Suomi ole vain luonteeltaan henkinen vaan myös ikivanha. Minulle Suomi tarkoittaa samaa kuin teille ehkä kotimaa, joten jaan sen teidän kanssanne. Sanan henkinen merkitys tarkoittaa sielun kotimaata, sielun kotia, ja vain tällaiseen maahan voi Sibelius inkarnoitua.

Kalevala on pyhä kirja, joka sopii jokaiseen aikakauteen, sillä se on ajan kirja.

Oikeastaan toivoisin tämän jälkeen kuulevani suomalaisen laulun, tähän ei sovi mikään muu. Se on teidän kansanne henki, joka siinä ilmentyy (Sua lähde kaunis katselen, Varjele vakainen luoja).

...menen taas Intiaan saadakseni sieltä apua, koska vain muinaiset intialaiset ovat merkinneet muistiin kaiken yhtä tarkasti ja virheetömästi kuin esi-isänne.

 

Tie henkisyyteen ja parantumiseen

Dina Reesin seminaari 1988, MER ry

 

Jos me kuuntelemme sielumme ääntä, meillä on mahdollisuus pelastaa kaikki. Sillä se on jumalallinen ja juuri tällä tavalla yliaistillinen. Se parantaa, koska se on yhteydessä Jumalaan. Se on yhteydessä koko kosmokseen. Se mahdollistaa mahdottoman, tekee näkymättömän näkyväksi. Se luo elämää. Sen kieli on intuitio. Juuri Suomessa on monia intuitiiivisia ihmisiä.

Tämä valkoinen sisältää kaikki muut värit, muttei sinistä. Sininen väri, joka on Suomen lipussa, on kosmoksen väri. Kun näin lipun ensi kerran, pysähdyin. Olin liikuttunut; mikä lippu! Ensin valoa, sitten ääntä ja väriä. Näin on teidän lippunne kuin loputon rakkauslaulu.

Vanha suomalainen kulttuuri ja vanhat valotraditiot ovat luoneet tämän lipun.

Suomella on meidän aikanamme erittäin suuri vastuu. Sielunne ovat kykeneväisiä ystävyyteen toisten kansojen kanssa. Olette spirituelli, henkinen,  voima myös toisille.

Hän näytti minulle kasvit, jotka oli kerännyt. Ja hän sanoi: "Tämä on tämän maan rakkautta."

Meidän ihanteemme on synnyttää ihmiskunta uudestaan henkisyyteen.

Täytyy löytyä ihmisiä, jotka eivät ole sitoutuneita menneisyyteen eivätkä nykyhetkeen, vaan keskittyvät tulevaisuuteen.

Ne, jotka tekevät kaiken rakkaudella, vaikuttavat siihen, että tämä maailma tulee säteileväksi, uuden kultaisen ajan ilmentymäksi.

Puut. Mitä vanhemmat ja paksummat, sitä voimakkaammat ne ovat. Kaikki pyhät kasvit. Myös myrkylliset kasvit, mutta ne on käsiteltävä homeopaattisesti. Kaikki kukat, jotka tuoksuvat, myös eteeriset yrtit. Koivut ovat suuria ja parantavia puita. Ja kivet: Pohjois-Karjalassa ja Itä-Karjalassa sekä saaristossa on parantavia kiviä.

Punainen graniitti ja valkoinen kvartsi ovat parannuskiviä. Valkoisella kvartsilla on suunnattomat värähtelyt. Olen olemassa myös sinistä graniittia. Missään muualla maaperä ei ole niin paljasta kuin Suomessa. Täällä se on melkein kokonaan nähtävissä. Eivät ainoastaan Himalajan vuorikivet auta, vaan meillä Suomessa on massoittain tällaisia kiviä. Mitä pohjoisemmaksi menemmä, sitä voimakkaampia ne ovat. Sillä on tekemistä napapiirin kanssa.